Predenje kod mačaka

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
386.350
Mnogo je stvari koje ljudi vole kod mačaka, a predenje je definitivno jedna od njih.

Prva važna komponenta predenja je njegov kontekst. Poznato je da mačke predu kada su srećne, ali mogu da predu i kada su pod stresom ili ako ih nešto boli.
Mačke počinju da predu ubrzo nakon rođenja, a i majke i mačići često predu dok pronalaze jedni druge i tokom dojenja.

Druga komponenta predenja je njegov fizički mehanizam. Naučnici još uvek ne razumeju u potpunosti kako mačke predu, ali važna karakteristika predenja je vibracija grkljana, strukture u grlu. Za razliku od većine drugih životinjskih vokalizacija, koje se dešavaju samo tokom izdisaja, predenje se dešava kontinuirano dok mačka udiše i izdiše.Konstantno je i to je zaista jedan od karakteristika mačjeg predenja.

688z387_close-up-portrait-adorable-cats600.jpg

Mačke osećaju bolest vlasnika

Mačke OSEĆAJU BOLEST VLASNIKA: Ako nanjuši temperaturu ili nešto teže, MAČKA ĆE URADITI OVO!

Još jedan dokaz da su mačke magična bića

Da li ste primetili da su mačke uvek mirne i tihe? Stvar je u tome što su one u trajno meditativnom stanju.

Zbog toga što je mačji mozak u stalnom stanju smirenosti, zato ova životinja može da "nanjuši" bolest kod vlasnika.

Naše telo se neprestano menja. Dišemo, krv nam prolazi venama, a u telu se neprestano proizvode hormoni. Ako ne naruši normalan rad tela, oslobađa se supstanca koju mačka odmah registruje. Zbog toga se veruje da mačke osećaju prisustvo bolesti kod vlasnika.

Sada će verovatno vlasnici mačaka reći da je to nemoguće jer mačke ne reaguju ni kada ih pozovu, a kamoli šta drugo. Ali morate da znate da mačke nisu psi, i one rade ono što one žele.

Ako imate grip ili prehladu, mačka će stalno biti u vašoj blizini. Verovatno ćete misliti da vaš kućni ljubimac ovako pokazuje ljubav, ali mačka jednostavno samo koristi vašu toplotu.

Postoje ljudi koji su tvrdili da su im mačke pomogle da otkriju rak. Trenutno ne postoje istraživanja koja bi potvrdila ovo, ali jedan čovek iz Kanade je pričao kako mu je mačka pomogla da otkrije rak pluća. Danima je tražila da leži na njegovim grudima.

Jedna žena iz Tenesija je odlučila da ode na pregled jer je njena mačka neprestalno spavala na njenoj dojci. Kasnije se ispostavilo da je imala rak dojke.

Bez obzira da li verujete u ove priče ili ne, verujte da su mačke veoma inteligentne životinje - to im niko ne može osporiti.

PS: Ovo sam objavio je je mačka volela da leži na stomaku pokojne majke.
koje je umrla od raka

PS: Pustute mačku u kuči. neka se "odomaći",tj, da ulazi bez straha
Gde najviše voli da leži - obeležite to.

Tu je "vodeni čvor" - najnezdravije mesto u kuči

PS; Rašljar (ako ih još ima) nalazi te čvorove
Nekada su ljudi zvali rašljatra da pomogne gde da se pravi kuća

Mačke OSEĆAJU BOLEST VLASNIKA: Ako nanjuši temperaturu ili nešto teže, MAČKA ĆE URADITI OVO!

U potpunosti se slažem.

Moja mama ima problem sa diskus hernijom i kukom. Mačka joj spava pored kuka.

Pre desetak godina imala sam operaciju kolena. Sve do tada moja mačka Cica nikada nije ležala pored mene.

Od tada, ona uvek leži pored mog kolena.

Mačka ne oseća samo zdravstvene probleme, ona reaguje kada smo neraspoloženi ili nervozni. Uvek smiruje i prede...

Back