Predlozite film :)

http://www.imdb.com/title/tt0119698/

Gledah kao klinac, ali naleteh večeras da se pušta kući, pa sedoh i ja da gledam ponovo... Ako i u ovim godinama možete da svarite fantaziju stilski(ja sam bio baš skeptičan na početku), onda nećete potrošiti vreme na ovo, jer je zapravo iza svega toga u pitanju čist realizam, nema potpuno negativnih likova, iako se na prvi pogled mnogi čine takvim, isti ti zapravo ne umiru na kraju, iako smo na to nekako navikli kada su u pitanju ratni/nasilni filmovi, mada opet, propušteno i kroz taj klišeizirani sistem popularnih filmova teško ovde ikoga na smrt i možemo osuditi, prosto su svi savršeno sivi, kao što to u ovom stvarnom, kompleksnijem svetu inače i biva... Pritom je karakterizacija super, ali i tehnika, za to vreme barem(ako uporedimo sa drugim animama iz tog vremena). Možda je moglo eventualno bar duže da traje pa da bude i sadržajnije, razrađenije, ali ni ovako nije ispalo loše. Sve u svemu baš me je raspilavilo iz nekog razloga :mrgreen:


Pored ovoga, gledajte i Fassbindera :mrgreen:
 
Ako i u ovim godinama možete da svarite fantaziju stilski(ja sam bio baš skeptičan na početku), onda nećete potrošiti vreme na ovo, jer je zapravo iza svega toga u pitanju čist realizam, nema potpuno negativnih likova, iako se na prvi pogled mnogi čine takvim, isti ti zapravo ne umiru na kraju, iako smo na to nekako navikli kada su u pitanju ratni/nasilni filmovi, mada opet, propušteno i kroz taj klišeizirani sistem popularnih filmova teško ovde ikoga na smrt i možemo osuditi, prosto su svi savršeno sivi, kao što to u ovom stvarnom, kompleksnijem svetu inače i biva...
Zato mi i jeste omiljeni anime ikada.:)Must-see delo.
 
MV5BMjA5MDg3MjYyOF5BMl5BanBnXkFtZTgwODk3NjkzMTE@._V1_SX214_AL_.jpg


И најбруталнија сцена у првој трећини кад оде код ћалета да моли за 100.000 марака да јој не би убили дечка и ћале који одговара:
- Слушај, доста сам трпео ова срања. Не ја ти нисам отац. Лик који те је издркао у чашицу није дочекао твоје рођење. Марш напоље!

:hahaha:

Колко мора да ти јебено није дан. :super:
 
Poslednja izmena:
Kinamand

15dl3lg.jpg


Oh čoveče,koje prelamanje emocija.Nemaš pojma koga bi pre zamrzeo.Sve se odvija jezivo brzo i zato dajem ocenu 4/5,da film traje duže uz nešto laganiji tok radnje ovo bi bilo remek-delo.
Totalno crnilo,dokaz da je fraza"mora biti bolje"obična obmana.Preporuka.
 
Blind

332sb3q.jpg


Jako nerazuman film,iako je radnju lako pohvatati ja i dalje nemam pojma ko je s kim u kakvom odnosu ovde.
No,naterao me na"šta bi bilo kad bi bilo"samopreispitivanje.Oceniću ga kada ga odgledam ponovo.


Kraftidioten

wia32h.jpg


Dugo sam bojkotovao ovaj film misleći da će Segej opet z**rati i ocrniti nas maksimalno...Naravno,Sergej je i ovde standardno loš glumac i lik ali mi kao narod nismo posebno ocrnjeni,daleko su odvratnije ispali lokalci.Od Navojeca sam očekivao više,Miodrag Krstović i Leo Ajkić su fino odradili sitne uloge.
Bruno Ganz se izuzetno potrudio oko jezika i dobro mu je legla uloga Ćaleta.Skarsgordova gluma je fenomenalna i principi kojima se njegov lik vodi izdvajaju ovaj film od mase prosečnih akcija za puko ubijanje vremena.Ocena:4/5.
 
Poslednja izmena:
Ovo je super tema. Evo jedne preporuke od mene za svakog, verujte da se apsolutno nećete pokajati. Film se zove Relatos Salvajes, oduševićete se.

Može li neko da mi preporuči neke dobre i zanimljive indie filmove, po mogućstvu psihološke trilere, mada može i neki drugi žanr?
 

Back
Top