PREDLOG ZA LETOVANJE 2009.

GRAČKA i HRVATSKA imaju najlepše more.
Crna Gora ima lepe plaže ali ih je malo tako da je velika gužva, a pritom čistoća im nije jača strana. Kad se sve sabere mesto za izbegavanje sem ako ne volite da se svaki cas vatate za novcanik (parking, suncobran, lezaljka, ulaz na plazu), ako volite da se kupate u prljavom, ako vam ne smetaju tudje noge na vašem peškiru plus ponekad zna da bude hladna voda.
Slažem se sa mnogima Hrvatska nije za Srbe mesto na kome će se osećeti prijatno i opušteno u svakom pogledu. Prolazio sam zimus kroz Hrvatsku kada sam išao na skijanje i što se mene tiče neka hvala mogu samo da projurim kroz lepu ti njihovu.
GRČKA je raj i tamo treba ići. Ja sam obišao skoro sve što se može dohvatiti kolima Lefkada, Tasos, Skijatos, Halkidiki, Pelion, ... Nema letovanja a neko nije castio kad je cuo da smo iz Srbije. Za razliku od CG novcanik vadite samo kad vi hocete i zasta hocete. Plaže su uglavnom pešcane i šljunkovite.
U Tursku, Bugarsku, Egipat nikad nisam bio pa ne mogu komentarisati.

Ne slažem se da Crna Gora ima lepe plaže, naročito u poređenju sa Grčkom i Hrvatskom.

Dužina cele obale Grne Gore je cca 300 km, a samo JEDNOG ostrva u Grčkoj, konkretno Krita je oko 1200.
Tako da OSNOVANO mislim da nisi dovoljno video od Grčke, jer je to praktično nemoguće za života .....

tursku toplo preporucujem apoliticnim i neopterecenim historijom...grcka mi se ne dopada iskreno jer mnogo novca dadnem za hotel od 5* a nude mi samo dorucak u hotelu a o besplatnim lezaljkama i peskirima da ne govorim. elitni turizam na tom podrucju po mom misljenju nije ni blizu turskoj obali ili indijskom okeanu gde mozete mnogo vise da dobijete za veliki novac.

tursku toplo preporucujem apoliticnim i neopterecenim historijom...grcka mi se ne dopada iskreno jer mnogo novca dadnem za hotel od 5* a nude mi samo dorucak u hotelu a o besplatnim lezaljkama i peskirima da ne govorim. elitni turizam na tom podrucju po mom misljenju nije ni blizu turskoj obali ili indijskom okeanu gde mozete mnogo vise da dobijete za veliki novac.

Ako imas mogucnosti za elitni turizam valjda nije problem da izadjes negde na rucak i veceru.
Pored svega sto se moze obici, videti i doziveti na putovanjima, lezaljke i peskiri su presudni kriterujum u izboru putovanja ... :dash:

smestaj mi je jako bitan, ne samo sto se tice elitnog turizma nego i turizma u okviru kojeg ces doziveti iznimnu ljubaznost i uslugu i obilje svega sto cini kvalitetan odmor barem po mojim mjerilima. grcka zasigurno nudi mnostvo mesta za obilazak kao i turska ili spanija ali ako vec dadnem mnogo novca za smestaj barem zasluzujem nesto vise od dorucka u hotelu, to je moje misljenje,ukusi su razliciti!

Ne slažem se da Crna Gora ima lepe plaže, naročito u poređenju sa Grčkom i Hrvatskom.

Dužina cele obale Grne Gore je cca 300 km, a samo JEDNOG ostrva u Grčkoj, konkretno Krita je oko 1200.
Tako da OSNOVANO mislim da nisi dovoljno video od Grčke, jer je to praktično nemoguće za života .....

Cg ima prirodno lepe plaze ne sve naravno,ali ima lepe plaze,samo ne uredene. Tu je problem sto niko ne ureduje nista sve je onako kako je priroda stvorila, sem napravljene plaze Ploce.

Nemoj biti tako surov. Istina....ima i bolje, i mnogo bolje.... i to sve u okolini....
Ali ipak može da prođe za običan odmor sa decom. Barem je more čisto i to BAŠ čisto. Dosadno jeste, ali može da posluži svrsi.

zaista je bezveze da DAŠ velike pare za hotel od 5*, a onda kao elitni turista moraš da platiš i suncobran i ležaljke...mislim da je mnogo bolje da kao elitni turista ostaneš na svojoj jahti, i ne dozvoliš da ti izbijaju elitnih 8E za dve ležaljke i suncobran. ali ako dodaš još 2E, imaćeš i elitni deblji sunđer i veći elitni suncobran, čime ćeš se svakako elitno razlikovati od ostalog plebsa.

šta reći, široka je Božija bašta...elitna, naravno

Poslednja izmena:
elitni hotel ne oznacava samo mesto za ekstra imucne osobe jer je moguce letovanje otplatiti i na rate sa solidnom platom, mada nemam nameru da se raspravljam po forumu i odgovaram sarkazmom kada postujem svacije misljenje za razliku od pojedinih. svako odmor shvata drugacije, meni je odmor da ne moram novcanik nositi okolo sa sobom nego da mi je lezaljka i suncobran besplatan i da mi je soba cista a hrana ukusna, dok je nekom drugom odmor da stavi u ruksak sendvic i posecuje okolne znamenitosti sto takodjer postujem...s obzirom da grcka ne nudi ili retko nudi all inclusive radi toga sam predlozila tursku...pozdrav!

elitni hotel ne oznacava samo mesto za ekstra imucne osobe jer je moguce letovanje otplatiti i na rate sa solidnom platom
bez uvrede, ali brkaš pojmove...elitni hotel upravo jeste za imućne, ili, tačnije rečeno za izuzetno imućne. ako radiš za platu i otplaćuješ letovanje na rate, sigurno nisi elita. elitni hoteli (gde boravi elita, politička, finansijska, medijska, iako je ovo gotovo uvek vezano i neodvojivo) obično podrazumevaju noćenje sa doručkom za veeeeeeeelike pare, od 1000E pa naviše. smisao i jeste u tome da se u tom hotelu ne pojavimo ja i ti, koji radimo za platu, već izuzetno bogati i uticajni ljudi. lepo je misliti o sebi kao eliti, ako si uplatila all inclusive hotel, ali te dve stvari nemaju veze jedno sa drugim.
s obzirom da grcka ne nudi ili retko nudi all inclusive radi toga sam predlozila tursku...
baci pogled na cenovnike turističkih agencija koji nude grčku i videćeš da si napisala glupost.

e, a sad malo o temi...

za E400:
skijatos je prelep, i veruj mi, rođen za odmor sa decom. prelepe plaže, pesak, postepeni ulazak u vodu, bez meduza, čista voda, raj za decu. problem jeste skupi trajekt, a sam smeštaj nije skuplji nego na halkidikiju, ako govorimo o apartmanima. ako ti je ipak skijatos preskup, onda halkidiki, potez kriopigi-kalitea-afitos. kombinacija lepe prirode i plaža, a afitos je stvarno jedino autentično grčko selo na kasandri, sa prelepom promenadom, sređenim uličicama i trgom. odatle ti je blizu i zapadna obala, nekih 8km, pa možeš i taj deo kasandre lako da obiđeš.

pozdrav

Poslednja izmena:
bez uvrede, ali brkaš pojmove...elitni hotel upravo jeste za imućne, ili, tačnije rečeno za izuzetno imućne. ako radiš za platu i otplaćuješ letovanje na rate, sigurno nisi elita. elitni hoteli (gde boravi elita, politička, finansijska, medijska, iako je ovo gotovo uvek vezano i neodvojivo) obično podrazumevaju noćenje sa doručkom za veeeeeeeelike pare, od 1000E pa naviše. smisao i jeste u tome da se u tom hotelu ne pojavimo ja i ti, koji radimo za platu, već izuzetno bogati i uticajni ljudi. lepo je misliti o sebi kao eliti, ako si uplatila all inclusive hotel, ali te dve stvari nemaju veze jedno sa drugim.

baci pogled na cenovnike turističkih agencija koji nude grčku i videćeš da si napisala glupost.

e, a sad malo o temi...

za E400:
skijatos je prelep, i veruj mi, rođen za odmor sa decom. prelepe plaže, pesak, postepeni ulazak u vodu, bez meduza, čista voda, raj za decu. problem jeste skupi trajekt, a sam smeštaj nije skuplji nego na halkidikiju, ako govorimo o apartmanima. ako ti je ipak skijatos preskup, onda halkidiki, potez kriopigi-kalitea-afitos. kombinacija lepe prirode i plaža, a afitos je stvarno jedino autentično grčko selo na kasandri, sa prelepom promenadom, sređenim uličicama i trgom. odatle ti je blizu i zapadna obala, nekih 8km, pa možeš i taj deo kasandre lako da obiđeš.

pozdrav

cenim vase vreme i trud koji ulozite da ovako opsirno odgovorite na moj post o letovanju koji je eto podigao toliku buru iako to nije bila namera. pod elitnim turizmom nisam mislila na turizam za elitu nego turizam elitne usluge a tu postoji razlika. elita koja poseduje milione ne letuje u turskoj ili grckoj zasigurno ili barem retko letuje, tako da nisam ni sigurna sta vas je toliko uzbudilo oko ovoga ali zaista ne bih dalje raspravljala. lep pozdrav!

У Грчкој хотели заиста нису нешто али је зато природа неупоредиво лепша од Турске.Зато у Грчкој је најбоља варијанта апартман а исхрана у својој режији (ако имате новца -ресторани а ако немате кувајте сами) и тако нећете много новца да ,,даднете,,а провешћете се боље него у Турском хотелу ,,све укључено,,.;)

Back