PRAVILNA ISHRANA

...vremenom se kosti krive...??..izvini ali ovo sto si ti napisala je glupost...kosti se krive zbog nedostatka kalcija..i nepostoji drugi razlog...!!
..a,vasa reakcija je ocekivana....sve sto dolazi od sirokih narodnih masa je ocekivano...jer je sve pod kontrolom..dakle svi su ljudi isti....a znate li zasto?...jednostavno jer svi ljudi imaju isti razum..!!!...dakle kod svih vas razum funkcionise isto...ali potpuno isto..zato je sve lako predvideti kod vas....
..naravno da nisam ocekivao da ovu apsolutnu istinu,sto sam ovde izneo o zdravoj ishrani prihvatite zdravo za gotovo...ali siguran sam da ce mali broj vas,koji ima malo vise svesti, ukapirati sve ovo...:bye:

Можеш ли бар ти да ми кажеш: у чему се огледа старење људи који се, по твојим мерилима, здраво хране? Од чега умиру ти људи? :confused:

Pa,gde nadje ovu temu da se posavetujes o ishrani??!!:eek:
Ova tema se ne sme uzimati ozbiljno,nego ti da o tome pitas svog infektologa. Nemoj da baziras svoje saznanje na internetu,ljudi svasta pisu.
Ne znam kako administracija tolerise ovakve teme koje vode zastranjivanju malo labavijih karaktera.:manikir:

Ja sam samo pitala da li se neko susreo sa ovim problemom i kako se hranio.Logicno je da ljudi koji su imali isti problem mogu da ti pomognu?
A tema je zdrava ishrana-znaci ishrana je moje pitanje i ne znam zasto bi to dovelo do zastranjivanja?U principu i forumi postoje radi razmjene iskustava a ne da neko ocjenjuje da li administratori rade dobro i ciji je karakter na forumu labav a ciji ne!

Ja lepo napisah kicma i sam je poceo o pogrbljenoj kicmi, a sad izvrce kosti i sad spominje kalcijum, a pljuje mleko koje ga ima vise nego sto treba.
Ako si vec resio da menjas misljenje kod ljudi, onda moras da imas jaku logiku i zdrav razum, i da si obrazovan na svim poljima, ne samo da nabacujes kojesta i da izvrces kako ti se kad sta svidi. A definitivno to nemas.
A ovo sto sam pocela za kicmu je isto alternativna medicina, citaj Kacudzo Nisija.

Е, хтела бих да питам од чега умиру ти људи који се тако есктремно здрво хране? :think:
Старе ли они, или живе вечно у вечној младости? :mrgreen:
Ако старе - у чему се огледа то старење? :confused:

htedoh da pitam....šta je cilj apsolutnog poštovanja zdrave ishrane? da živim 99 godina? ju, ne daj Bože.

Ja lepo napisah kicma i sam je poceo o pogrbljenoj kicmi, a sad izvrce kosti i sad spominje kalcijum, a pljuje mleko koje ga ima vise nego sto treba.
Ako si vec resio da menjas misljenje kod ljudi, onda moras da imas jaku logiku i zdrav razum, i da si obrazovan na svim poljima, ne samo da nabacujes kojesta i da izvrces kako ti se kad sta svidi. A definitivno to nemas.
A ovo sto sam pocela za kicmu je isto alternativna medicina, citaj Kacudzo Nisija.

kalcijuma nema samo u mleku...ima ga u povrću, a tek u tabletama...šalim se....nego:

Koliko je kalcijuma potrebno organizmu? Ako bolujete od osteoporoze, uopšteni savet je da treba uneti tri puta po 500 miligrama kalcijuma dnevno.

Nabrojaćemo neke namirnice koje su pogodne za doručak, a bogate kalcijumom:

1 šolja cerealija, u zavisnosti od vrste, može da sadrži od 100 do 1000 miligrama kalcijuma,
čaša mleka od soje sadrži od 80 do 500 miligrama kalcijuma
sok od narandže sadrži od 200 do 340 miligrama kalcijuma

Evo kako to izgleda u brojkama:

konzervirane sardine sadrže 320 miligrama kalcijuma
konzervirani losos sadrži 200 miligrama kalcijuma
šolja zelenog povrća sadrži 200 miligrama kalcijuma
šolja kuvanog kelja sadrži 90 miligrama kalcijuma
šolja sirovog brokolija sadrži 90 miligrama kalcijuma
Pored kalcijuma, za kosti je veoma bitan i vitamin D. Njega najčešće ima u svim namirnicama u kojima ima i kalcijuma. Vitamin D je lakši za apsorbciju od kalcijuma i lako ga je dodati ishrani u vidu šumeće tablete.

Poslednja izmena:
Poenta zdrave ishrane nije toliko u tome da zivimo milion godina, nego da se svaki dan koji zivimo osecamo vitalno! Mislim kako ces iskoristiti dan, ako si na rezervama energije, ne mozes ni na sta da se skoncentrises i nemas snage da se nasmejes?

Odgledala sam The Food. :neutral:

Poenta zdrave ishrane nije toliko u tome da zivimo milion godina, nego da se svaki dan koji zivimo osecamo vitalno! Mislim kako ces iskoristiti dan, ako si na rezervama energije, ne mozes ni na sta da se skoncentrises i nemas snage da se nasmejes?

Odgledala sam The Food. :neutral:
E ovo sam ja oduvek govorio :klap:
Ljudi uglavnom o zdravlju imaju neku sliku tipa "da zive dugo i ne dobiju kasnije neke bolesti" medjutim, poenta zdravlja je da ti organizam bude vitalan (da mozes super da funkcionises) takodje da se brzo oporavlja od treninga (ukoliko treniras) i da te drzi dalje od bolesti (ojaca ti imuni sistem).

Можеш ли бар ти да ми кажеш: у чему се огледа старење људи који се, по твојим мерилима, здраво хране? Од чега умиру ти људи? :confused:

..umiru od starosti..imamo telo koje moze da zivi 130-40 godina...ako bi se ispravno hranili i ziveli na cistom vazduhu i pili cistu vodu...a toga danas nema...
..stari egipcani su ziveli oko 120 godina u proseku...,samo zbog toga sto nisu jeli zitarice..hranili se iskljucivo mesom , jeli voce...i pili mleko...ali nekuvano,sveze...
...kao sto rekose ovi iznad,nema veze koliko dugo ces da zivis vec,da te godine prozivis vitalno...bez bolesti..a ljudi vec sa 35 postaju polumrtvaci zbog lose ishrane...

...procitala sam negde da je razlika izmedju pasterizovanog i sirovog mleka u tome sto se sirovo brzo ukiseli pa mora da se baci a pasterizovano se takodje ukvari samo se ne ukiseli...nekad su ljudi pili samo sirovo mleko... pasterizovano mleko je izmenjeno i liseno svega sto u njemu vredi...mleko i mlecne proizvode je najbolje jesti u sirovom stanju....jedan engleski lekar je jednu grupu stenadi i macica hranio samo pasterizovanim mlekom i svi su uginuli, stenci i macici koje je hranio sirovim mlekom bili su zdravi i odlicno napredovali...takodje 9 od 10 teladi hranjenih pasterizovanim mlekom je uginulo... inace dodavanje kalcijuma u ishrani ne stiti od osteoporoze dok postoje faktori koji uticu na njegovo gubljenje iz kostiju - te kalcijumske dodatke pa bili oni i mleko zaboravite - kalcijum koji odlazi iz kostiju ne eliminise se iz organizma, dospeva u krvotok i talozi se u krvnim sudovima (u kombinaciji sa masnocama i holesterolom izaziva zakrecenje), kozi(bore), ocima (katarakta),zglobovima (artritis),i unutrasnjim organima(kamen u bubregu)

p.s. volim mleko pa kakvo god :)

...e majo,od tebe sam mnogo vise ocekivao...ja nisam mislio na savijanje kicme,vec na krivljenje kostiju ( a te gluposti iz teorije evolucije necu ni da komentarisem)...a kalcijum iz mleka je za nas neupotrebljiv,i glavni krivac za slabljenje skeleta...kravlje mleko je hrana za telad a ne za ljude!!..taj kalcijum iz kravljeg mleka je vezan za kazeimsku kiselinu i na taj nacin ne razgradljiv za nas...lageruje se po nasim zglobovima i krvnim sudovima...to su ustvari one "bolesti zglobova " i kostiju...a tvoja zvanicna medicina ti prepise jos malo otrova da to sve izleci....naravno da imam jaku logiku a razum ostavljam vama,meni nije potrban..
..alternativna medicina je slicna zvanicnoj....nista posebno..i takva tema me ne interesuje...
a to sta ja imam ili nemam (znanje,neznanje),jako tesko da ti mozes da procenis...u svakom slucaju,ovde vam pisem samo proverene informacije...

htedoh da pitam....šta je cilj apsolutnog poštovanja zdrave ishrane? da živim 99 godina? ju, ne daj Bože.

kalcijuma nema samo u mleku...ima ga u povrću, a tek u tabletama...šalim se....nego:

Koliko je kalcijuma potrebno organizmu? Ako bolujete od osteoporoze, uopšteni savet je da treba uneti tri puta po 500 miligrama kalcijuma dnevno.

Nabrojaćemo neke namirnice koje su pogodne za doručak, a bogate kalcijumom:

1 šolja cerealija, u zavisnosti od vrste, može da sadrži od 100 do 1000 miligrama kalcijuma,
čaša mleka od soje sadrži od 80 do 500 miligrama kalcijuma
sok od narandže sadrži od 200 do 340 miligrama kalcijuma

Evo kako to izgleda u brojkama:

konzervirane sardine sadrže 320 miligrama kalcijuma
konzervirani losos sadrži 200 miligrama kalcijuma
šolja zelenog povrća sadrži 200 miligrama kalcijuma
šolja kuvanog kelja sadrži 90 miligrama kalcijuma
šolja sirovog brokolija sadrži 90 miligrama kalcijuma
Pored kalcijuma, za kosti je veoma bitan i vitamin D. Njega najčešće ima u svim namirnicama u kojima ima i kalcijuma. Vitamin D je lakši za apsorbciju od kalcijuma i lako ga je dodati ishrani u vidu šumeće tablete.
...jeste,samo sve sto je konzervisano i kuvano nama moze samo da smeta a ne da koristi....

..umiru od starosti..imamo telo koje moze da zivi 130-40 godina...ako bi se ispravno hranili i ziveli na cistom vazduhu i pili cistu vodu...a toga danas nema...
..stari egipcani su ziveli oko 120 godina u proseku...,samo zbog toga sto nisu jeli zitarice..hranili se iskljucivo mesom , jeli voce...i pili mleko...ali nekuvano,sveze...
...kao sto rekose ovi iznad,nema veze koliko dugo ces da zivis vec,da te godine prozivis vitalno...bez bolesti..a ljudi vec sa 35 postaju polumrtvaci zbog lose ishrane...

...e majo,od tebe sam mnogo vise ocekivao...ja nisam mislio na savijanje kicme,vec na krivljenje kostiju ( a te gluposti iz teorije evolucije necu ni da komentarisem)...a kalcijum iz mleka je za nas neupotrebljiv,i glavni krivac za slabljenje skeleta...kravlje mleko je hrana za telad a ne za ljude!!..taj kalcijum iz kravljeg mleka je vezan za kazeimsku kiselinu i na taj nacin ne razgradljiv za nas...lageruje se po nasim zglobovima i krvnim sudovima...to su ustvari one "bolesti zglobova " i kostiju...a tvoja zvanicna medicina ti prepise jos malo otrova da to sve izleci....naravno da imam jaku logiku a razum ostavljam vama,meni nije potrban..
..alternativna medicina je slicna zvanicnoj....nista posebno..i takva tema me ne interesuje...
a to sta ja imam ili nemam (znanje,neznanje),jako tesko da ti mozes da procenis...u svakom slucaju,ovde vam pisem samo proverene informacije...

Mislim, podebljano....:lol:
Tvoj problem je sto se svadjas sa celim svetom, nit citas sagovornike, ne nadovezujes se logicno na postove drugih, ali ni na svoje, nego nabacujes kojesta sta ti padne na pamet. Ja sam licno ostavila tekst o losim stranama mleka na ovoj temi.
I ok, tradicionalna MOJA :lol: medicina ne valja, ne valja ni alternativna, a odakle ti kupis proverene informacije koje sipas ovde? Licno od Boga ili? Ne treba ti ni razum?:confused:

A najbolji je ovaj deo, kao od tebe sam vise ocekivao...

Poslednja izmena:
...procitala sam negde da je razlika izmedju pasterizovanog i sirovog mleka u tome sto se sirovo brzo ukiseli pa mora da se baci a pasterizovano se takodje ukvari samo se ne ukiseli...nekad su ljudi pili samo sirovo mleko... pasterizovano mleko je izmenjeno i liseno svega sto u njemu vredi...mleko i mlecne proizvode je najbolje jesti u sirovom stanju....jedan engleski lekar je jednu grupu stenadi i macica hranio samo pasterizovanim mlekom i svi su uginuli, stenci i macici koje je hranio sirovim mlekom bili su zdravi i odlicno napredovali...takodje 9 od 10 teladi hranjenih pasterizovanim mlekom je uginulo... inace dodavanje kalcijuma u ishrani ne stiti od osteoporoze dok postoje faktori koji uticu na njegovo gubljenje iz kostiju - te kalcijumske dodatke pa bili oni i mleko zaboravite - kalcijum koji odlazi iz kostiju ne eliminise se iz organizma, dospeva u krvotok i talozi se u krvnim sudovima (u kombinaciji sa masnocama i holesterolom izaziva zakrecenje), kozi(bore), ocima (katarakta),zglobovima (artritis),i unutrasnjim organima(kamen u bubregu)

p.s. volim mleko pa kakvo god :)

..pasterizacija je grejanje do ispod tachke kljuchanja u nekoliko navrata..
..crknu mikrobi i spore, pa se npr necesh zaraziti nekom kravljom bolesti ako je krava bila zarazena,
ili nechim shto je dospelo u mleko posle muze..
..ali tako se denaturishu i antitela koja su potrebna mladuncima krave, pa oni uginu od kravljih bolesti
protiv kojih nisu dobili mamina antitela..
..ne znam kad je taj lekar radio to istrazivanje,
ali verovatno pre vakcinacije ili na nevakcinisanim zivotinjama..
..mi smo vakcinisane machice sasvim lepo odgajili na kuvanom kravljem mleku..
..ziveli 12 godina..svo troje..

Nisi ti nista pokusao, samo si odigrao predstavu "jadan ja neshvacen od celoga sveta, ja jedini cuvam istinu, a niko mi ne veruje". :sad2:
...ma jok...nikakvu prestavu nisam igrao,a jos manje mi je potrebno da me vi shvatite ili verujete...to je potrebno vama....ali na zalost,....
..inace ,sto se tice izvora infomacija....ako budete imali zelju da uradite nesto za sebe i saznate istinu,naci e te...bez da vam ja navodim....ali koliko vidim vama je lepo ovako kako sad zivite....odnosno vi tako mislite...ok sto se mene tice..
..i ja sam sam bio kao vi...pre 4-5 godina sam bio ovde svakodnevno na forumu ...naravno pod jednim drugim nikom...cak sam sa vecinom vas kontaktirao sa pp...npr sa tobom:lol:...pa otuda ono da sam od tebe vise ocekivao...
...ali eto zadnje 4 godine sam dobro iskoristio..

..crknu mikrobi i spore, pa se npr necesh zaraziti nekom kravljom bolesti ako je krava bila zarazena,
..ali tako se denaturishu i antitela koja su potrebna mladuncima krave, pa oni uginu od kravljih bolesti
ja sam čitala da nekuvano razvija imunitet, jer je puno bakterija... to ako se ne razboliš od tih bakterija..

Nase reakcije imaju veze sa nacinom prezentovanja tvog stava, iznosis ga laicki i neubedljivo.
I naravno da nemas pojma kako se hranimo, kao sto ne znas ni kako su se hranili Egipcani, jer jednostavno nisi prisutan.

...verovatno duze nego sto je trebalo...znam da su rusi radili neki eksperiment sa mackama - jednoj grupi davali sirovo meso a drugoj kuvano vise godina a najgore je prosla treca grupa koju su hranili industrijskom macjom hranom
... jadne zivotinje... tako su eksperimentisali sa pacovima a ni danas ne znaju sta uzrokuje karijes - jednoj grupi davali standardnu hranu (1 karijes do kraja zivota), drugoj hranu sa mnogo secera (5 karijesa), trecoj pasterizovano mleko(10 karijesa)

Nase reakcije imaju veze sa nacinom prezentovanja tvog stava, iznosis ga laicki i neubedljivo.
I naravno da nemas pojma kako se hranimo, kao sto ne znas ni kako su se hranili Egipcani, jer jednostavno nisi prisutan.

..mislis nisam bio u egiptu u to vreme?...:lol:...moj stav je pomalo laicki jer nemam medecinsko obrazovanje...a i nacin izrazavanja mi nije bas najbolji,a to ne znaci da ovo sto pisem nije istina...
...a sto se tice vase ishrane....pa ako jedete bilo sta osim zive hrane ....hranite se pogresno...
...vec tri meseca jedem samo zivu hranu i sve se bolje osecam...cesto mi radni dan traje i po 30 sati...bez kafe,red-bula ili bilo kojih drugih stimulansa....bez problema..a zadnji mesec dana kilaza stoji na 82 kg kod visine 180 cm...usput,radim vezbe svaki dan po pola sata...bez obzira jesam li naspavan ili ne...
..o raznim drugim benefitima vam necu pricati..oko nove godine cu raditi kompletan lekarski pregled ...cisto da potvrdim to sto vec znam...pa cu rezultate pregleda podeliti sa vama...

Poslednja izmena:
...verovatno duze nego sto je trebalo...znam da su rusi radili neki eksperiment sa mackama - jednoj grupi davali sirovo meso a drugoj kuvano vise godina a najgore je prosla treca grupa koju su hranili industrijskom macjom hranom
... jadne zivotinje... tako su eksperimentisali sa pacovima a ni danas ne znaju sta uzrokuje karijes - jednoj grupi davali standardnu hranu (1 karijes do kraja zivota), drugoj hranu sa mnogo secera (5 karijesa), trecoj pasterizovano mleko(10 karijesa)
Macke koje su hranjene sa sirovim mesom bile su u izuzetnoj kondiciji i zdravlju (bas kao sto su danas macke u prirodi).
Macke koje su hranjene kuvanim mesom, imali su jadnu koordinaciju, opadanje dlake na odredjenim mestima plus mnogo toga (iz nosa im curi nesto... itd - kako sam citao)
Macke koje su hranjene sa rafinisanom hranom, vestackom hranom su bili u najgoroj kondiciji. Ne samo da su izgledale bedno i sugavo, vec i macici koji su se omacili (od strane macaka koje su hranjene na vestackim hranama) su takodje imali bednu kodiciju, koordinaciju, izgled i prosek zivota.

Dakle, mnogo ljudi ce se sada zapitati ili reci, PA MI SMO DRUGACIJI OD MACAKA I PACOVA.
To jeste tacno na neki nacin ali princip MAJKE PRIRODE funkcionise za sve ISTO. Ako si bice koje potice iz prirode, moras jesti prirodnu hranu da bi normalno funkcionisao.

Back