Prazni se improvizovani kamp u Pionirskom parku u Beogradu

Prazni se improvizovani kamp u Pionirskom parku u Beogradu​

Prazni se improvizovani kamp u Pionirskom parku u Beogradu

Pogledajte prilog 1698547
Grupa ljudi koja sebe naziva "studenti koji žele da uče" povlači se jutros iz improvizovanog kampa
u Pionirskom parku.

Na delu trotoara na Trgu Nikole Pašića parkirani su automobili u koje ljudi koji su kampovali u Pionirskom
parku pakuju torbe sa stvarima. Većina šatora je prazna.

Policije nije dozvolila ekipi FoNeta da uđe u park, ali je preko ograde vidljivo da su u parku samo muškarci
koji pakuju šatore. U parku su i vozila komunalnih službi i mašinerija za uklanjanje mobilnih toaleta.

Ekipa FoNeta pokušala je da dobije izjave od ljudi koji napuštaju kamp, ali niko nije bio raspoložen za razgovor.

Na delu trotoara u Ulici kralja Milana i dalje su parkirani traktori sa izbušenim gumama i polomljenim staklima.

Na prilazu Andrićevom vencu iz Kralja Milana nalazi se više kombi vozila.

Prisutni su i uniformisani pripadnici policije u manjem broju.

https://www.nin.rs/politika/vesti/71367/prazni-se-improvizovani-kamp-u-pionirskom-parku-u-beogradu

Gotov ispitni rok?
Bice da su svi polozili sa cistom desetkom pa ih je ujka castio sa par stotina evra, da kupe deca sebi nesto lepo.

Ако они сад одустану, ко ће хтети да учи у Србији???
Не смеју отићи, не само због себе, него и због гомиле друге деце, средњошколаца, који хоће да уче!
Останите!!!
Decu koja se nakon svega ovoga budu borila za dobre ocene u gimnazijama kod takvih nastavnika, treba slati na razgovore sa psihologom momentalno.

Mislim da idu zato sto im je preCednik ispunio sve zahteve i sad idu negde drugde da 'zele da uce'.

ako sam dobro shvatio 'zelja za ucenjem' se u poslednje vreme prilicno dobro placa, plus ima i zastitu specijalnih jedinica, policije za razbijanje protesta i zandarmerije (i ko zna kojih neodredjenih batinasa) sta ces vise?

Poslednja izmena:
Decu koja se nakon svega ovoga budu borila za dobre ocene u gimnazijama kod takvih nastavnika, treba slati na razgovore sa psihologom momentalno.

Чекај сад...ти сад не би ни деци која хоће да уче, мимо ових блокадера, дозволио да уче?

Нека остану студенти 2.0. у Пионирском парку!

Живели Ћацији! Живела Србија!

Сретан рад.

Чекај сад...ти сад не би ни деци која хоће да уче, мимо ових блокадера, дозволио да уче?
U gimnaziji ne bih, sta imaju od toga sto uce kod njih?
Mislim da gimnazije treba rasformirati i povecati broj odeljenja u drugim skolama.

Gotov ispitni rok?
Bice da su svi polozili sa cistom desetkom pa ih je ujka castio sa par stotina evra, da kupe deca sebi nesto lepo.
Ne.

Zna da posle onoga sta je bilo sinoc, deset policijskih brigada ih ne bi zastitilo. Kmekavci su se usrali i redom su histerisali da nece da vise tu sede.

Kruzi divan snimak majke ili sestre, koja samara brata ili sina iz tog ogradjenog rezeravata, na sta se osisani na kratko debil kao cudi po sistemu koji ti je q, nista ti ne razumes, ja sam za Srbiju i na kraju se jos prekrsti.

Kišovito vreme teško za kampovanje a daleko je 28.
Nece vise biti mitinga, kampovanja i protesta.

Sada je faza 2. I mnogi bi trebalo da se zabrinu jer je propala i poslednja civilizovana ponuda da Drzava sama pokaze da nismo kao oni.

Ja tako gledam. Ako me studenti razuvere i nastave na isti nacin, bicu najblaze receno malo razocaran, a i tuzan, zaleci njihove mlade zivote koje ce ovaj sociopata ugasiti posle vise nego jasne sinocnje opomene.

Poslednja izmena od moderatora:
Pametno vođen protest uvek ima izlaznu strategiju. Podržavala sam onaj studentski protest iz marta ove godine protiv Gruhonjića, ali on je trajao kratko, nije ugrozio školsku godinu, a otvorio je širu javnu raspravu o Gruhonjićevom fašizmu i šovinizmu, kao i načinu na koji je ovaj kriminalac bez ikakvog doprinosa nauci došao do profesorskog mesta. Danas, ovi pajaci iz studentskih "plenuma" nemaju izlaznu strategiju. Ako sad pristanu na povratak u klupe, to će se posmatrati kao "izdaja". Ako istraju, upropastiće školovanje čitavoj generaciji. Glupavije vođena protestna strategija nije nikad viđena.

Kako je objasnio Luka Lalošević, student FPN, studenti u Pionirskom Parku su tražili da nastava počne do 15-stog marta jer ako počne tada, ima još neke male nade da se nadoknadi izgubljeno i da ova školska godine ne propadne. Pošto je jasno da su blokaderi koji neće da uče istrajni u svojim namerama, ova će školska godina definitivno propasti, kao i prijemni ispiti za upis u srednje škole i fakultete ovog leta.

A što se tiče plaćenika, pa svakako da su plaćeni kao profesionalni botovi i sejači laži vlasnici twiter naloga koji su vodili hajku protiv ovih ljudi, kao i lažljive trovačnice N1, Nova i ostali. Primera radi neki Marko Marjanović, koji ima twiter nalog Kristal Mat Dejmon, ponovo je priveden u policiji zbog prizivanja nasilja pred protest 15-estog marta. Prema ovom članku uvidom u podatke Agencije za privredne registre (APR) radi se o liku koji je zaposlen u jednoj od Đilasovih firmi:
https://www.kurir.rs/vesti/politika...o-pozivaju-na-drzavni-udar-kristal-met-dejmon

Svrha kampa je donekle ispunjena. Teranje protesta od skupštine i gašenje pre vremena što je mnoge odvelo u defetizam pa dovelo u pitanje masovnost budućih.

Da, samo što je sada sasvim očigledno da je režim planirao ozbiljan masakr i uvođenje vanrednog stanja, hapšenje par hiljada ljudi i nasilno gašenje protesta a sve to im nije prošlo

To ih toliko pogodilo da su morali da iskoriste priliku i pokažu deo onoga što su spremili čime su napravili veliku i pokazaće se, kobnu grešku

U gimnaziji ne bih, sta imaju od toga sto uce kod njih?
Mislim da gimnazije treba rasformirati i povecati broj odeljenja u drugim skolama.

Ти тамо у Пионирском парку треба да остану.

Они су симбол Пристојне, Домаћинске Србије.

Као што ти рекох, знам њих неколико који тамо одлазе редовно.

Back