gost 105733
Domaćin
- Poruka
- 3.844
Imam osecaj kao da idem u krug sa rasporavom
Ja ne znam kako se danasnji Eskimi hrane (ja sam pisao o ranijim nativnim eskimima). Ukoliko jedu beli secer i konzerve, u tom slucaju trebalo bi da prolaze gore nego amerikanci (jer zive na najsurovijem delu planete).
U tom slucaju, Eskimi nisu vise ono sto su bili i to sve zahvaljujuci hrani
Tako je isto bilo sa indijancima.
Citao sam jedan post, da kada je u pocetku bio prezentovan beli secer, stariji indijanci nisu hteli da jedu, jer su se drzali stare ishrane. Dok oni koji su jeli (imali su kvarne zube i jos mnogo toga, kao sto i danas imamo) i kad god bi se neki indijanac razboleo, vratili bi ga na stari nacin ishrane da se "povrati".
Amerikanci su se tokom samo jednog veka tj. XX veka,tacnije druge polovine ,što je istorijski gledano veoma kratko, hranili izrazito nezdravo.Njihovi preci se nisu prežderavali mesom i šećerom,jeli su crni hleb,kukuruz,krompir itd.U modernim vremenim tj u XXI. veku su počeli opet da se hrane zdravije zahvaljujući masovnom opismenjavanju u pogledu pravilne ishrane i zdravog načina života.Eskimi se nikad nisu hranili zdravo,ni u prošlosti,a naročito ne u današnjim vremenima.Njihov način ishrane i uopšte života je bilo samo obično preživljavanje u ledenoj klimi.Zato nikad nisu razvili iole složeniju civilizaciju.
Poslednja izmena:

, verovatno si to zelela reci borisu, koji"vidi neku razliku"
mislim da je generacijski jaz u pitanju, povlacim se