Predlozite dobar antivirus...

Nigde,ni u jednom testu nisam video da je F-Secure prvi,cak ni u ovom glasanju sto si mi dao :p
Ali jeste F-Secure stvarno dobar,ne mogu da kazem da nije...Koristi Kaspersky engine.
Па ниси добро видео... "F-Secure is winner of the Gold award for low false positives, and a Gold award for Whole-Product Dynamic Protection."

Али ликови из AV-Comparatives су му доделили N°1 за 2010-у, не толико због горе наведеног, већ како они кажу... "We decided to give the award to the program that has made the most progress relative to last year (in order to motivate all manufacturers to keep improving their products). On this basis, the 2010 AVComparatives Product of the Year award goes to F-Secure."

Е то се зове награда за труд. :)

Па ниси добро видео... "F-Secure is winner of the Gold award for low false positives, and a Gold award for Whole-Product Dynamic Protection."

Али ликови из AV-Comparatives су му доделили N°1 за 2010-у, не толико због горе наведеног, већ како они кажу... "We decided to give the award to the program that has made the most progress relative to last year (in order to motivate all manufacturers to keep improving their products). On this basis, the 2010 AVComparatives Product of the Year award goes to F-Secure."

Ne sumnjam da su postigli najveci napredak za godinu dana,ali ima nekoliko trenutno mocnijih igraca na trzistu od F-secure-a... :)

A to samo govori koliko su tacni i objektivni.Za napredak,mos' mislit'!:zroll:

Da, ali kao sto rekose, ove godine su favoriti bili vrlo blizu, pa su oni odlucili da nagrade onog koji je ostvario ogroman napredak ove godine, a ne da opet nagradjuju Aviru. Ako pogledamo, mozemo primjetiti da su samo F-Secure i Avira u svim kategorijama dobili ocjenu ADV+. Kad uporedimo detekciju, Avira 99.5% i 56% (21 FP), a F-Secure 98.6% i 54% (4 FP), sto ce reci da su manje-vise isti. Po ovim kategorijama, Avira ima 1 zlatnu i 3 srebrne medalje, a F-Secure 2 zlatne.
Nema sumnje da je Avira fenomenalna, ja je trenutno koristim i prezadovoljan sam, ali svaka cast i F-Secure. Ubrzo mi istice licenca za Aviru, pa cu rado isprobati F-Ssecure da se licno uvjerim u te kvalitete.

A sto se tice tacnosti i objektivnosti av-comparatives, poznato je da se testiranja vrse u saradnji sa antivirusnim kompanijama. To znaci da ovi iz av-c ne mogu sami uzeti neki proizvod i testirati ga, vec pitaju proizvodjace da li zele da ucestvuju i pod kojim uslovima. Onda ovi kazu zelimo i pod uslovom da se drzite default ili nekih drugih podesavanja. Zasto bi neko pristao da ga tamo neko testira ako nema povjerenja u te testing kompanije? Odavno pratim av-c i nikad nisam cuo da se neko zalio da njihove ocjene.

Po meni je van svake pameti proglasiti pobednika nekog ko je ostvario najveci napredak.
Pobednik je onaj koji ima najbolje ocene u svemu(detekcija,ciscenje,performanse,proactiv sposobnosti itd),a ne napredak.
Za sta su se onda Avira i GData borili.Toliko rada,a pobedu im pred nosom odnosi neko ko ima slabije ocene z:cry:

Poslednja izmena:
Po meni je van svake pameti proglasiti pobednika nekog ko je ostvario najveci napredak.
Pobednik je onaj koji ima najbolje ocene u svemu(detekcija,ciscenje,performanse,proactiv sposobnosti itd),a ne napredak.
Za sta su se onda Avira i GData borili.Toliko rada,a pobedu im pred nosom odnosi neko ko ima slabije ocene z:cry:

Eh sad...:) F-Secure ima odlicne ocjene, a G-Data ima naj detekciju, ali nije detekcija sve. Je*o av kome treba 2 sata za full scan i koji instalira apdejt po 5 min.

GData nema uopste spor sken.Prosek,mozda cak i iznad proseka.Moja uskustva kada sam ga testirao.
A Avira po meni ima najbrzi sken na svetu.Avira otkida u brzini skena. :p

Sad koristim Aviru i prezadovoljan sam brzinom skena (35 min), a prije Avire sam imao G-Data AV 2011. Sken 125 min. Instaliraj ti G-Data AV 2011 na svoj host pc pa ces da vidis koliko traje sken. A i cini mi se pretezak za av sto se tice resursa.

Back