- Poruka
- 35.533
a asocijacija na 'mogni', 'hteti' - 'htedni' ?![]()
Bravo! Svaka čast.

Evo nagrada:

I još: http://www.torrentz.com/077e52decb49f467a4630b3c67e4e8a1cadb6246
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a asocijacija na 'mogni', 'hteti' - 'htedni' ?![]()
Bravo! Svaka čast.
Evo nagrada:
I još: http://www.torrentz.com/077e52decb49f467a4630b3c67e4e8a1cadb6246
Znam da je ispravno " pridonjeti ".
A da li je ispravno " pridonio " ili " pridonjeo " ?
Hvala!
Lingvisti,potrebna mi je pomoc..
Zaista nisam IZ grupe "nemogu,ne mam...", ali pri pisanju odredjenih reci se zaista zbunjujem...
Iste cu navesti,pa ako se nadje neko rad da mi pomogne...
POPODNE ili PO PODNE, PREPODNE ili PRE PODNE, IGOROV ili IGOREV, PAVLOV ili PAVLETOV i LJUBICIN ili LJUBICHIN...
Unapred zahvalna...
Nije sve isto, iako sam ja vise pirodnjak mislim da je veoma bitno ispravno pisati i ispravno se izrazavati...Ne prija mi kada zelim da napisem nesto, a ne znam kako...
Hvala na odg, vidim da se mishljenja razilaze...
Mislim da zaista nije ok sa tvoje strane da napises da je nesto gramaticki ispravno, a sama znas da nije tako...Pitala sam ovde jer sam se nadala da ce neko dati pravi odg..Odg tipa "moze i jedno i drugo", "ko jos tako kaze i slicno" sam se naslusala...i previse..и учитељичин и миличин, и списатељичин. . . али ко још тако каже![]()
Definitivno cu kupiti taj recnik, jer sam se kojekakvih nagadjanja i gluposti naslusala...da,ali si odgovarala na pitanje sta je pravilno a ne kako vecina kaze,zar ne?
a kad smo kod vecine,jel vecina govori Igorev?
mislim da ti ovaj odgovor nije ni po pravilima ni po svakodnevnom govoru Vecine.
A cyber girl,jedno jednostavno resenje za ovakve probleme,
kupi Recnik jezickih neodumica Ivana Klajna .........
Mislim da zaista nije ok sa tvoje strane da napises da je nesto gramaticki ispravno, a sama znas da nije tako...Pitala sam ovde jer sam se nadala da ce neko dati pravi odg..Odg tipa "moze i jedno i drugo", "ko jos tako kaze i slicno" sam se naslusala...i previse..
na žalost = nažalost
u pomoć = upomoć
do někle = doněkle