Sokolica_M
Domaćin
- Poruka
- 4.428
Samo da proverim..."ne sekiraj" se pise odvojeno, jel' da?
Da...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo da proverim..."ne sekiraj" se pise odvojeno, jel' da?

Мени јако смета у последње време веома популарна формулација ''најбољи дезодоранс икада'', ''најпознатији фудбалер икада''...и томе слично. Уопште није у духу нашег језика, и баш ме нервира!![]()
), a frazem odgovara logici srpskog jezika. Meni smeta jedan drugi: Kada se jednom otvori... (Once opened...) - ovo jednom izlišno je u prevodu - predstavlja balast, dok je ikada nametanje oštrije logike i ekonomičnosti našem jeziku, koje su mu često slaba strana.
)A sta je sa onim: "NICIM IZAZVAN"?
Zar je to pravilno u nasem jeziku u kom koliko znam ide dupla negacija?
A ja ću pokušati ovde da dokažem da u srpskom jeziku i ne postoji dvostruka (logička) negacija.

- kao što su do danas otišla obadvojica i štap koji puca na tri polovine...

Da. Glagoli su hteti i imati. Kod glagola biti negacija je partikulom ni, (iako se ovde ne bi svi sa mnom složili).nije u toj grupi, vb je pismen.
nikada nije glagol, nego prilog za vreme.
neću, nisam, nemam i nemoj.

Da. Glagoli su htěti i imati. Kod glagola biti negacija je partikulom ni, (iako se ovdě ne bi svi sa mnom složili).
Nagradno pitanje: kako glasi potvrdni imperativ, parnjak od nemoj?![]()

Da. Glagoli su htěti i imati. Kod glagola biti negacija je partikulom ni, (iako se ovdě ne bi svi sa mnom složili).
Nagradno pitanje: kako glasi potvrdni imperativ, parnjak od nemoj?![]()

[/QUOTE]
)Mogni bih ja rekla.
To pričam iz glave, nije mi poznato. Ako sam pogrešila, pogrešan mi jezički osećaj ovih dana. Ja sam iz Niš. (To uvek može da posluži kao opravdanje.)

...citirao si Sokolicu pa sam pomislila da si njoj rekao da je blizu, ali da je odgovor 'hajde'....e dokle je doslo kad mi sto se 'bavimo' jezikom (ili bar volimo) ne mozemo da se sporazumemo 
hehhehehe