Прећи са МТС Бокс пакета на Јеттел?

Predlozi? Alternativa?

Cuo sam da SBB sad takodje nudi optiku.
Nažalost,alternative su nam nikakve.Svi oni rade u dogovoru i teško nama potrošacima,ali meni je ćef da se otkacim Yetela i razmišljam iz nekog inata da pređem u A1,iako sam dosta lošeg čuo i o njima.Što se tiče TV-a i neta imam Supernovu i sa njima sam zadovoljan,samo što nemaju,t.j. ukinuli su Sport Klubove,koji su bolji mnog od Arena,a što se tiče telefona,mislio sam da idem u Globatel,ali sam čuo da ga je kupio Željko Mitrović i neću.Pa ću ovako po 2 godine da menjam u krug.dok se nešto ne promeni,a ovaj broj imam još od Mobtela.Samo sto mi je kasnije dodata na početku 7-ica

Nažalost,alternative su nam nikakve.Svi oni rade u dogovoru i teško nama potrošacima,ali meni je ćef da se otkacim Yetela i razmišljam iz nekog inata da pređem u A1,iako sam dosta lošeg čuo i o njima.Što se tiče TV-a i neta imam Supernovu i sa njima sam zadovoljan,samo što nemaju,t.j. ukinuli su Sport Klubove,koji su bolji mnog od Arena,a što se tiče telefona,mislio sam da idem u Globatel,ali sam čuo da ga je kupio Željko Mitrović i neću.Pa ću ovako po 2 godine da menjam u krug.dok se nešto ne promeni,a ovaj broj imam još od Mobtela.Samo sto mi je kasnije dodata na početku 7-ica
Pa onda nista - rotacija. Od ugovora do ugovora.

Ne znam gde da pitam
Ja sam na SBB kablovskoj plus digitalizacija onaj mali D3.
Danas mi nestali svi kanali osim rts1 rts2 B92 i tvprva world, samo to ima

Račun za kablovsku plaćen.

??????
Probaj preskeniraj ponovo.mozda su nesto radili na linija,pa pokarabusili.I na Supernovoje ponekad treba da se preskenira ponovo,jer sam pocnu da nestaju po neki programi.

МТС 4 је био збиља најповољнији, 2 године уговор, прва година гратис, значи месечно 2.000 дин. (Узимам најспорији интернет је ми не треба луда брзина)
Међутим, треба огулити народ да се намакну паре бачене на Премиер лигу, па сада иде овако:
БОКС 4 је 5.200 дин. То је 30% скупље. Добро велим, храна је отишла за 90%.
Међутим, и те прве године, није све гратис, него је мобилни искључен из те понуде, односно и прве године га плаћаш, 1.600
Значи, платиш годину дана по 5.200 плус мобилни и прву годину, укупно изађе месечни просек 3.400 значи 70% скупље.
Убаце ми у сандуче рекламу за Јеттел, 2990 ТВ и Интернет, прва година гратис. Ако и фиксни пребацим, онда 3.300 месечно. Имају опцију мобилни за 1500, укупно 4800. И прва година гратис, испада 2400.
Разлика 1000 месечно у односу на нове цене МТС, за две је 200 евра. Није за бацити.
Сад се ви питате. Кад сам то већ срачунао, шта ми није јасно, шта има да вас питам?
Одговор: Пошто никад нисам био на тој мрежи од Карића до сада, какви су ови, посебно од када је Јеттел а не Теленор, да нема скривених цака, непословности, кочења интернета исл. Да не буде: Јевтино али ти на нос изађе.
Nemoj da te cuje 'odzacar' :hahaha:

Pa ako si u Beogradu,isplatiti se preci u SBB,jer oni tu i rade samo sa optikom.Van grada ne.
Скупи су. Уз то, искључиви као Пинк и Информер, само са другим предзнаком. Не бих да ми Н1 буде на даљинцу под бројем 1. Кретенизам на квадрат.
Кад ми је до данаса, Н1, НОвеС, АлЏазре - одем на њихове сајтове. На ТВ ми не требају.

Скупи су. Уз то, искључиви као Пинк и Информер, само са другим предзнаком. Не бих да ми Н1 буде на даљинцу под бројем 1. Кретенизам на квадрат.
Кад ми је до данаса, Н1, НОвеС, АлЏазре - одем на њихове сајтове. На ТВ ми не требају.
Pa, vidis ja bih da imam i N1 i RTS,pa da cujem obe strane.pa cu da zakljucim ko vise laze.Mislim da bi to trebala biti privilegija svakog stanovnika da cuje obe strane,pa nek sam zakljuci ko laze,a ko ne.RTS laze do beskraja,a plus ono sto ne prenose,a trebalo bi.

Pa, vidis ja bih da imam i N1 i RTS,pa da cujem obe strane.pa cu da zakljucim ko vise laze.Mislim da bi to trebala biti privilegija svakog stanovnika da cuje obe strane,pa nek sam zakljuci ko laze,a ko ne.RTS laze do beskraja,a plus ono sto ne prenose,a trebalo bi

Pa, vidis ja bih da imam i N1 i RTS,pa da cujem obe strane.pa cu da zakljucim ko vise laze.Mislim da bi to trebala biti privilegija svakog stanovnika da cuje obe strane,pa nek sam zakljuci ko laze,a ko ne.RTS laze do beskraja,a plus ono sto ne prenose,a trebalo bi.
Сагласан, зато и идем на ове сајтове. Али, да ми биде Н1 на првом месту- не бих.
Иначе, СББ је страшно скуп.
Ја нисам све ове године био на МТС из идеолошких разлога него еконосмких., Ако сам имао Бокс 4 пакет за 2000 месечно, а неко на СББ пакет без мобилног 3.700, онда је то баш велика разлика, где год да узме мобилни нема испод 1.700, значи укупно 5.400. Значи, 140% више.
Плус сам имао МТЛ у ЦГ и РС бесплатно, кад треба звати тамо неке старије људе који немају Вибер..

Ispada da posle promotivnog perioda MTS (recimo tamo neki box) postaje mnogo skuplji nego SBB. Mada se ni SBB ne ubija od jeftinoce.

https://mts.rs/Binary/12507/BOX-paketi-Matrica-migracije.pdf

Od nekih cifara mi se zavrtelo u glavi.

Naucio sam jednu zanimljivu cinjenicu. Ako otkazete MTS pre isticanja ugovora (na primer istice mi ugovor 20 juna a ja ih obavestim sad da necu da ih koristim) koriste priliku da penalizuju korisnike (kao prekidate ugovor pre isteka ugovorenog roka pa makar to bilo u istom mesecu). Toliko o tome.

Te navlakuše "prvih 6 meseci besplatno a posle ćemo ti iebati mater" su smišljene upravo da budu navlakuše.

Najjednostavnije poređenje je da sabereš koliko ćeš im para dati ukupno za ceo period ugovora, pa tako i poredi - ukupan trošak za 12 ili 24 meseca. Drugačije ne možeš.

A što se kvaliteta tiče, negde bolje radi jedno, negde drugo, ne možeš znati dok ne probaš.

Ispada da posle promotivnog perioda MTS (recimo tamo neki box) postaje mnogo skuplji nego SBB. Mada se ni SBB ne ubija od jeftinoce.

https://mts.rs/Binary/12507/BOX-paketi-Matrica-migracije.pdf

Od nekih cifara mi se zavrtelo u glavi.

Naucio sam jednu zanimljivu cinjenicu. Ako otkazete MTS pre isticanja ugovora (na primer istice mi ugovor 20 juna a ja ih obavestim sad da necu da ih koristim) koriste priliku da penalizuju korisnike (kao prekidate ugovor pre isteka ugovorenog roka pa makar to bilo u istom mesecu). Toliko o tome.
To rade svi.Moras platiti penale.dok ne otplatis telefon koji si uzeo uz paket.

Te navlakuše "prvih 6 meseci besplatno a posle ćemo ti iebati mater" su smišljene upravo da budu navlakuše.

Najjednostavnije poređenje je da sabereš koliko ćeš im para dati ukupno za ceo period ugovora, pa tako i poredi - ukupan trošak za 12 ili 24 meseca. Drugačije ne možeš.

A što se kvaliteta tiče, negde bolje radi jedno, negde drugo, ne možeš znati dok ne probaš.
Za mene,
sa stanovista cene
MTS je bio generalno OK.

Ugovor na 2 godine, 1-va godina 'kao' nista, druga godina nesto 5000 plus. Usluga: OPTIKA - TV+Internet+1 mob broj (nisu imali family pack - da se doda jos telefona - ali si mogao da 'poklonis' megabajte u cell mrezi nekom drugom)

Ako se pogleda preko 2 godine to je prilicna usteda, ispadne 2500 na mesec u proseku. A ukljucen mi je i 1 mob broj.

U poredjenju sa SBB tada - usluga: TV+internet za 3600 i to bez mobilnog - to je usteda u odnosu na SBB od 1100 mesecno (za net/tv), a pritom nemam ni moblini ukljucen u to nego moram da ga placam extra recimo 1200/m. Dakle MTS je bio jeftiniji za taj prvi put. Jer sam telefone placao relativno malo - sto racune sto same mobilne.

Uporedjenje MTS-SBB
SBB mesecno: 3600 (tv/internet) + 1200 (1mob) => SBB 4800/m 57600/g 115200/2g
MTS mesecno: 2500 (tv/internet/1mob) => 30000/y 60000/2g
Usteda: 115200-60000 => 55200 na 2 godine - znaci za tu razliku-ustedu mogao sam da kupim vrlo solidan mobilni telefon.

Za produzenje ugovora MTS nije jeftiniji jer minimalni mesecni racun je recimo 5500 na mesec.

SBB nije nesto menjao cene, ne znam da li imaju neku popust ponudu, ali kad sam s njima pricao posto idu preko COAX kabla, raspitivao sam se za optiku - koju nisu imali u ponudi, a sad mislim da imaju - ali nema neke posebne ponude kod SBB-a. Bolji im je TV box ali sa stanovista cene - ne dobijam nista posebno + moram da placam vise razlicitih racuna.

Kad su (MTS) za extra broj telefona digli cenu duplo (recimo 2 godine sam placao 1200 za telefon - MTS) a onda su poceli da mi naplacuju kao taj isti paket po 2600 za mesec, kad sam primerio otkacio sam im taj telefonski broj (posle 4 godine - sve regularno placeno na vreme). Strasno su se uzmuvali i zvali su me onoliko ali i posle puno razjasnjavanja nisu imali sta da mi ponude za extra telefon nego sad pricaju moze family pack na BOX (dobro su se setili....).

Sad nema racunice - ili cu da placam MTS 5-7000 mesecno recimo family BOX sa 2 mob.
Ili moram da trazim nesto alternativno za telefon (sto sigurno nije MTS) a da uzmem internet+tv negde drugde. Sad su najmanji mob paketi od 1500-2000 skoro svuda - bilo koji porvider, plus da uzmem SBB za tih 3600(i/tv)+3000(mob*2) = 6600

Znaci takoreci nema razlike da li cu da produzim MTS ili cu da predjem na SBB + neki mob provider. Ne dobijam nista posebno (plus pitanje je da li SBB moze da mi ponudi optiku uopste - ili je 'optika' do zgrade a onda i dalje coax u kuci.

Мени је уговор истекао, нема пенала. А јесте ме испало 200о месечно, све 4 услуге, јер је 4000 али годину дан гратис
Али сада је 5.200 а прва године гратис ТВ, интернет и фиксни, али мобилни 1900 обе године . неће да може

MTS ponuda za produzenje:
6 meseci upola cene (znaci 6 meseci oko 3000/m) ugovor 24m = 2g
cena oko 6100 za paket koji vec imam (box 4 + 1 broj telefona).
optika 200/80

prelazak na SBB:
- nema optiku kod mene isao bi coax internet 200/20 dl/ul
- 18 meseci za 1 din posle 3500 - ugovor 24m = 2g
+ bi morao da prebacim broj mobilnog negde - nemaju ponudu

prelazak na Yettel:
- 15 meseci za 1 din posle 3000 (samo tv i net)
- na ugovor od 27 meseci internet je 300/150 dl/ul (tv nema veliki izbor kanala)
- optika do rutera (vec uvedena)
+ telefon tarifa po izboru

tv: sbb i mts imaju veliki broj kanala pokrivenih. Verovatno da to nekom nesto moze da znaci i da bude neki odlucujuci faktor pogotovo onima koji gledaju sport: Arena, SK itd. U mom slucaju to nije odlucujuci faktor. TV gledam sporadicno recimo jedno 5-6 razlicitih kanala. Mnogo mi je vazniji internet od TV-a. Na yettel listi ima dovoljno kanala od onih koje bi mozda pogledao.

Back