Pravoslavno-katolička interkomunija

Не признаје их само зато јер Македонци не признају Вартоломејев црквени ЛАРП у Украјини. Није то похвалан разлог.
Дај Боже да је само то разлог...

Мислим да он жели да обнови ''Охридску Архиепископију'' трговином са Русима, тако да ће опет СПЦ да преузме ''канонски'' ударац у духу јединства и љубав са наредницима саморазмонтирања СПЦ

Мислим да он жели да обнови ''Охридску Архиепископију'' трговином са Русима, тако да ће опет СПЦ да преузме ''канонски'' ударац у духу јединства и љубав са наредницима саморазмонтирања СПЦ
Свјатјејши Порфирије је требао да тражи бар једну ставропигију у Македонији. Да бар тамошњи Срби имају бар један свој духовни центар. Ово са аутокефалијом и препуштањем свега је чиста капитулација.

То су Македонци рекли да је разлог а и има смисла. Вартоломејева главна улога је да оправда паре које добија од ЦИАе а то је рушење свега руског у Украјини и формирање "алтернативног православља" насупрот Москве. Наравно да ће уз то ићи и приближавање папи уз неолибералну пропаганду како је то у духу хришћанске љубави и заједништва за разлику од задртих мрзитеља из Москве.

То су Македонци рекли да је разлог а и има смисла. Вартоломејева главна улога је да оправда паре које добија од ЦИАе а то је рушење свега руског у Украјини и формирање "алтернативног православља" насупрот Москве. Наравно да ће уз то ићи и приближавање папи уз неолибералну пропаганду како је то у духу хришћанске љубави и заједништва за разлику од задртих мрзитеља из Москве.
Патријарх Кирил није ништа бољи од патријарха Вартоломеја кад је Рим у питању. Исти односи.

Ту се више ништа не зна и не ништа ме више не чуди. Пре сам мислио да ће се све то око интеркомуније и сличног одигравати дуго-дуго. Ствари се страховито убрзавају. Изненађења из године у годину!
Није ово уопште брзо...

Циљ је да се атомизују све екуменске цркве под Вартоломејем, све треба да буде на локалном нивоу - БЕЗ ИКАКВИХ ВЛАСТИ ИЗ ПРОШЛОСТИ...

Тако ради Цариград одавно, кида свима део под део тиме што их ''узима под своје'' дајући им аутокефалију... Само посматрај тај образац, па стави прст на чело који су делови ''кризних подручија'' на реду...

Ја да сам на његовом месту, прво бих отео Косметски део СПЦ јер сад имамо тоталне сагласности државе Косово, па Црногорски, који једва чека нови антиСрбски талас, који ће после Вучића да настане, па Босански, па Хрватски...

На тај начин ће свима бити јасно, кад им се брутално изотимају цркве и развласти јерархија - ко је главни екумениста...

Пошто патријарх Вартоломеј није осуђен и какав год да јесте, васељенски је патријарх, желим му да се покаје и поправи.
Свесвјатјејшему патријарху константинопољскому Вартоломеју - многаја љета!

Свјатјејши Порфирије је требао да тражи бар једну ставропигију у Македонији. Да бар тамошњи Срби имају бар један свој духовни центар. Ово са аутокефалијом и препуштањем свега је чиста капитулација.
Ставропигија је унутар манастирски или епархијски дериват ''власти на даљински''... Не важи за целу заједницу, већ само за локалну...

Вартоломеју, требају целе и аутокефалне покрајне, да би онда потом, још јаче ударио на незаштићене свештенике, који ће морати сваку ЛГБТ жабу да прогутају тамо где он влада ''под омофором''...

Тако да вероватно Македонци ништа немају од полуаутокефалије и да ће тако и остале покрајине око ње да добију блокиран статус Цариграда...

Пошто патријарх Вартоломеј није осуђен и какав год да јесте, васељенски је патријарх, желим му да се покаје и поправи.
Свесвјатјејшему патријарху константинопољскому Вартоломеју - многаја љета!
Ботујеш... баш те уватио језуитизам...

Ја да сам на његовом месту, прво бих отео Косметски део СПЦ јер сад имамо тоталне сагласности државе Косово, па Црногорски, који једва чека нови антиСрбски талас, који ће после Вучића да настане, па Босански, па Хрватски...
Тешко да ће ово проћи. Прво косовски Албанци нису ни 1% православни. Друго они мрзе те цркве и манастире па и да су њихови вјероватно би их опет попалили. Тзв. ЦПЦ се дијели стално. Они неће никад ништа моћи направити. У Босни су сви православци Срби. Једино у Хрватској могу пробати али тешко јер је "ХПЦ" подвала РКЦ.

Тешко да ће ово проћи. Прво косовски Албанци нису ни 1% православни. Друго они мрзе те цркве и манастире па и да су њихови вјероватно би их опет попалили. Тзв. ЦПЦ се дијели стално. Они неће никад ништа моћи направити. У Босни су сви православци Срби. Једино у Хрватској могу пробати али тешко јер је "ХПЦ" подвала РКЦ.
У Хрватској не верујем да има будућности за икакву ХПЦ. Православље у Хрватској разбија нешто друго - кршење јурисдикције СПЦ а СПЦ ћути. МПЦ има своје парохије у Хрватској, а однедавно и Румунска православна црква. У Загребу је освештан и први храм МПЦ. Помињу своје епископе а не надлежног српског. Распад система што би световно рекли.

То су Македонци рекли да је разлог а и има смисла. Вартоломејева главна улога је да оправда паре које добија од ЦИАе а то је рушење свега руског у Украјини и формирање "алтернативног православља" насупрот Москве.
Може и насупрот било које локалне цркве... Македонцима и Југословенма одговара да је рат Москва-Истамбул главни разлог, али видимо да практично Истамбул има фајт са свима на Балкану

Наравно да ће уз то ићи и приближавање папи уз неолибералну пропаганду како је то у духу хришћанске љубави и заједништва за разлику од задртих мрзитеља из Москве.
Опет треба глдати само кроз личне користи и штете, тад је реалнији тај рат, тај политички циркус само меље променама подршке...

Цариград на почетку ништа није имао против МАкедонаца, а сад има... дакле прича не да не стоји, него је права вашарска туча где гледаоци буду опљачкани...

Може и насупрот било које локалне цркве... Македонцима и Југословенма одговара да је рат Москва-Истамбул главни разлог, али видимо да практично Истамбул има фајт са свима на Балкану

Опет треба глдати само кроз личне користи и штете, тад је реалнији тај рат, тај политички циркус само меље променама подршке...

Цариград на почетку ништа није имао против МАкедонаца, а сад има... дакле прича не да не стоји, него је права вашарска туча где гледаоци буду опљачкани...
Па нису имали против јер су очекивали да ће ови одмах признати бандеристичку квазицркву што се и очекивало. Заправо је мени шок да Македонци нису.

Васељенска патријаршија овим јефтиним флексањем своје непостојеће моћи само покушава закамуфлирати онај главни проблем: они немају будућност. У Истанбулу више нема ни 1% православних а број се стално смањује. Они ће морати иселити као и Антиохија.

Па нису имали против јер су очекивали да ће ови одмах признати бандеристичку квазицркву што се и очекивало. Заправо је мени шок да Македонци нису.
Па није циљ Цариграда и Москве исти, први би да отимају туђе, други да дају туђе...

Поента је да се свака међуцрква стави између чекића и наковња, јер морају да се усаглашавају са једним од два понуђена ''новоканона'', а не да одлучују...

Одлучује само један на Балкану, остали ће морати да се усагласе и да прихвате још новије реформе Охридске Архиепископије, која је директни пијун и адут Цариграда

Između pojedinih protestantskih crkava pa i ne protestantskih poput starokatolika i protestaasta (poput evangelika-luterana i anglikanaca) postoji interkomunija. To znači svako zadržava svoju jurisdikciju i svoje verovanje ali se vernici mogu pričešćivati jedni kod drugih i moguće su zajedničke evharistijske službe, pa učestvuju u rukopolaganju episkopata, sveštenika za druge ako ovi nemaju blizu svog episkopa i slično. Prema proverenim i pouzdanim informacijama u pripremi je katoličko-pravoslavna interkomunija i to ne za 10, 20, 50 ili 100 godina, nego u narednih par godina. Šta mislite o tome da li ćete se ići ispovedati i pričešćivati kod rimokatoličkog sveštenika ako ste pravoslavne vere ili ćete ići kod pravoslavnog sveštenika na ispovest i pričešće ako ste rimokatoličke vere?
Najverovatnije će u takvu interkomuniju prvo krenuti Rimokatolička crkva i Vaseljenska patrijaršija, ukrajinski unijati (grkokatolici) i pravoslavni (PCU) to već u praksi nezvanično i primenjuju.
Daniel 8,23U vrijeme njihove vladavine, kad izopačeni budu ispunili svoju izopačenost, podići će se jedan besraman kralj i vješt u podmuklostima.

Back