Predator

• Začetnik teme Začetnik teme Kiyko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam zašto me me ovaj tekst podsetio na priču koja sledi:

Iz knjige KO SE SMEJE ZLO NE MISLI ŽENI, izdavač BEOKNJIGA

Otvorena nova robna kuća gde žene mogu da sebi izaberu muškarca po želji.
Robna kuca ima pet spratova, na svakom spratu su muškarci svrstani po svojim pozitivnim osobinama, i što se više penjete osobine su sve bolje. Pravilo je ako se otvore vrata jednog sprata, onda sa tog sprata se mora izabrati muškarac.
Ako se popne na sledeći sprat nema povratka nazad, osim da se napusti robna kuća i nikad više se ne može ponovo ući u robnu kuću.
Nekoliko prijateljica došlo je u robnu kuću da sebi izaberu muškarca po želji.
Prvi sprat: Na vratima piše: "Ovi muškarci imaju posao i vole decu." Žene pročitaše šta piše na vratima i rekoše:
- Eh, bolje je nego da su nezaposleni i da ne vole decu, ali... šta li se nalazi na sledećem spratu?
Zato se uputiše na drugi sprat. Na vratima je pisalo: "Ovi muškarci imaju dobro plaćene poslove, vole decu i imaju dobar fizički izgled."
- Mmmmmm nije loše - rekoše žene - Ali šta li ima na trećem spratu?
Treći sprat: Na vratima je pisalo: Ovi muškarci imaju dobro plaćene poslove, vole decu, imaju dobar fizički izgled i pomažu u kućnim poslovima."
- Wow - povikaše žene - veoma privlacno.
Ali postojalo je još spratova i ženska radoznalost!
Četvrti sprat: Na vratima je pisalo: "Ovi muškarci imaju dobro plaćene poslove, vole decu, imaju dobar fizički izgled, pomažu u kućnim poslovima i veoma su romantični."
- O Bože - povikaše žene - zamislite samo šta mora da bude na petom spratu? - pa otrčaše na peti sprat da vide.
Na vratima je pisalo: Ovaj sprat je prazan i postoji samo da bi se dokazalo kako je ženama nemoguće udovoljiti! Izlaz vam je levo.

Izlaz vam je levo, i nadamo se da ćete polomiti polomiti
vratove niz stepenice.
Tako je pisalo u originalu koji si prećutao, koji je esencijalno maliciozan ali se iz njega nazire sva nesposobnost muškarca da izađe u susret strogim zahtevima ženske populacije
pa se nosi sa tim kroz ogorčenost koja ga uistinu sputava a ne čini ga poželjnim
Pitam se šta je pogrešno u tome tražiti all inclusive uslugu?
Ni muškarci nisu skromni u svojim očekivanjima kad su žene u pitanju.
Prilagođavati životne uslove svojim potrebama i svom komforu je potpuno ispravan stav
makar morali da se penjemo stepenicama i spratovima do beskraja
ne vidim ni jedan dobar razlog da to postane predmet ironije u nekom glupavom i neduhovitom vicu

Muškarci formacijski tako puno očekuju od žena, a tako malo daju zauzvrat,
i jedan muškarac koji sebe daje, u svoj punoći svoje ličnosti
neizostavno mora biti okarakterisan kao predator
jer mu još uvek nismo našli logično objašnjenje za to što je ON zaista
obzirom da se pojavljuje na nivou statističke greške u realnom okruženju

Poslednja izmena:
Tema i nije o nekom božanstvu nego o zanimljivim ljudima koji mogu da nas slome ali i uvedu u neke divne svetove dok traju koje većina ne ume. Ima takvih i muškaraca i žena. Redji su i zato je tema i otvorena.
Imaju mane i slabosti možda i više nego drugi slabosti zato su im razvijeni beskrajno harizma, šarm i spretnost u skeniranju.
Zanimljivo mi je sve šta utiće na emocije, psihu ličnost do nekih dubokih slojeva.Ima tema o pušenju i lizanju ima ovakvih i svakakvih..što ne bi sve pojave koje nas zanimaju sagledali sa raznim strana i uglova.
Baš znače tudji stavvovi i kad su različiti od naših.

mda predator je prva asocijacija na pomenut opis

Uvek kada ne možeš da igraš dalje bilo da si emotivno slomljena jer su emocije nadvladale onaj deo koji te čuva (deo tebe koji zna da je igra i misli da si bezbedna) ili si se smorila, imaš želju da kažeš.
Nekada stavljanje do znanja produžava igru ali je mala šansa da ona plane ponovo. I ako se to desi verovatno ide u nekom potpuno suludom pravcu koji ne mogu da zamislim.
I ako imaju izuzetnu samokontrolu imaju i oni ispad iznenadnog besa kada ispuste po koji konac iz ruke. To nije klasična ljutnja koju svi imamo, naizgled jeste ali postoji neka vrsta osećaja da kažnjava, neka čudna ledenoća.Tada mogu da otkriju na sekund strukturu u kojoj su i šta ih pokreće, šta je njihova glad.
Uglavnom će negirati ali ćeš na neki način osetiti da je ponosan. On se ne oseća pobedjenim kad je provaljen već ponosnim. I ti misleći da mu zadaješ neki udarac time što si ga kao raskrinkala zapravo mu hraniš ego dodatno. Negde u njemu neki deo to shvata kao poraz, jer sebe onda vidi kao običnog. Ali taj deo se ne pita već ego.
Kami je lepo objasnio, mix svega toga, i zna šta radi i ne zna, odnosno sebe u konačnici shvata kao šarmantnog i ni krivog ni dužnog. Svet je lep, on je poseban i ne može on tu ništa.
.

Sada cu ti napisati sustinu tih muskaraca koji se tako igraju.
Oni su jako slabi, ali to vesto kriju.
A to kada ih sto ti kazes 'provaljujes', u smislu da provaljujes kakav je 'igrac', tj. gov.no, njemu prija, jer on voli da ga smatraju za loseg. On se lozi na to, hrani mu ego. Hrani mu ego jer je to njegova tvrdjava koju je izgradio oko svoje slabosti, njegov glavni odbrambeni mehanizam. Hrani mu ego kada tako 'provalis' sve njegove igrice, u stilu 'Jao provalila sam te, opasan si ti, ali mene ne mozes da farbas, znam svaku tvoju igru, hehehehe'. Oni se loze na to 'provaljivanje'.

Sa druge strane, kada provalis pravu njegovu sustinu, da je slab, da je on u stvari tecna kasa koja se vuce po patosu, tu je vec gotov; to je njemu najgore, i nikada vise nece biti isti prema tebi, verovatno i gubi interesovanje za tebe u potpunosti, gubi strast, to je kraj.

Muskarci vise vole da su govn.a, nego da su slabi...

Poslednja izmena:
Sada cu ti napisati sustinu tih muskaraca koji se tako igraju.
Oni su jako slabi, ali to vesto kriju.
A to kada ih sto ti kazes 'provaljujes', u smislu da provaljujes kakav je igrac, tj. gov.no, njemu prija, jer on voli da ga smatraju za loseg. On se lozi na to, hrani mu ego. Hrani mu ego jer je to njegova tvrdjava koju je izgradio oko svoje slabosti, njegov glavni odbrambeni mehanizam. Hrani mu ego kada tako 'provalis' sve njegove igrice, u stilu 'Jao provalila sam te, opasan si ti, ali mene ne mozes da farbas, znam svaku tvoju igru, hehehehe'. Oni se loze na to 'provaljivanje'.

Sa druge strane, kada provalis pravu njegovu sustinu, da je slab, da je on u stvari tecna kasa koja se vuce po patosu, tu je vec gotov; to je njemu najgore, i nikada vise nece biti isti prema tebi, verovatno i gubi interesovanje za tebe u potpunosti, gubi strast, to je kraj.

Muskarci vise vole da su govn.a, nego da su slabi...
Brutalno si dobar u opsivanju i svog tog sjaja i sve te bede. A zene koje pristanu na igru i ako znaju ishod tj. I kad nisu onaj tip : promenicu ga ja samo ja. U cemu je carolija?
Ti si odlican u ogoljavanju.

Poslednja izmena:

Back