Pravni Fakultet Nis

felipe gonzales:
Hteo bih da se prebacim na Upravno teorijski smer, jel ima neko informacije oko Posebno upravno prava, Sociologije prava, Filozofije prava, Političke i pravne teorije, kakvi su profesori, ispiti i literatura

Ovaj citat je preuzet sa teme "Kolege sa pravnog"... Savomilosevic je postao pranojican, za njega je svako sa privatnog, a poznato je koliko mrzi sve sto je privatno.

felipe gonzales:
Dajte ljudi prekinite sa tim uporedjivanjem pravnih fakulteta, samo se mi uporedjujemo gde su drugi fakulteti. Imate na desetine ekonomskih fakulteta oćeš privatne il državne pa niko ne diže larmu.
Bolje bi bilo da komentarišete ispite na ovim fakultetima u smislu težine i literature, a naročito ponašanje profesora na ovim ispitima, to bi najviše pomoglo svima nama koji nismo još završili sa tim ispitima.

Da, ovo jeste pozeljno. Nazalost, mislim da je takva komunikacija unapred osudjena na opstrukcije.

ivchonny:
Ovaj citat je preuzet sa teme "Kolege sa pravnog"... Savomilosevic je postao pranojican, za njega je svako sa privatnog, a poznato je koliko mrzi sve sto je privatno.

ne volim da pricam o sebi na forumu ali ovo si vec nekoliko puta ponovio...ja sam ti konzervativac,monarhista,za domacinsku srbiju a privatna svojina je za mene svetinja! :) cak sam i za postojanje privatnih fakulteta a voleo bih da se i ovi drzavni ako je nekako moguce privatizuju ali ti ovde mesas babe i zabe....PRIVATNI PRAVNI FAKULTETI ZA SAD SU SAMO POKAZALI DA UMEJU DA STANCUJU LAZIRANE DIPLOME I NISTA VISE....

Ne znam za sve vas, ali ja jedva cekam da neko iz moje generacije zavrsi union pa da mu kazem koleginice, to mi je tako simpaticno,kao da smo mala deca, igramo se, pa svako bira koje ce zanimanje, astronaut ili sl. Svaki put se od srca nasmejem kada vidim svoje kobajagi koleginice i poznanice iz srednje, kako su pune nade da ce biti advokati i sudije, a jedva su zavrsile i srednju skolu. Naravno, na prijemnom na Unionu su razbile iz testa opste kulture, za koji bas treba posedovati znanje. Ipak, drzavni pravni je jako los jer pobogu kako mogu zahtevati od nas jadne male dece od 19 godina da naucimo 4 knjige tj.slikovnice iz istorije za dva meseca. To je taj zastareo sistem po kome se uce gluposti i nebitne stvari.
Slatko mi je i kada se oseti vaznim neko ko nikada u zivotu nije imao nikakav uspeh, najveca ocena bila 4 iz fizickog, neki tezi predmeti eventualno 3, pa dodje na faks i tu ;medju najboljima na prijemnom iz op[ste kulture. Extra

Znam dosta studenata uniona, i upravo je 99% njih takvo. vecina njih su osobe koje ne udju na budzet na drzavnom pa kazu:`` Jao, pa kad vec placam idem tamo gde znam da cu zavrsiti.`` MA, MAJKE TI................ ha, hA , hA

JOS JEDNOM KAZEM JAKO SLATKO JAKO SMESNO.

ludoluda:
Ne znam za sve vas, ali ja jedva cekam da neko iz moje generacije zavrsi union pa da mu kazem koleginice, to mi je tako simpaticno,kao da smo mala deca, igramo se, pa svako bira koje ce zanimanje, astronaut ili sl. Svaki put se od srca nasmejem kada vidim svoje kobajagi koleginice i poznanice iz srednje, kako su pune nade da ce biti advokati i sudije, a jedva su zavrsile i srednju skolu. Naravno, na prijemnom na Unionu su razbile iz testa opste kulture, za koji bas treba posedovati znanje. Ipak, drzavni pravni je jako los jer pobogu kako mogu zahtevati od nas jadne male dece od 19 godina da naucimo 4 knjige tj.slikovnice iz istorije za dva meseca. To je taj zastareo sistem po kome se uce gluposti i nebitne stvari.
Slatko mi je i kada se oseti vaznim neko ko nikada u zivotu nije imao nikakav uspeh, najveca ocena bila 4 iz fizickog, neki tezi predmeti eventualno 3, pa dodje na faks i tu ;medju najboljima na prijemnom iz op[ste kulture. Extra

Znam dosta studenata uniona, i upravo je 99% njih takvo. vecina njih su osobe koje ne udju na budzet na drzavnom pa kazu:`` Jao, pa kad vec placam idem tamo gde znam da cu zavrsiti.`` MA, MAJKE TI................ ha, hA , hA

JOS JEDNOM KAZEM JAKO SLATKO JAKO SMESNO.

Eto vidis kakvi su nikakvi i sugavi i glupi i ne znam sto se ti uopste sa njima opterecujes kad ti nisu ni za mali prst:-)

_Milanche_:
Eto vidis kakvi su nikakvi i sugavi i glupi i ne znam sto se ti uopste sa njima opterecujes kad ti nisu ni za mali prst:-)

ONA JE SAMO REKLA ONO STO SU CINJENICE,NE ZNACI DA SE NE TREBA DRUZITI I IMATI LEP ODNOS I SA TAKVIMA DRUGARICAMA....EVO JA SE BAS TRUDIM DA GAJIM BLISKE ODNOSE I SA KOLEGINICAMA(IZGOVORIH NEKAKO) SA PRIVATNIH FAKULTETA...A ODAKLE SI TI?KOJU SI SKOLU ZAVRSIO,BAS ME ZIVO ZANIMA?

NIKAKO DA KAZEM DA SAM IMAO SUSRET TRECE VRSTE SA STUDENTIMA SA UNIONA...NA PRAVNIJADI OVE GODINE..ISTINA,BILA JE TU SAMO KOSARKASKA EKIPA SA STRUCNIM STABOM I CIRLIDERSICAMA....LJUDI,DA STE VIDELI TE KREATURE,NEKA CRNOGORSTINA,OCE DA SE BIJU,NAOSTRENI...KOMLEKS NIZE VREDNOSTI(BEZ RAZLOGA),OSECAJ DA NE PRIPADAJU ILI STA VEC,UGLAVNOM SVI SU BILI ZATECENI NJIHOVOM POJAVOM(I POJAVLJIVANJEM)...ISTI UTISAK SU OSAVILI, VEC TRADICIONALNO I STUDENTI IZ PODGORICE(SA PAR CASNIH IZUZETAKA),ALI TU SE IPAK NE MOZE NISTA,MENTALNA KONFIGURACIJA.... :) .

Zao mi je sto si imao lose iskustvo, ali vecina studenata je bilo na apsolventskoj ekskurziji u Spaniji (od 24.04-04.05.). Ko zna koga si ti imao prilike da sretnes na tom skupu, jer ipak, privatni fakulteti sa jedne strane i jesu magnet za kojekakve budale.Uostalom, svaki pravni to jeste. Ali pitanje je sta je sa drugom stranom ...

Lepo je i to sto se na svim drzavnim fakultetima "nalaze samo dobri studenti, bez ljage u svom skolovanju". Imao sam prilike da upoznam nekoliko boljih studenata sa drzavnog pravnog iz bg,-a i imali su poprilicno tolerantan stav, sta vise, bilo je divno pricati i saradjivati sa njima. Pretpostavljam da ce ona brojnija grupa predstavljati one koji upravo ovde pisu kojekakve budalastine.

Voleo bih, na kraju krajeva da neke od vas licno upoznam da vidim kakve argumente imate da ponudite uzivo. Lako je tipkati po tastaturi...

Jos jedna napomena. Mislim da smo sa ovom raspravom ovde potpuno off topic. Trebalo bi da se vratimo na stari podforum... Niti bilo ko od nas sa privatnih pravnih, niti kolege sa drugih drzavnih pravnih ne vrse diverzije po temi "Kolege sa pravnog", premda ova ima mnogo opstiji naziv.

ivchonny:
Jos jedna napomena. Mislim da smo sa ovom raspravom ovde potpuno off topic. Trebalo bi da se vratimo na stari podforum... Niti bilo ko od nas sa privatnih pravnih, niti kolege sa drugih drzavnih pravnih ne vrse diverzije po temi "Kolege sa pravnog", premda ova ima mnogo opstiji naziv.

ili da otvorimo novi podforum koji bi se zvao "Pravni fakulteti u Srbiji"

slatko volim :)):
ajde bre skroz ste ga smorili!! koji moj sad ima Union i Bg Pravni sa Nisem?!
bzvz! koga gabri ko gde studira?! nek svako studira gde 'oce, sta me se tice...I onako svako od nas trazi svoje posebno mesto pod suncem..

Sto bi rekao Speedy Rice, mogli bi da imaju nesto zajednicko, a to je minimalna saradnja i lojalna konkurencija.
Saradnja u vezi sa informacijama vezanim za ispite i ispitivace, kako bismo imali bolji pregled literature, ostvarivanja prava studenata, i kako bismo jedni od drugih kopirali neka dobra resenja vezana za nastavu i organizaciju fakulteta.
Konkurencija... pa makar kroz takmicenja. Za sada je to jedino na polju medjunarodnog javnog prava, ali bi moglo i preko moot courta Mladih pravnika Srbije ili drugih moot court-ova na nekom lokalnom nivou. Pri tom ne mislim na one simulacije sudjenja na praksi ,zato sto one uopste nisu delotvorne. Slucaj treba da se sprema dosta vise.

Stose tice onog poslednjeg sto si rekla, u potpunosti se slazem. Mislim da sam vec nekoliko puta izrazio slaganje sa tvojim prekorima i izvini sto opet moram da ti se izvinim. ;)

odakle da krenem..... plasim se mozda buducih kolega koji ga nikada nece upistai kada ga ocrnim :)
naime, nemam problem sa faklutetom ide normalno, ispite padam i polazem kao i svi ostali tako da moje ne zadovoljstvo ne prizilazi odatle
evo iz malog mozga sta mi sad trenutno palo .......

guzve na salterima
raspored ispita se cesto izbaci dan pre pocetka roka
ispiti se odlazu bez nekog razloga i to na dan ispita kao da je tesko izbaciti obavestenje par dana pre toga.....
odnos prema studentima je kao prema stetocinama, nema postovanja, nema ljubaznosti
najproblematicniji ispiti su NE strucni ispiti ili oni "manje bitni".....
profesori isfrustrirani ne zainsteresovani za studente........
konsultacije shvataju kao uvlacenje a ne kao trazenej pomoci......
asistent obicno i dodje na vreme za ispit ali zato dragi nam profeseri kasne po 2 do 3 h... kada dodju, stalno izlaze - ulaze, vrte telefon, kuckaju poruke pricaju, citaju novine dok ispitiju, dolaze pijani na ispite, stalno se negde zure i nije im problem da ispitaju i po 100 studenta za jedan sat.....zainteresovani za sve ostalo sem za studenta koga vrlo cesto i omalovazavaju, brukaju, zezaju ili sta vec.....
famozna tri pitanja koja izvuces ako ih znas dobijes jos 7 do 8 novih .... i opet mozes da padnes ako mu se ne svidjas ili ako mu nije dobro krenuo dan..... ako ne znas jedno od onih prvih 3 padas ispit bez obzira sto znas ostalih 199... cesto ne slusaju tj. skoro uvek ne slusaju sta pricas vec samo postave neko pitanje u sred tvoje price bez obzira sto si to vec rekao sekund pre toga......
na predmetu jedan eventualno negde ima dva profesora ali ne mozes da biras kod kog ces polagati vec gde ti se zalomi.....
uhhh izneviram se na samu pomisao na to :)..... ima jos milon drugih stvari ali zaista ovo je bilo bez iole razmisljanja, ne smem ni da pocnem da razmisljam sta se sve desava :)

kazem nemam ja problema sa fakultetom, on napreduje vec sa profesroima koji misle da su bogom dani da budu tu i da studenti moraju da im "puse" da bi imali iole korektniji odnos...... naravno ne odnosi se na sve profesore.... postoje oni koji su puni razumevanja, koji hoce da saslusaju, usmere pomognu... koji su jednostavno normalni ljudi i koji shvataju da to sto je profesor da to nije bogom dana profesija .... elem njima svaka cast i to su vecinom profesori koji predaju strucne i ozbiljne predmete a ovi ostali su gori od lopova na vasaru :)

najozbiljnije razmisljam o prelasku na privani fakultet,,, cena je tu negde mozda malo veca mada kada se sve uzme u obzir cena je manja na privanom nego na drzavnom.... jedini mi je problem sto se ne dozvoljava polaganje pravosudnog sa privatnim fakultetom.....

liberal82:
najozbiljnije razmisljam o prelasku na privani fakultet,,, cena je tu negde mozda malo veca mada kada se sve uzme u obzir cena je manja na privanom nego na drzavnom.... jedini mi je problem sto se ne dozvoljava polaganje pravosudnog sa privatnim fakultetom.....

HAHA MILANCE?IVCHONNY? KOJI JE?:)

JA SAM CUO OD STUDENATA SA NISKOG DA UOPSTE NIJE TAKO...
VIDIM DA IMAS TRAUME OD LOSIH ISKUSTAVA SA PROTOKULARNIM PITANJIMA.ZIVOT JE TO...NE PRELAZI SE ZATO NA PRIVATNI VEC SE PRELAZI KAD NE IDU ISPITI :)

savo brate a tvoje posotove sam iscitao .... tako da te ni malo ne uzimam za ozbiljno.
.. veruj mi da bi mi lakse bilo da mi ne idu ispiti a on da se prema meni ponasa kao prema coveku nego ovako .......
iiiii ajd molim te koji su to studenti sa niskog koji su ti rekli da nije tako :).... zivo me interesuje daj da se vidim sa nekim i da mi taj neko ne potvrdi ovo napisano

Pazi ovo.. ne bih da budim zle duhove i da opet razmahujem polemiku kojoj nema kraja (koju pogotovo voli da raspiruje - znate vec ko).
Tacno je da na privatnom nema takvih problema (daleko od toga da problema nema, ali nisu tako ozbiljni)...
Sa druge strane, to za pravosudni nije istina, bar kada se uzme u obzir aktuelni Zakon o pravosudnom ispitu i legitimna (i legalna ) dozvola za rad od Ministarstva za obrazovanje i sport. Ako se iole desi neki problem takvog tipa, fakultet i profesori su tu odmah sa svim raspolozivim sredstvima (ovo znam kako ide zbog svojih polozaja u proslosti) .
Zasto ne bih podrzao tvoj prelazak? Pa ako predju svi koji vide dalje od prsta, i koji imaju zdravu percepciju onoga sto se oko njih dogadja, ko ce promeniti stanje na tim fakultetima? Moj savet vam je da se borite za svoja prava. Ukoliko vas je vise, bolje cete ih ostvariti. Uostalom, pretendujete da sutra budete pravnici. Profesor nije Bog!
To mozete ostvariti i kroz saradnju sa drugim (i drzavnim i privatnim) fakultetima.

Nisam uopste na pravnom fakultetu, ali koliko vidim Nisli pravni je zaista tezi od Breogradskog. Cinjenica je da se dosta studenata koji zaglave na Niskom prebacuju u Bg i gle cuda, odmah im krene.Razgovarao sam sa jednim deckom koji studira u Bg i kaze da su svi profesori na nekim politickim i slicnim funkcijama i da nemaju bas mnogo vremena da te mrcvare, obaraju po 10 puta i tako to. Takodje sto se tice ispita, obimniji su na Niskom, jer ljudi za koje znam da su presli u Bg kazu da su im jedan ispit koji su polozili priznali kao dva. U sustini mislim da je studentima u Nisu teze, ali ne znam da li to znaci bolje znanje ili ne. U svakom slucaju treba da se radi na unapredjenju nastave i na jednom i na drugom, sa malo vise prakse. Stric mi radi u sudu i kaze da i jedni i drugi kad zavrse uglavnom ne znaju ni obicnu tuzbu da sastave.

ivchonny:
Pazi ovo.. ne bih da budim zle duhove i da opet razmahujem polemiku kojoj nema kraja (koju pogotovo voli da raspiruje - znate vec ko).
Tacno je da na privatnom nema takvih problema (daleko od toga da problema nema, ali nisu tako ozbiljni)...
Sa druge strane, to za pravosudni nije istina, bar kada se uzme u obzir aktuelni Zakon o pravosudnom ispitu i legitimna (i legalna ) dozvola za rad od Ministarstva za obrazovanje i sport. Ako se iole desi neki problem takvog tipa, fakultet i profesori su tu odmah sa svim raspolozivim sredstvima (ovo znam kako ide zbog svojih polozaja u proslosti) .
Zasto ne bih podrzao tvoj prelazak? Pa ako predju svi koji vide dalje od prsta, i koji imaju zdravu percepciju onoga sto se oko njih dogadja, ko ce promeniti stanje na tim fakultetima? Moj savet vam je da se borite za svoja prava. Ukoliko vas je vise, bolje cete ih ostvariti. Uostalom, pretendujete da sutra budete pravnici. Profesor nije Bog!
To mozete ostvariti i kroz saradnju sa drugim (i drzavnim i privatnim) fakultetima.

eee mislim da nije normalno za ocekivati da ja menjam to stanje koji cu za godinu - dve da zavrsim ili na tom ili na nekom druogm..... mislim da to stanje treba da menaju oni koji tek upisuju fakultet.... ali njih nema ko da pokrene jer nam savez postoji samo na papiru i svi su digli ruke od toga jer se okrecu pare u dogovoru sa dekanom :)... maa nek ide sve uuuu honduras ;)

liberal82:
savo brate a tvoje posotove sam iscitao .... tako da te ni malo ne uzimam za ozbiljno.
.. veruj mi da bi mi lakse bilo da mi ne idu ispiti a on da se prema meni ponasa kao prema coveku nego ovako .......
iiiii ajd molim te koji su to studenti sa niskog koji su ti rekli da nije tako :).... zivo me interesuje daj da se vidim sa nekim i da mi taj neko ne potvrdi ovo napisano

Hvala bogu...pa gde si bre ti kolega,ubih se vise u ovoj igri "sam protiv svih"....jednostavno sam zazalio sto sam otvorio ovaj topic!!!Ne uskracujem nikome pravo na slobobu razmisljanja i iskazivanja istih u javnosti (forumu) ali jednostavno ovde isuvise ima "neadekvatnih " osoba koje jedva cekaju otvaranje nekog novog topica kako bi iznova pokrenuli njihovu na trenutak izumrlu i uzaludnu verbalnu bitku (nazovi diskusiju,ironicno zar ne :) )...mislim sto se tice barem ovog topica!!!!Blago nama sa ovakvim nam mentalitetom i dobro nam poznatom "tolerancijom"....toliko istomisljenika da covek prosto na ruke moze nabrojati....no,da ja mnogo ne zamaram i ne bezim za topica (toga trenutno ovde ima izuzetno mnogo)......ono sto sam hteo da kazem je da se sa tobom slazem u svemu gore izrecenom u vezi sistema koji se odvija na "nasem" faxu ali bas u svemu.....sve potvrdjujem.....i takodje stojim iza toga da bih bas voleo da vidim koji to kolega sa "naseg" faxa bi imao drugacije razmisljanje!?Poz i dajte ljudi ostanimo na granici ove teme!!!!!!!!

Back