PRAVILNA ISHRANA

Evo tip of the day za danas
kombuha-dijetal.jpg

gledam da uvek imam redovno dorucak,rucak(kuvano,a ne brzu hranu),veceru,pijem aloju,kombuhu,bavim se sportom,jedini mi je porok koka-kola sto ponekad uzmem i to je to.Preko zime pijem svakakve cajeve,kupila sam i neke kapi sto se piju...Mislim da je najbitnije da imamo redovne obroke,fizicku aktivnost i izmedju jesti voce,za zdravog coveka to je sasvim dovoljno,a ko hoce jos da ulaze u svoje zdravlje postoje pomocna sredstva kao sto su kombuha,aloja...

Kad ste vi počele zdravo da se hranite, jer ja od malena proždirem slatkiše i sve ono što NE treba (imam normalnu telesnu težinu i odličnog sam zdravlja,da ne bude zabune). I da, imam 16 godina... koliko bih trebalo da vodim računa šta jedem u ovom periodu?

Da se i ja pridružim preporukama - počni odmah. Ne moraš da postaneš fanatik, neće te ubiti palačinka ili kesica čipsa, ali možda nije loše da, ako sama od sebe ne razmišljaš o voću i povrću, napraviš sebi malu tabelu - na jednu stranu stavi te nezdrave stvari koje sada jedeš, a sa druge strane zapiši šta bi mogla da pojdeš umesto toga... pa kad kreneš ka napolitankama, možda se setiš kruške :) koja je često mnogo slađa od bilo kog veštačkog slatkiša...

cvrc-to nikad ne moz da bide:)
zamisli da mi vocka bude sladja od bajadera
a030.gif

Sve je samo stvar navike... (ja naravno jedem bajadere, sa velikim uživanjem :) - da ne bude zabune)... kada se navikneš na zdravu kuvanu klopu, voće, salate itd. pa pojedeš čips, osetiš kakav je to veštak, i koliko je to nezdravo slano... isto i sa slatkišima... ali ako stalno jedeš samo tu đubre hranu, nisi ni svestan koliko je to silovanje čula ukusa... i mirisa...

Pod zdravu ishranu ubrajam nemasnu i biolosku.

Ovo je neko već sigurno pitao, ali tema je ogromna, mrzi me da tražim: kako nešto može da bude BIO kvalitet samo zato što nije prskano, kada raste u istoj zemlji kao i ostale ne-bio stvari, a ta zemlja može da bude puna ko zna čega... ili je voda loša, jer je neko sipao ko zna šta u reku... ili je kiša kisela... Lupam, ali mislim da znate šta pitam - da li su te biološke namirnice zaista tako strogo kontrolisane?

Izbacite mlecne proizvode a ostavite jogurt sa 0 % ml.masti,izabacite kozice sa pecenja pileceg,svinjskog....
ma da :))))) propaganda ovih netolerantnih na laktozu :neutral: moj organizam ima dnevnu potrebu za mlecnim proizvodima i nemam nameru da ga lisavam istih...to sto nekome ne prija ( i iskreno boli me lakat sto u zivotinjskom svetu samo mladunci konzumiraju mleko...ako cemo tom logikom mnogo toga mi ne radimo ko zivotnje :confused: ) ne znaci da svi treba da ga se lisimo da bi zdravo ziveli...ja sam ono,bas mlecni tip, a obzirom da masti skoro i ne unosim na bilo koji drugi nacin ne znam na sta bi licila ta moja ishrana :neutral:

e nego jel vam se desava kad se ono u dugom periodu hranite prilicno zdravo,znaci corbice,proteini minimum masti,voce i tako to...da se jednog jutra samo probudite i imate potrebu da pojedete nesto najvestackije moguce,al onako bas krs od hrane :eek: e meni je danas takav dan, tako da sam odlucila da cu lososa bariti sutra a danas sam rucala leba i dzema :lol:

Da, i ja ponekad pijem tu lažnu kafu, tj. žitarice i baš mi se sviđa... uglavnom kada mi se oko ponoći pije kafa, da sebe prevarim... i super je što konačno mogu da kafenišem sa trudnim drugaricama koje ne piju pravu kafu...

Back