Gost 131338
Domaćin
- Poruka
- 4.399
Ako iko negde nadje turbinado secer, to je "najzdraviji" secer (raw sugar, tj nerafinisan).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam da li ste culi, Ameri imaju super akciju, lupaju etikete svim proizvodima u marketima tj. ocenu od 1-100 u skladu sa njenim hranljivim vrednostima i uticajem na organizam.
http://www.griffinhealth.org/Research/ONQIpages/Rankings.aspx
Na ovom sajtu kobajagi je trebalo da stoji neka duza lista, al' duza je ona u National Geographic-u.
Ne kapiram sto zelene masline imaju 24 poena? :?
Ako iko negde nadje turbinado secer, to je "najzdraviji" secer (raw sugar, tj nerafinisan).
Nerafinisan šećer se do sada kod nas zvao žuti, ili smeđi šećer, ali ko voli da mu daje strano ime... ili da plaća uvozni (poluproizvod, jer to je to u stvari), neka izvoli. Taj šećer je samo malo manje "čist" od belog, i teško se može zvati zdravom hranom - samo manjim zlom, i ništa više.
Ista zabluda je vezana i za crni hleb,da on ima manje kaorija od belog,da je dijetalan,pa udri po njemu.
Nije tacno,ima samo par kalorija manje.
Njegov znacaj je u bogatstvu minerala i vitamina koji su mnogo veci nego u belom hlebu,jer je preradom belo brasno ostalo bez velikog procenta istih.
bas me zanima sad kakav je to secerPa ja i pricam o zdravijoj hrani, a ne o kalorijama.
Taj secer i jeste zdraviji jer nije rafinisan i jer nema aditiva.
Fruktoza je secer koji se nalazi u vocu.Moze da se nadje u prodaji izolovana fruktoza za ishranu.A sta je tacno fruktoza? Mislim, kako izgleda i kako se koristi?
Nadji na wikipediji.![]()
ovaj moj je muscovado brown sugar... nemam pojma da li je zdrav, ali je mnogo dobar i mirisljav... verovatno nije zdrav: toliko je sladak da se lepi sam za sebe (kakva definicija)
A ima i dekstroza, da se kupi, videla sam u megamarketu. Znamo li nešto o njenim svojstvima?
ma to ti je zuti iliti braon iliti sirov secer.raw sugar.sve je to isto.
turbinado je naziv proizvodjaca verovatno.
Zene, je l' jede neka od vas ovsene i razane pahuljice i kako ih sprema?![]()