Predlog za izlazak iz krize

Cela postavka je pogrešna

Kad bismo slušali "zadužne babe" (dužničke alarmiste), po njima već 25 godina teglimo dužničko ropstvo

a u stvarnosti narod 2025. kupuje Moncler galanteriju, a 1999. nema struje.
Javni dug Srbije je u januaru 2025 bio negde 39 milijardi evra.
https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/110325/110325-vest5.html

Neka procena trenutnog broja stanovnika u Srbiji je da ima ispod 6,600,000
https://www.stat.gov.rs/sr-latn/oblasti/stanovnistvo/procene-stanovnistva

Uzmi digitron i računaj...
Neko će nekada to morati na neki način da vrati...

Još jednom, ni jedan skup pojedinaca nije nadležan da odlučuje o zaštiti Ustava, šta ako se pojavi više zainteresovanih grupa?
Nema zainteresovanih grupa kod zastite Ustava. Ustav se ili krsi ili ne, i ako se krsi ne moze neko da bude "zainteresovan" da se on krsi.

Evo gledam kako se sad na TV kanalima "vlast" poziva panicno na zakone i krsenje istih, a zapravo ih oni krse beskonacno. Vama izgleda nije jasno jedno - kad si vlast kriv si za sve.

Prvo ako kao vlast krsis zakone - kriv si, i to je jasno svakom.
Ali i ako neko tamo krsi zakone a ti si vlast, A NISI GA SPRECIO U TOME, opet si kriv - jer si vlast. Kako sam kazes, nije moje da hapsim kriminalce, ALI JESTE NA VLAST DA TO RADI.

I onda se postavlja pitanje: STA RADITI KADA VLAST, koja treba da hapsi kriminalce, ZAPRAVO JESU KRIMINALCI? Ko ce i kako njih da hapsi?

A odgovor je jasan - od vlasti je jaci jedino narod, po Ustavu (kao osnovni nosioc suvereniteta).

Ono sto vam takodje nije jasno je da kada je prvi put prekrsen zakon od strane vlasti - zakoni vise ne vaze. Ili ce da vaze uvek i za svakog, ili ne vaze - nema trece. A vi bi hteli trece - da vaze kad vam odgovara, a da se pravimo blesavi kada vam tako odgovara - ali tako necemo da se igramo.

I zato vam se ovo desava. I zbog toga sto je Srbije bankrotirala. Zapravo ovo se prvenstveno desava jer je Srbija bankrotirala. Ako vam jos nije jasno OVO VAM JE SOCIJALNI BUNT prvenstveno, narod nema para.

Čini mi se da je trenutno dug po glavi stanovnika oko 5700 evra
Moguce vrlo moguce.Ja sam bubnuo onako.Znaci totalno rasulo.Treba prekinuti sve to.Nek ova vlast vrati te pare ili nek gule krompir u padinskoj skeli .
Meni jednom dosla saobracajna kazna 10.000 din.Nisam odmah platio!Sledeca opomena je bila "ako ne platim 10 dana robijanja".
Znaci za sve milijarde koliko smo u minusu moraju odgovarati?
Oni ce kliznuti sa vlasti a dug ostaviti?Treba da odgovaraju za velike dugove.

Back