- Poruka
- 10.204
Они и кад су ревносни мрзе православље...Има, има. "Братство светог Пија X" (SSPX) које је основао архиепископ (надбискуп) Марсел Лефевр. То је већ бројна и озбиљна екипа. Али на милијарду и триста милиона католика мало.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Они и кад су ревносни мрзе православље...Има, има. "Братство светог Пија X" (SSPX) које је основао архиепископ (надбискуп) Марсел Лефевр. То је већ бројна и озбиљна екипа. Али на милијарду и триста милиона католика мало.
Треба времена. Адвентисти (суботари) су испрва били антитринитарци, па полако с временом постадоше тринитарци.Они и кад су ревносни мрзе православље...
Није... Лџбт сатанизам по дифолту тера ка традацији... Пошто традиције и реда код њих више нема одавно, измишљају разлоге за секташење унутар своје конфесије, углавном политичко, безверскоА и да се православни патријарси не грле и не љубе са папом, већ би католички ревнитељи прешли код нас.
То описујеш ГОХ, СИПЦ...Није... Лџбт сатанизам по дифолту тера ка традацији... Пошто традиције и реда код њих више нема одавно, измишљају разлоге за секташење унутар своје конфесије, углавном политичко, безверско
Не него твоје пропедере који ординирају свештенице из Чикага из официјелног православљаТо описујеш ГОХ, СИПЦ...
Није се одвојио... И даље је на званичном списку кардинала, они ботују првенствено политички, вера је само успут...Nadbiskup Lefevr se odvojio od pape zbog promene liturgije, posta i ekumenizma.
Ne znam o čemu pričaš ako je grešan patrijarh ili episkop Pa nemam ja s tim ništa ja sam za sebe vernik ja odgovaram bogu za svoje grehe A oni će odgovarati bogu za svoje grehe a kad oni otkažu veru ako izmene simbol vere dogmate i onda ću se tek odvojiti od njihНе него твоје пропедере који ординирају свештенице из Чикага из официјелног православља
Lefev je bio izopšten iz katoličke crkve zajedno sa episkopima koje je rukopoložio a kasnije Benedikt 16 papa rehabilitovao tu ekipu znači lefevra posmrtnaНије се одвојио... И даље је на званичном списку кардинала, они ботују првенствено политички, вера је само успут...
Добро... Онда тако и према зилотима, а не да видиш балване ван свога окаNe znam o čemu pričaš ako je grešan patrijarh ili episkop Pa nemam ja s tim ništa ja sam za sebe vernik ja odgovaram bogu za svoje grehe A oni će odgovarati bogu za svoje grehe a kad oni otkažu veru ako izmene simbol vere dogmate i onda ću se tek odvojiti od njih
Ja priznajem akakija za episkopa isto kao i ksenofonta i ove druge rpcz episkope ne znam kako se zovu ripec rpcz 56 vrsta i tako dalje goh i to ja njih priznajem za episkope ali oni su u raskolu ne može biti svako za sebe da kaže da istinska crkva da oni kažu mi smo se odvojili da čuvamo kanone da čuvamo tradiciju sve je to pravoslavlje u redu ali da svako tvrdi za sebe da je samo on hristova crkva a drugi nisu to nije u redu a i nema ljubavi među njima mora biti neke ljubavi mora biti tolerancije ovako se samo odbija ljude od sebeДобро... Онда тако и према зилотима, а не да видиш балване ван свога ока
Прави разлику између раскола политичких и верских... први су као и да нису, лична сујета епископа је ту проблем... а верски расколи су велики проблем и неизлечиво злоJa priznajem akakija za episkopa isto kao i ksenofonta i ove druge rpcz episkope ne znam kako se zovu ripec rpcz 56 vrsta i tako dalje goh i to ja njih priznajem za episkope ali oni su u raskolu ne može biti svako za sebe da kaže da istinska crkva da oni kažu mi smo se odvojili da čuvamo kanone da čuvamo tradiciju sve je to pravoslavlje u redu ali da svako tvrdi za sebe da je samo on hristova crkva a drugi nisu to nije u redu a i nema ljubavi među njima mora biti neke ljubavi mora biti tolerancije ovako se samo odbija ljude od sebe
Naravno da razlikujem raskol politički duhovni radi jeresi i slično Naravno da neću osuditi sveštenika ili episkopa koji se odvojio zbog ekumenizma ili se bunio pa je raščinjen i slično to Naravno da ne osuđujemПрави разлику између раскола политичких и верских... први су као и да нису, лична сујета епископа је ту проблем... а верски расколи су велики проблем и неизлечиво зло
Исто тако јединство политикантско и исповедничко... ово прво је горе од раскола јер уноси шизофренију и екуменизма, а ово друго доноси чисту основицу и духовност
Брате, није добро рационализовати поларизовано...Ziloti su priblizniji pravoslavnoj veri nego ovo sto sada imamo u SPC.
Али мораш, тј. требало би да осудиш мафију која се крије иза екуменизма...Naravno da razlikujem raskol politički duhovni radi jeresi i slično Naravno da neću osuditi sveštenika ili episkopa koji se odvojio zbog ekumenizma ili se bunio pa je raščinjen i slično to Naravno da ne osuđujem
https://www.youtube.com/@theorthodoxapologeticschan9378А и да се православни патријарси не грле и не љубе са папом, већ би католички ревнитељи прешли код нас.
Pa osuđujem ekumenizam svaki dan ovde. Ali ko sam ja da im sudim - episkopima. Episkopima sudi sabor episkopa.Али мораш, тј. требало би да осудиш мафију која се крије иза екуменизма...
Знам да треба бити мудар као змија, али не исповедати Христа пред антихристима - погубно је, навлачи злодуха рационализма ко код протестанта...
Суде им и канони и догме, кад нема сабора да их осуди јер су све побили и оцрнили као да је раскол...Pa osuđujem ekumenizam svaki dan ovde. Ali ko sam ja da im sudim - episkopima. Episkopima sudi sabor episkopa.