Predložite dobar restoran

Ne rade više od godinu dana.

E, da, rade, ali znaš gde je otvoren novi DačO - gde je bio Violeta kućo stara, to je sada Dačo. Hm..

Gde ima dobre klope.

U Taboru - teletina ispod sača. Vrhunska.

U Žabaru. (moji zovu svi ŽabaC) ... smuđ i ćuretina sa mlincima. Može lapo-lapo, tako kombinujte porcije, šta vam se svidi, a ovo provereno dobro

I Žabar i Tabor su sa nešto višim cenama, šta da se radi...

Poslednja izmena:
Zavisi šta volite, restorani srpske kuhinje i kafane su manje više slični i uglavnom standardno dobri. Kolarac i Proleće, pre svega.

Ja sam skoro otkrio Manufakturu - restoran u Kralja Petra, na mestu gde je nekad bio Que Pasa. Reč je o konceptualnom restoranu, gde se uglavnom pušta etno muzika balkana, džipsi džez i slično, a jela su domaća - od pita, pohovanih paprika, preko podvarka, sarme, do ćevapa i mesa ispod sača. Porcije su manje od kafanskih, ali su i jeftiniji, jela su 300-500 dinara, tako da je dobro uzeti i predjelo i onda je baš taman. :)

Inače mi je Little Bay u Dositejevoj, ispod Narodnog pozorišta i dalje omiljeni. Hrana je ukusna, cene su vrlo pristupačne i sve vreme puštaju klasičnu muziku.

Postoji i restoran Freska u Vuka Karadžića. Imaju svaki dan meni domaćih kuvanih jela, prilično jeftinih i prilično veliki izbor, a inače je italijanski restoran.

Na Zemunskom keju postoji španski restoran Milagro, malo je skuplji, ali ima sjajnu hranu.

Poslednja izmena:
Preporuka za restoran u centru (sto blize knez mihailovoj) da ima dnevni meni/obrok a da nije preskup? Znam da ima u slaviji ali mozda negde blize?

Inace probao sam dosta pizza sto dostavljaju do Bloka 44 i jos nista specijalno nisam nasao, neke su ok ili pak dobre ali ne da bih stalno narucivao kod njih. U pizza bar su mi najbolje za sad. (ali opet ne dostavljaju do mene heh)

Little Bay ima dnevnu ponudu http://www.littlebay.rs/pdf/Set_menu.pdf
Freska takođe ima jeftina jela.

A imaš i restoran KMN u Zmaj Jovinoj.... Hrana na meru, nije skupa... Za 300-400 din može da se normalno ruča http://kmn.rs/

- - - - - - - - - -

E da, da ne zaboravim Piatakia resotoran. To je restoran grčke kuhinje u Zemunu, u Novogradskoj. Do 17 ili 18h svakog radnog dana imaju 50% na celokupan meni... A inače jela su ok cena 500-800 din. I leti imaju savršenu baštu.

restoran-cvrcak-i-mrav-logo.jpg

Ponuda je raznovrsna a iz nje se posebno izdvajaju proizvodi namenjeni vegetarijancima i onima koji poste. Nalazi se na opstini Palilula u ulici 27. marta 36

I ja volim Little Bay upravo zbog te atmosfere i ambijenta :) Hrana je dobra,a cene su prihvatljive.Jedino mi smeta što je uvek gužva pa je najbolje rezervisati unapred .Što se tiče KMN-a, oni su posebno stavili akcenat na period posta i imaju izvrsnu posnu hranu za poneti.

Nije loš ni Piccolo u TC Zira.Ponuda je uglavnom bazirana na italijanskoj kuhinji ,a cene su prosečne kao i u ostalim sličnim restoranima kojih ima dosta po gradu.Ono što je meni zanimljivo je da neke paste služe u tiganjima i tu su baš originalni.

Mislim da nije kopija,već da ima legalnu licencu kao i Costa Coffee ili McDonald's. Ne mislim da se iko u njima oseća kao u Londonu ili SAD . Jednostavno, neka kombinacija je dobitna i onda se taj brend raširi po svetu.

Ovo je kopija :) Hleb & kifle su potpuno prekopirali belgijske pekare Le Pain Quotidien

81d9563426da18da293b819597a7766c.jpg

Prilozi

• 81d9563426da18da293b819597a7766c.jpg
    81d9563426da18da293b819597a7766c.jpg
    79,8 KB · Pregleda: 11
Nije kopija belgijskog lanca, u Belgiji je samo osnovan. I nije njihova kopija jer Le Pain Quotidien uvozi sirovine iz organske doline, nase Hleb i Kifle ne korsite organsko. Little Bay ne koristi organsko niti tvoj restoran za koji kazes da je dobra hrana i vizuelno ah sa ambijentom. Primas se na ambijent a ne znas sta jedes, to jest znas, jedes pesticid i fungicid.

- - - - - - - - - -

Tvoj novac tvoja stvar naravno, ja ti se tu ne mesam.

Zavisi šta volite, restorani srpske kuhinje i kafane su manje više slični i uglavnom standardno dobri. Kolarac i Proleće, pre svega.

Ja sam skoro otkrio Manufakturu - restoran u Kralja Petra, na mestu gde je nekad bio Que Pasa. Reč je o konceptualnom restoranu, gde se uglavnom pušta etno muzika balkana, džipsi džez i slično, a jela su domaća - od pita, pohovanih paprika, preko podvarka, sarme, do ćevapa i mesa ispod sača. Porcije su manje od kafanskih, ali su i jeftiniji, jela su 300-500 dinara, tako da je dobro uzeti i predjelo i onda je baš taman. :)

Inače mi je Little Bay u Dositejevoj, ispod Narodnog pozorišta i dalje omiljeni. Hrana je ukusna, cene su vrlo pristupačne i sve vreme puštaju klasičnu muziku.

Postoji i restoran Freska u Vuka Karadžića. Imaju svaki dan meni domaćih kuvanih jela, prilično jeftinih i prilično veliki izbor, a inače je italijanski restoran.

Na Zemunskom keju postoji španski restoran Milagro, malo je skuplji, ali ima sjajnu hranu.
ma to kad mi daju porciju na 20% tanjira ne zanima me i da je dzabe ko magarac se osecam

Back