Pravoslavno-katolička interkomunija

Има, има. "Братство светог Пија X" (SSPX) које је основао архиепископ (надбискуп) Марсел Лефевр. То је већ бројна и озбиљна екипа. Али на милијарду и триста милиона католика мало.
Они и кад су ревносни мрзе православље...

А и да се православни патријарси не грле и не љубе са папом, већ би католички ревнитељи прешли код нас.
Није... Лџбт сатанизам по дифолту тера ка традацији... Пошто традиције и реда код њих више нема одавно, измишљају разлоге за секташење унутар своје конфесије, углавном политичко, безверско

Није... Лџбт сатанизам по дифолту тера ка традацији... Пошто традиције и реда код њих више нема одавно, измишљају разлоге за секташење унутар своје конфесије, углавном политичко, безверско
То описујеш ГОХ, СИПЦ...

Не него твоје пропедере који ординирају свештенице из Чикага из официјелног православља
Ne znam o čemu pričaš ako je grešan patrijarh ili episkop Pa nemam ja s tim ništa ja sam za sebe vernik ja odgovaram bogu za svoje grehe A oni će odgovarati bogu za svoje grehe a kad oni otkažu veru ako izmene simbol vere dogmate i onda ću se tek odvojiti od njih

Није се одвојио... И даље је на званичном списку кардинала, они ботују првенствено политички, вера је само успут...
Lefev je bio izopšten iz katoličke crkve zajedno sa episkopima koje je rukopoložio a kasnije Benedikt 16 papa rehabilitovao tu ekipu znači lefevra posmrtna

Ne znam o čemu pričaš ako je grešan patrijarh ili episkop Pa nemam ja s tim ništa ja sam za sebe vernik ja odgovaram bogu za svoje grehe A oni će odgovarati bogu za svoje grehe a kad oni otkažu veru ako izmene simbol vere dogmate i onda ću se tek odvojiti od njih
Добро... Онда тако и према зилотима, а не да видиш балване ван свога ока

Добро... Онда тако и према зилотима, а не да видиш балване ван свога ока
Ja priznajem akakija za episkopa isto kao i ksenofonta i ove druge rpcz episkope ne znam kako se zovu ripec rpcz 56 vrsta i tako dalje goh i to ja njih priznajem za episkope ali oni su u raskolu ne može biti svako za sebe da kaže da istinska crkva da oni kažu mi smo se odvojili da čuvamo kanone da čuvamo tradiciju sve je to pravoslavlje u redu ali da svako tvrdi za sebe da je samo on hristova crkva a drugi nisu to nije u redu a i nema ljubavi među njima mora biti neke ljubavi mora biti tolerancije ovako se samo odbija ljude od sebe

Ja priznajem akakija za episkopa isto kao i ksenofonta i ove druge rpcz episkope ne znam kako se zovu ripec rpcz 56 vrsta i tako dalje goh i to ja njih priznajem za episkope ali oni su u raskolu ne može biti svako za sebe da kaže da istinska crkva da oni kažu mi smo se odvojili da čuvamo kanone da čuvamo tradiciju sve je to pravoslavlje u redu ali da svako tvrdi za sebe da je samo on hristova crkva a drugi nisu to nije u redu a i nema ljubavi među njima mora biti neke ljubavi mora biti tolerancije ovako se samo odbija ljude od sebe
Прави разлику између раскола политичких и верских... први су као и да нису, лична сујета епископа је ту проблем... а верски расколи су велики проблем и неизлечиво зло

Исто тако јединство политикантско и исповедничко... ово прво је горе од раскола јер уноси шизофренију и екуменизам, а ово друго доноси чисту основицу и духовност

Прави разлику између раскола политичких и верских... први су као и да нису, лична сујета епископа је ту проблем... а верски расколи су велики проблем и неизлечиво зло

Исто тако јединство политикантско и исповедничко... ово прво је горе од раскола јер уноси шизофренију и екуменизма, а ово друго доноси чисту основицу и духовност
Naravno da razlikujem raskol politički duhovni radi jeresi i slično Naravno da neću osuditi sveštenika ili episkopa koji se odvojio zbog ekumenizma ili se bunio pa je raščinjen i slično to Naravno da ne osuđujem

Ziloti su priblizniji pravoslavnoj veri nego ovo sto sada imamo u SPC.
Брате, није добро рационализовати поларизовано...

Нема међу фазе између зилотизма и екуменизма, већ само Пилатовско седење на две столице пред руљом која тражи смрт Христову

Naravno da razlikujem raskol politički duhovni radi jeresi i slično Naravno da neću osuditi sveštenika ili episkopa koji se odvojio zbog ekumenizma ili se bunio pa je raščinjen i slično to Naravno da ne osuđujem
Али мораш, тј. требало би да осудиш мафију која се крије иза екуменизма...

Знам да треба бити мудар као змија, али не исповедати Христа пред антихристима - погубно је, навлачи злодуха рационализма ко код протестанта...

А и да се православни патријарси не грле и не љубе са папом, већ би католички ревнитељи прешли код нас.
https://www.youtube.com/@theorthodoxapologeticschan9378

Већ су прешли у Америци, то ти је њихов канал...

Прво су у РОКОР били однеговани, сад су доста самостални и чак праве поправке и нама источњацима, јер боље познају менталитет Рисмких јеретика

Али мораш, тј. требало би да осудиш мафију која се крије иза екуменизма...

Знам да треба бити мудар као змија, али не исповедати Христа пред антихристима - погубно је, навлачи злодуха рационализма ко код протестанта...
Pa osuđujem ekumenizam svaki dan ovde. Ali ko sam ja da im sudim - episkopima. Episkopima sudi sabor episkopa.

Руска православна црква дала свој коментар на ватикански документ о благослову ЛГБТ парова

Руска црква је назвала декларацију РКЦ „Fiducia supplicans“ „оштрим одступањем од хришћанског моралног учења“.

У Руској православној цркви 20. фебруара 2024. године одржан је састанак Синодалне библијско-богословске комисије, коју је предводио њен председавајући, митрополит будимпештански и мађарски Иларион (Алфејев), преноси сајт Московске Патријаршије.

На захтев патријарха Кирила, чланови комисије разматрали су текст декларације „Fiducia supplicans“ коју је усвојила Конгрегација за науку вере РКЦ, а која говори о пастирском благослову ЛГБТ парова.

Чланови комисије су закључили да „ова иновација одражава оштро одступање од хришћанског моралног учења“.

Закључци комисије упућени су патријарху Руске православне цркве Кирилу на разматрање.

https://spzh.media/ru/news/78932-v-rpts-prokommentirovali-dokument-vatikana-o-blahoslovenii-lhbt-par

Back