Prebacivanje sa fakulteta na drugi fakultet

Ja sam tehnicku zavrsio u Arandjelovcu, pauzirao bih ja godinu i da opet pokusam mozda fon i sigurno pmf, ali ne znam sta da radim, da ne poludim, dal da nadjem neki poslic, ali opet moram da sacuvam motivaciju za faks, samo ne znam kako? Ne znam dal ce tih godinu dana brzo da prodje...

E sad brt vidi,ako ti gori pod nogama ti probaj na FTN-u IT ili ERI ako si zagrejan posto tamo ima RI smer na drugoj godini koji je bolji i jaci od IT-a i dosta vise znanja oko svega toga ces tu da pokupis.Na ERI ima poprilicno mesta tako da ces moci sigurno da upadnes.Ako mislis da nece te FTN nece zadovoljiti ti pauziraj pa probaj Fon ili Etf.Verujem da je IT na Ftn-u i informatika na Pmf-u slicni jer je to isti univerzitet.

Pa jeste isti univerzitet, ali ne znam niko mi sto se toga tice ne daje adekvatan odgovor, jedino sto znam je da na it u cacku je dobro ali kao ne znam ni da objasnim. Ima i prepisivanja ponegde i slicno. Tako sam nacuo...

Buraz ako oces posteno bez laganja ima na svim tim smerovima ljudi koji su sve predmete prepisali full znaci bukvalno sve....to ti je stanje na ftn-a ali to i profesori znaju pa po tom pitanju nece da nista urade sto je ogroman minus fakultetu,da nema toga FTN bi bio mnogo bolje mesto.

Brate mozes i tako nego ti ja malo i finansijski pricam da ne bacas pare,ali mozes i tako,moze i da se desi da ti se mnogo svidi smer pa da ostanes.

Edit:konkurises lagano za dom i ako ga dobijes vrh dom je preko puta fakulteta i menza tako dje iza sto ja mislim da nema nigde znaci nema cimanja dal ces negde stici a centar ti je 2 minuta hoda.Pogledaj malo smer ERI jer tu imas velike sanse sto naravno ne znaci da nemas na IT -U.

Pa sta znam, a ako upadnem na budzet pa odustanem pa upisem pmf i ne daju na budzet, da li ja mogu budzet da dobijem u drugoj godini?

Skoro da sam siguran da mozes ali opet treba nekoga pitati.Mozes da vidis ima li neka javna grupa na internetu za PMF pa nekoga da pitas ili da se prosetas do PMF-a da navatas nekoga random studenta na faksu pa da ga pitas to sad je sve na tebi da saznas,ili da odes na PMF u studentsku pa da pitas iako si upisao FTN odes lepo pa pitas za prebacivanje.

Vidi ja mislim da postoje dve solucije
Da se ispises npr sa FTN-a i da polazes na PMF-u sto ti dodje isto kao da si pauzirao stim sto je pitanje da li mozes na budzet ako si bio sto mislim da ne moze
Mozes sa FTN-a da se prebacis na PMF sa ispitima i koliko ti priznaju 37 poena samofinansirajuci-druga godina 48 budzet druge na PMF-u sve ispod 37 poena je obnavljanje godine.
Sad nisam siguran da li ti mozes da se ispises sa ftn-a i da ne ponistis ispite i da odes na PMF i upises na budzet preko prijemnog i da ti jos i priznaju date ispite to ako moze to je vrh ali to nisam siguran to moras negde da se raspitas.

Nemoj da me drzis za rec ali msm kad sam ja upisao fakultet da je jedna devojka dosla iz NS i da je upala na budzet i da su joj priznali neke ispite iz NS ali nemoj me drzati...------u sustini sam u pravu samo sto nije upala na budzet nego na samofin na prijemnom. to sto sam rekao ali ne znam da li je to pravilo na PMF-u sto verujem da jeste ali treba se negde raspitati.

Kako si uspeo da ne upišeš ništa ove godine majke ti? Mnogo je to komplikovano, mnogo razmišljaš unapred, ja lično ne znam da li ću sutra biti živ. Drugo postavio si neka malo teža pitanja i odgovori na ta pitanja zavise od tebe ne može ti niko reći radi to i to, pa čak i da ti da savet ti ga naj verovatnije nećeš prihvatiti.

Vidi ja mislim da postoje dve solucije
Da se ispises npr sa FTN-a i da polazes na PMF-u sto ti dodje isto kao da si pauzirao stim sto je pitanje da li mozes na budzet ako si bio sto mislim da ne moze
Mozes sa FTN-a da se prebacis na PMF sa ispitima i koliko ti priznaju 37 poena samofinansirajuci-druga godina 48 budzet druge na PMF-u sve ispod 37 poena je obnavljanje godine.
Sad nisam siguran da li ti mozes da se ispises sa ftn-a i da ne ponistis ispite i da odes na PMF i upises na budzet preko prijemnog i da ti jos i priznaju date ispite to ako moze to je vrh ali to nisam siguran to moras negde da se raspitas.

Nemoj da me drzis za rec ali msm kad sam ja upisao fakultet da je jedna devojka dosla iz NS i da je upala na budzet i da su joj priznali neke ispite iz NS ali nemoj me drzati...------u sustini sam u pravu samo sto nije upala na budzet nego na samofin na prijemnom. to sto sam rekao ali ne znam da li je to pravilo na PMF-u sto verujem da jeste ali treba se negde raspitati.
Ne ne možeš da upišeš na budžet prvu godinu i da ti priznaju ispite, i da ti priznaju te ispite (što je moguće) , ti ispiti tj. ti espb bodovi NEĆE ulaziti u espb bodove koje si ostvario te tekuće školske godine. Skraćeno samo ispiti koje si legalno, svesno, kako god položio na tom fakultetu koji si upisao ti ulaze u espb bodove potrebne za upis naredne godine. U ovo sam siguran, jer pazi, bilo bi bolesno to što tražiš, pa ja sam bi se seljakao sa faksa na faks prijemni bi lešio 60 bodova zakucano sprdnje radi, i dom bi dobijao. Milslim to su već prostori za malverzacije višeg reda.

To sam hteo i da ti predložim ali nema veze shvatio si da što je brzo to je i kuso. Zapamti to u životu trebaće ti i setićeš se mojih reči. Jutro je pametnije od noći. Jer ja sam napravio istu grešku, ja sam se prebacio sa jednog faksa iz Beograda na FTN u Cacku, sutra se ispisujem sa treće godine jer se ne pronalazim i ne mogu sebe da nateram da učim više. Imam 27 godina i ostao sam na nivou srednje skole bez obzira na to koliko sam ispita položio na oba fakulteta a preko 30. U ovom svetu beleže se samo pobednici, jer šta ćemo tako je.

Razumem, ja sam razmisljao da konkurisem na vise fakseva i sve je to bilo lepo. Preko noci je ne pitaj kako doslo do promene i samo sam na fonu konkurisao i nisam upao. U drugom krugu se nisam pronalao gde je imalo mesta. I odlucio sam da pauziram i da se bolje spremim i upisem sta hocu. Mada sada i ne planiram da konkurisem na fonu, vec na nekim drugim mestima. Hvala na savetu!👍

Samo lagano, ako si sjebo ove godine upis(tj ako je to definitivno), udahni duboko imaš godinu dana možda malo manje, iskoristi to vreme da radiš na sebi prvenstveno, osvrni se na srednju školu koju si završio, da li si dovoljno znanja stekao za ono što te čeka na faksu, iz naj bolje namere ti ovo govorim biće tebi lakše da to raščistiš sada, uzmi nadj posao neki koji ne zahteva preveliku angažovanost i odgovornost zaradi neki novac da imaš sigurno će ti trebati.
I dobro razmisli ali pazi dobroo razmislii, da li je faks uopšte put za tebe , 2 stvari, 1. Da li možeš? 2. Da li hoćeš? Ako promašiš jednu od ove dve stvari sledi slom neizbežno na ovaj ili onaj način.

Znači programiranje je u pitanju, pa lepo je to. Uzmi uradi neki projekat konkretan vidi kako to izgleda, nije programiranje jednostavno kako ljudi misle. Programeri idu u penziju sa 40 godina max, znaš zbog čega pa zato što je visoko uman posao, ti razmišljas pre mašine. Ne mogu ljudi da izdrže taj pritisak i tempo, mogu zamisliti za 10 godina šta nas čeka.

Back