Cayca
Aktivan član
- Poruka
- 1.251
Ne vidim zašto ne bi mogao da kaže lele. Može da mu doda ono čuveno qq, a ja bih najradije upotrebila ajoj.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cayca:Što se skraćenog oblika tiče, Pravopis koji ja imam (iz 1997.) kaže: "je li (pitanje i uzrečica; razg.: jel', jelte, jelda)" i upućuje na tačku 63.c u kojoj, između ostalog piše: "...Odvojeno se piše i uzrečica je li, ali u množinskom obliku spojeno: jelte..."
Ivan Klajn u Rečniku jezičkih nedoumica (iz iste godine) pak kaže: "je li; skraćeno je l'; je l' da; je l' te."
Volela bih da mi neko ko ima novija izdanja ovih priručnika kaže da li se i u njima autori razmimoilaze po pitanju pisanja ovog skraćenog oblika.
Moj bold. Ajooooj./I/I@Ī@:ja bih zeleo da stavim alku na levo uvone znam samo da li bi mi stojalo ...
ima li neko slike ...
Pojedini profesori na fakultetu nam ukazuju često na to da je neispravno reći ''Slažem se'', jer se slažu daske i cigle, ali ne i ljudi... Mada je taj izraz toliko ukorenjen da ga je nemoguće izbaciti... Ipak, jezički je finije reći: ''Delim tvoje mišljenje'', ''Saglasan/saglasna sam'' i tome slično...
A ja povodom te priče napravila sam jednu šalu sa svojim kolegama, pa im tako nekad kažem: ''Hajde da se slažemo!''