Ne znam zašto me me ovaj tekst podsetio na priču koja sledi:
Iz knjige KO SE SMEJE ZLO NE MISLI ŽENI, izdavač BEOKNJIGA
Otvorena nova robna kuća gde žene mogu da sebi izaberu muškarca po želji.
Robna kuca ima pet spratova, na svakom spratu su muškarci svrstani po svojim pozitivnim osobinama, i što se više penjete osobine su sve bolje. Pravilo je ako se otvore vrata jednog sprata, onda sa tog sprata se mora izabrati muškarac.
Ako se popne na sledeći sprat nema povratka nazad, osim da se napusti robna kuća i nikad više se ne može ponovo ući u robnu kuću.
Nekoliko prijateljica došlo je u robnu kuću da sebi izaberu muškarca po želji.
Prvi sprat: Na vratima piše: "Ovi muškarci imaju posao i vole decu." Žene pročitaše šta piše na vratima i rekoše:
- Eh, bolje je nego da su nezaposleni i da ne vole decu, ali... šta li se nalazi na sledećem spratu?
Zato se uputiše na drugi sprat. Na vratima je pisalo: "Ovi muškarci imaju dobro plaćene poslove, vole decu i imaju dobar fizički izgled."
- Mmmmmm nije loše - rekoše žene - Ali šta li ima na trećem spratu?
Treći sprat: Na vratima je pisalo: Ovi muškarci imaju dobro plaćene poslove, vole decu, imaju dobar fizički izgled i pomažu u kućnim poslovima."
- Wow - povikaše žene - veoma privlacno.
Ali postojalo je još spratova i ženska radoznalost!
Četvrti sprat: Na vratima je pisalo: "Ovi muškarci imaju dobro plaćene poslove, vole decu, imaju dobar fizički izgled, pomažu u kućnim poslovima i veoma su romantični."
- O Bože - povikaše žene - zamislite samo šta mora da bude na petom spratu? - pa otrčaše na peti sprat da vide.
Na vratima je pisalo: Ovaj sprat je prazan i postoji samo da bi se dokazalo kako je ženama nemoguće udovoljiti! Izlaz vam je levo.