Православље и родноверје

Taj "povampireni" Jevrej vec je pokrenuo prirodne stihije pred svrsetak vremena i ovoga svijeta. Ti i nekolicina takvih zadojeni ste mrznjom prema Hristu, a On vam nikad u zivotu zla ucinio nije. Zaista mi je drago sto cete otici tamo gdje je plac i skrgut zuba. Kazem ti ovo da ipak znas sta te ceka i pljuj jos malo dok imas vremena, jer ti i tebi slicni za pljuvanje zaista imate velikih i strasnih buducih razloga. :super:
Pusti ti moju mržnju i zabrini se koliko mržnje i frustracije ima u tebi. z:shock:
Da se ne bismo našli ... tamo :mrgreen:

Pusti ti moju mržnju i zabrini se koliko mržnje i frustracije ima u tebi. z:shock:
Da se ne bismo našli ... tamo :mrgreen:

Njegova se ne pika jer ima ime Krista na usnama kao kakav papagaj ga ponvalja i brani kao da se istina treba da brani,,Vrijeđa se njegov ego koji je napuhan do neba i kad se osjeti ugrožen onda histeriše kao kakva babetina pa je i počea da izraz baba koristi jer izlazi ta baba iz njega.
MA smješan tip ali i simptaičan je..
Barem meni ali kako vidim jako je i zloban postao.
Tako to ide kad vjera slijepa uzme danak ...
Histerija i mržnja.
Žalsono ali istinito kako ta religja truje ljude..
Okladio bih se da je to neki poštenjačina ali ne da mu mira ta religija jer se boji za svoje dupe što če biti s njime previše je grijeha nataložio pa misli da treba mačem da brani od kritike tu dogmu a zauzvrat će da dobije nagradu..
Valaj razumjeti taj trud..

"and garnished so as to look like a log ready for the fire used in the ancient fire-festival of the winter solstice. "
?

Баш си ти морао узети само оно што ти је одговарало, поред хиљаде других имена за бадњак само у франкофоним народима као што тамо објашњава, и то са енглеског превода а не са оригиналног објашњења на француском језику.

Баш си ти морао узети само оно што ти је одговарало, поред хиљаде других имена за бадњак само у франкофоним народима као што тамо објашњава, и то са енглеског превода а не са оригиналног објашњења на француском језику.

Meni je logično da i drugi indoevropljani imaju sličan običaj vezan za zimski suncostaj.
Hrišćani mogu pokušati da nametnu svoje tumačenje, ali paganski koren ostaje paganski koren.

Meni je logično da i drugi indoevropljani imaju sličan običaj vezan za zimski suncostaj.
Hrišćani mogu pokušati da nametnu svoje tumačenje, ali paganski koren ostaje paganski koren.

А зар то није логичније сматрати наставком цивилизације, која има корен у самом настанку људске расе? Јер су и Пагани наследили од својих предходника и тако пренели на своје потомке. Али вама којима је задатак блаћење Хришћанства, а посебно православља, ви то користите у те сврхе а не да објасните те наслеђене и улепшане обичаје као део историјских кретања у усавршавању људске средине за бољи живот, него желите то умаловажити са пежоративним терминима које сте сами одредили.

А зар то није логичније сматрати наставком цивилизације, која има корен у самом настанку људске расе? Јер су и Пагани наследили од својих предходника и тако пренели на своје потомке. Али вама којима је задатак блаћење Хришћанства, а посебно православља, ви то користите у те сврхе а не да објасните те наслеђене и улепшане обичаје као део историјских кретања у усавршавању људске средине за бољи живот, него желите то умаловажити са пежоративним терминима које сте сами одредили.

O čemu ti to ?
Narod je prenosio svoja verovanja i običaje sa kolena na koleno, vremenom ih uobličavao i dopunjavao.
Onda su došli hrišćani i nametnuli im nove stvari, proterali što im nije odgovaralo, nametnuli novo značenje na stvari koje su im odgovarale i to je to.

O čemu ti to ?
Narod je prenosio svoja verovanja i običaje sa kolena na koleno, vremenom ih uobličavao i dopunjavao.
Onda su došli hrišćani i nametnuli im nove stvari, proterali što im nije odgovaralo, nametnuli novo značenje na stvari koje su im odgovarale i to je to.

Živa istina.
A jevrejske sheme smo prihvatili kao da smo mi jevreji.
Lukava igra.
Jednom sam pisao no javio se jedan religijozni pandur koji ima utjecaj iz SAD-a je da me banuju jer sam napisao ono što jest a to je da su iskoristili lukavo preko sheme mesije mirotvorca puna ljubavi da nam podvale njihovu povjest kao da je naša paganska .
Mi smo slavenska rasa a ne semitska zato imamo problema jer nije ovo prirodno našoj genetici to kršćanstvo koje je potpuno judejizirano i prilagođeno jevrejima.semitima..

O čemu ti to ?

А коме су то хришћани наметнули хришћанство и од куда су дошли ти хришћани? Ово ако није провокација онда је чисто непознавање цивилизација и њихових развитака. Народи су стварали и ширили своје утицаје свако у своје време и на свој начин. Неки су се задржалу дуже а неки краће на траци историје али су сви донели нешто ново које се временом ширило и преносило са колена на којено. Тако смо дошли до данас и до мондализације која се намеће и шири на разне начине. И то теби не смета, него ти смета што се хрпшћанство намеће већ две хиљаде година и никако да се наметне ни једној четвртини народа. А римска имерија се наметнуле целом ондашњем познатом човечанству и то теби не значи ништа. Само ти је хришћанство трн у оку.

O čemu ti to ?
Upravo tako, no istorijske činjenice su teško uklopive u propagandu raznorodnih denominacija avramskih religija.

Back