Прећи са МТС Бокс пакета на Јеттел?

MTS ugovor mi je istekao pocetkom prosle nedelje. Otisao sam da preuzmem neki konekcijski broj da moze da se prebaci veza. Nisam imao nikakvih problema oko toga - otisao u MTS poslovnicu, rekao sta mi treba, oni zapisali nesto, ja potpisao nesto, sto bi rekli - no questions asked. Tehnicki do kraja. Par puta me je zvao MTS (verovatno neko ko je hteo verovatno da pokusa ili potvrdi) a onda bi se iskljucili ili ja nikog nisam cuo sa druge strane. Cak ni to im nekako ne radi. Mozda je i neka automatika... Bilo kako bilo....

posle par dana sam dobio taj email sa brojem (prikljucka?). Prosledio viberom na osobu sa kojom sam vec razgovarao ranije u Yettelu. Zvao me je ubrzo, objasnio sta treba da uradim, zakazao ljude da dodju da nameste tehniku, trebali su u petak, uglavili me danas. Bili su ultra brzi. Instalirali ruter i tv box, prijavili me na online izdavanje racuna. Ja sam samo pitao kako da se ulogujem na ruter (to bas nije neko standardno pitanje - a meni je vazno).

Najbolji deo ove price je da NIJEDNOM nisam morao u poslovnicu (osim da odem u MTS uzivo, jer nije moglo drugacije). Sve ostalo telefonom, emailom, smsom, viberom, a za uzivo dodje njihov lik i donese papire za potpisivanje na kraju - kuci. Meni to mnogo vise znaci od svega ostalog - MRZIM CEKANJE U REDU, poslovnice i ceo taj sistem.

Prva iskustva:

- tv box / software - neuporedivo bolje od IRIS-a ali NEUPOREDIVO. Ovo bi trebalo da bude normalno. Sta oni rade sa IRISom nije mi jasno.
- internet router - konacno mogu da namestim neke stvari koje sa MTSom nisam mogao uopste. Ruter je funkcionalno vrlo dobro opremljen - slican ruter imam u kancelariji na SBB-u - solidno, pregledno i sve sto je vazno moze da se namesti.
+ PLUS - na tv-boxu konacno radi chromecast (to sam imao ranije na SBB na IRISU ni u najavi)
+ PLUS - tv na mobilnom (konacno ukucani mogu da gledaju svako svoje u svako doba dana)

Nije mi jasno da dok sam imao MTS imao sam konstatne prekide interneta i tv-a, Ovi sto su instalirali nisu pipnuli opticki kabl samo su sve ukljucili i za ovih 6-7 sati tv nije stucnuo, a ni internet. Ovo bi trebalo da bude normalno na optici ali na MTS-u nekako nije.

Ostala su manja pitanja tipa:

- mogu li da isprogramiram daljinac za tv-box da radi neke funkcije daljinca od tv-a - to sam mogao sa iris-om. Daljinac je mogao da se isprogramira - ne nesto puno ali dovoljno da mi ne trebaju 2 daljinca.

- tv-box daljinac malo laguje (izgleda kao da ode u sleep mode) ali zato ima back-lighting :) nije vazno, ali moze da se ubode dugme u mraku :) recimo simpaticno.

Generalno - vise pozitivnih nego negativnih iskustava do sada.

Sad cekam da mi podignu brzinu interneta po dogovoru i naravno da prebacim telefonski broj.

Meni istice krajem Jula ugovor sa Telenorom i preci su,ili u MTS,ali pod mojim uslovima,ili u A1.Ako ne moze skrsicu telefon i baciti ga i ne trba mi.Ko misli da je sada u Yetelu,bolje,vara se.Ovi su mnogo veci lopovi nego u MTS-u.Mogu da uzmem telefon i broj preko Supernove u paketu,posto vec koristim Supernovu.Mada su i oni Telekom.

Ja koristim globaltel 500 din 150 min i 5 gb interneta. To ugl dopunim ambalažom tako da me dođe besplatno. Pošto ugl zovem na vajber ni ne koristim minute.

Za ono što ugl svi koriste je 900 din neograničeno 30 dana i 2 gb interneta. Bez ugovorne obaveze što je najbitnije. Ima i roming ali to plane u sekundi.
Ja sam često u inostranstvu pa mi se nakupi minuta i gb. Sad imam 550 min i 30 gb

Screenshot_2023-06-29-23-40-37-041-edit_rs.globaltel.jpg

Ja koristim globaltel 500 din 150 min i 5 gb interneta. To ugl dopunim ambalažom tako da me dođe besplatno. Pošto ugl zovem na vajber ni ne koristim minute.

Za ono što ugl svi koriste je 900 din neograničeno 30 dana i 2 gb interneta. Bez ugovorne obaveze što je najbitnije. Ima i roming ali to plane u sekundi.
Ja sam često u inostranstvu pa mi se nakupi minuta i gb. Sad imam 550 min i 30 gb

Pogledajte prilog 1369116
Ranije je Telenor prebacivao nepotrosene gigabajte i mogao si da nakupis do 8 Gb neta,pa da trosis.Kada je Yetel preuzeo,uzeli su mi svih 8Gb,Jajare.kada sam ih pitao zasto,kao nova politika nove firme.Cesi dali nekim nasim krimosima da vode Yetel.

Javi iskustva kakvi su sa netom, call centar.
Ne treba mi net za telefon,jer koristim Wi Fi,sa modema i koristim vecinom Viber.Za sada funkcionise dobro.Inace kada mi dodju svi cetvoro unuka i zena i ja nemamo problema sa netom.Deca igraju igrice,na telefonima i tabletima,zena i ja normarno primamo i saljemo poruke.Imam neogranicen net i nemam problema.

Yettel.

TV se zaglavio u 23h uvece. Internet je radio.

Po svemu sudeci TV server je prso ili je bio neki update.

Poziv na broj podrske: izbacuje ni ne zvoni. Skontao sam da verovatno nekoliko hiljada ljudi isto tako zove i mobilna se raspada.

Sve se vratilo u normalu za jedno po' sata, taman da se nesto calabrcnulo u zamenu za TV ;)

Cujem, bice nestasica struje, mozda nisu imali struju u data centru :rotf:

Back