Gedeon
Elita
- Poruka
- 17.374
Moram potražiti. Nemam sad vremena, ali evo nešto: https://nftu.net/antiochian-patriarch-re-affirms-communion-monophysites/Dokaz?
Naći ću kasnije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moram potražiti. Nemam sad vremena, ali evo nešto: https://nftu.net/antiochian-patriarch-re-affirms-communion-monophysites/Dokaz?
Pod mač ili na lomaču?Не. Ко ово прихвати је јеретик и издајник вјере.
ЦИА интересима.
И да ли ове одлуке и даље важе ?U Antiohijskog patrijaršiji su potpisali interkomuniju sa monofizitima (ili nestorijancima nisam siguran sa kojima tačno čini me 1994, ako se dobro sećam; davno sam čitao o tome).
Не знам. Тражите по интернету. Питање је да ли је то заживело у пракси.И да ли ове одлуке и даље важе ?
Па чекај сад, дајеш одлуку из 1994, то би било као када би неко за једно 10 година давао одлуку расколника украјинаца да промене календар. Једино заборављен је контекст рата.Не знам. Тражите по интернету.
Moram potražiti. Nemam sad vremena, ali evo nešto: https://nftu.net/antiochian-patriarch-re-affirms-communion-monophysites/
Naći ću kasnije.
Изгледа да је поента у добрим и пријатељским односима, да је заједничко причешћивање теоријски могуће, а у пракси колико га је било остаје да се види.I insist on the importance of maintaining absolute respect between the Churches ignoring any arrogance, anathematizing, and schismatization.” (Sec. 9, pg. 10)
Procitaj Gedeone Svetog Marka Efeskog i njegove zitije ali pazljivo.Питај вишу јерархију о том свом мишљењу, па можда чујеш другачији одговор.
Mi treba da tezimo nebeskom i duhovnom carstvu nikako materijalnom.Не знам. Тражите по интернету. Питање је да ли је то заживело у пракси.
Кад крену католици и почну пунити наше храмове. Они су издашнији у прилозима. Биће више пара.
Takvu crkvu momentalno napustiti jer to vise nije Bozji hram nego sinagoga satanina.Dobiće oni ta prava i u Srbiji, bar pred matičarom. To će sigurno biti jedan od uslova za ulazak u EU. Pre to nego priznanje Kosova. Od toga će odustati, ali od gej brakova neće. A i SPC će sada početi premišljati šta da radi. Biće medijska kampanja, pritisci sa svih strana.
Само да те упозорим ово је секташки сајт. У питању су расколници старокалендарци.Moram potražiti. Nemam sad vremena, ali evo nešto: https://nftu.net/antiochian-patriarch-re-affirms-communion-monophysites/
Naći ću kasnije.
Не брини, није тако страшна ситуација.Takvu crkvu momentalno napustiti jer to vise nije Bozji hram nego sinagoga satanina.
Паре не смрде. Папа је реалиста. Треба плаћати силне одштете за педофилију па сад ваљају и гејеви.Само да те упозорим ово је секташки сајт. У питању су расколници старокалендарци.
Не брини, није тако страшна ситуација.
Ево првог Сиријца попа који је то учинио...Takvu crkvu momentalno napustiti jer to vise nije Bozji hram nego sinagoga satanina.
Исус Христос, Син Бога живога и Господ наш и Спаситељ наш, се оваплотио да би нас ослободио од греха и преко своје Цркве припремио за царство небеско. Није створио никакву црквену државу као што је Ватикан која има своје амбасаде по државама - "апостолске нунцијатуре". Сав тај папизам и црквена држава је ђавољи изум.U srpskoj carskoj crkvi sve crkve moraju biti ekumene ili saborne pod srpskim carem, Originalne srpske carske nadbiskupije u Dalmaciji su splitska i podgoricka koje je otvorio srpski Car i one su carske. Dakle tu mora postojati potpuna interkomunija sabornih carskih crkva. Sa druge strane neke nadbiskupuje koje je otvorio neki kreten a ne srpski Car nisu saborne i nemamo mi nista s njima, i dakle tu nema nikakve interkomunije, na primjer neka zagrebacka nadbiskupija ili pariska, itd.
Nema dakle ni sa Vaseljenskom crkvom, ni sa Grcima, ni sa kim.
I sve vjere koje su saborne ce biti u interkomuniji kad se vrati Kraljevina i kad se uniste demokrate po crkvama.
Оно што је пропагирала Папагијани су чиста начела теозофије.https://nftu.net/the-ecumenical-pat...dding-semi-hindu-syncretists-to-the-calendar/
Васељенска Патријаршија: Залагање за папистичко јединство и додавање полухиндуистичких синкретиста у календар!
28. октобар 2023. године
Васељенски патријарх је овог месеца усмеравао своје све мање снаге у отпадништво, док се састаје са римокатоличким бискупима како би успоставио преговоре о потпуном уједињењу, после 50 година напретка. Патријарх је, цитиран, рекао: „Захваљујући дијалогу који траје више од педесет година, направили смо изузетан напредак, градећи мостове конвергенције уместо зидова подела, превазилазећи вековне црквене несугласице и теолошке спорове. Комплетан извештај се може наћи на сајту УОЈ .
Патријаршија је свом календару додала и цариградску монахињу Габријелију Папагијани, која је веровала да су хришћанство и хиндуизам једнаки путеви спасења. Из упозорења (новокалендарске) грчке епархије Пирејске: „Из испитивања критике оца Василија, а посебно из одломака из књиге, уочили смо да се предметна књига одликује верским синкретизмом и међуверским екуменизмом од од почетка до краја. Истовремено, то подрива јединственост богочовечанске личности нашег Господа Исуса Христа, сводећи Га на исти ниво као и вође других религија. Речима и поступцима Старице, постоји суптилан и систематски напор да се индиректно промовишу фундаментална доктринарна учења хиндуизма и гуруизма, која су педантно уткана у православну духовност. Према речима аутора критике, „ова књига има за циљ да промовише народни екуменизам међу простим православним хришћанима, и свештенством и лаицима, учећи да све религије поседују део истине и да стога не само да не треба да одбацујемо њихова различита учења, већ имамо свету дужност да их прихватимо, како бисмо на крају постигли жељено сједињење свих религија у једну. Стога је чин мржње, фанатизма или 'фундаментализма', у модерној терминологији, и нетрпељивости да се истрајава у доктринама, правилима и традицијама наше Цркве док одбацује веровања и обичаје других, феномен који се приписује, према аутора, на разне комплексе и страхове који нас муче“ (стр. 4).“ Комплетна критика доступна је на сајту Ортходок Традитионалист . Наравно, претпостављамо да су у Цариграду једноставно одговорили „а шта ћеш ти да радиш?“
Он је сад светитељка у вашој цркви, присаједињена је...Оно што је пропагирала Папагијани су чиста начела теозофије.
Којој то вашој цркви?Он је сад светитељка у вашој цркви, присаједињена је...
Исус Христос, Син Бога живога и Господ наш и Спаситељ наш, се оваплотио да би нас ослободио од греха и преко своје Цркве припремио за царство небеско. Није створио никакву црквену државу као што је Ватикан која има своје амбасаде по државама - "апостолске нунцијатуре". Сав тај папизам и црквена држава је ђавољи изум.
Да је Господ хтео да буде земаљски цар, могао је јер су то Јевреји и хтели од њега. Нису разумели да је дошао да их ослободи од греха и да његово царство није од овога света.
Црква исто тако и не треба да зависи од земаљских владара. Цареви и краљеви су некада имали право да потврђују избор епископа и то је добро, али нису имали право да бирају епископе. Ти исти цареви и краљеви су били Божији помазаници, али и они су свеједно као и епископи и други клирици знали да падају у јерес. Значи, Црква Христова и њено постојање не зависи од постојања "православних" царева и краљева и цареве не треба деифицирати, деификовати (не знам како се већ каже), не треба од њих правити мале богове попут "непогрешивог" римског папе (папина одлука о благосиљању хомос. парова је најубедљивији доказ о папској погрешивости).
ССЦ - светско саветној Цркви (тачније црквама)... Легиону цркава, Цркви ЛегионуКојој то вашој цркви?
Чланство помесних православних цркава (не свих) у ССЦ је по мени неприхватљиво, а нарочито задњих деценија када су којекакве "цркве" чланице увеле противбиблијска и противпредањска учења, обреде итд. Пре се још и могло некако толерисати да се међу наведенима сведочи православље, али сада за то нема никаквог оправдања и стварно је ССЦ совјет нечестивих. Али, за надати се је да ће православни јерарси постати свесни тога и повући се и прекинути контакте са тим све мање хришћанима. Помесне православне цркве су још увек део Васељенске (саборне, католичке, католичанске) Цркве Христове и то Божија благодат потврђује. У суботу сам се причестио у храму СПЦ и из личног искуства несумњиво знам да је Божија благодат присутна у СПЦ и другим помесним православним црквама. Значи да су оне део Цркве Христове тј. Црква Христова.ССЦ - светско саветној Цркви (тачније црквама)... Легиону цркава, Цркви Легиону