PRAVILNA ISHRANA

Sta sad da radim.. repicino, laneno, od grozdja, maslinovo... :confused:

A za koka kolu, posecivala sam jedno vreme manju fabriku za proizvodnju kole, malu ko kap u moru, svaki dan u jednoj smeni stizalo je pet duplih cisterni, kao one za transport goriva, punih secera. Ne znam, zaboravih koliko tona. Ljudi koji pijete taj otrov svaka vam cast. Inace skidam kamenac kolom, nijedan abraziv ne moze da joj pridje kako brzo 'pojede' od odmasti ama bas sve.

na keramickim plocicama?
od svakog po malo- raznovrsnost je uvek zdrava ;)

Coca-colu...u kuću unesem samo kad dolaze neki gosti za koje znam da jedino to
piju i neće nikakvo drugo piće, sokove...kad ih ispratim ostatak prostpem, znači nikad
ali nikad ne pijemo coca-colu, sweps, coctu...bolje rečeno nikakva gazirana pića...što se
tiče odmašćivanja ili otpušavanja slivnika u sudoperi, ili lavabou, odlična je mešavina
praška za pecivo i sirćeta....naspe se nekoliko kesica praška za pecivo i preko toga se
sipa sirće alkoholno......ta mešavina stvara takvu reakciju da je za neverovati....posle toga
samo treba sipati vrelu vodu i sve odčepljeno za minut....probajte i nikad više nećete
bacati pare na cevole i ostale skupe preparate za te stvari....:D

e bre, sad ga preteraste stvarno, volim i ja da se hranim zdravo i da pijem sokove od cedjenog voca al voim brate i da popijem koka kolu, uz picu ili neki hamburger,mastan naravno i gle cuda, nisam se otrovala...
a da, inace sve ostalo sto jedemo je apsolutno zdravo, pocev od voca, povrca, mesa...

Neee....nisam rekla da jedemo sve zdravo, daleko od toga, ali mi stvarno u kući
ne pijemo ništa gazirano, niko ne voli, čak ni kiselu vodu, pijemo sokove, razne
izbegavamo one slatke, obojene, nisamo ljubitelji ni ledenih čajeva, šta da
radimo sad...uz picu, pijemo vodu ili neki sok, po mogućnosti malo kiselkast,
treba li da pišem kako nam baš prija coca-cola i pivo...da bi bili onako u trendu,
ili šta :dontunderstand:

Što se ishrane teče, moje pravilo je da ja jedem ono što smatram da je primereno
mojim godinama, znači malo vodim račina u odnosu na mladost kada sam kao
termit, jela sve što mi je došlo do ruke, imala sam sreću da sam imala odličam
metabolizam, pa se to srećom nije videlo...što sada već nije slučaj....:mrgreen:

Ostali ukućani, jedu šta žele, i masno i ljuto i kiselo i slano, i beli hleb, i slatkog
u veeeeliiikiiiimmmmm količinama, kad shvate da im nešto ne prija ili ih prođe
volja za tom vrstom hrane sami će prestati, ne pomažu tu nikakvi saveti, priče,
bilo šta...tako je jednostavno i u životu, dok nešto ne osetiš na svojoj sopstvenoj
koži obično ne veruješ u to što ti se govori....:think:

то палмино уље је највеће зло 21 века! скоро све европске државе га избацују из употребе, па ето мора негде да заврши, даклем, овде у србији. мени је довољан податак да се помфрит у меку пржи баш на том уљу.

Za przenje koristim ulje od kospica grozdja, koristila sam sojino, al' sam citala da soja i njeni proizvodi uticu na zenske hormone, pa batalila, mada ja smesno stavim ulja kad nesto przim, a za salate obavezno maslinovo. Ulje lana je zakon, takodje.

litar palminog ulja kosta 265din
moze se naci u svakoj radnji zdrave hrane, kao i brojne druge vrste ulja

kod nas u 'tuš' marketu je petolitarski kanister palminog ulja oko 400 kinti. :)

Za przenje koristim ulje od kospica grozdja, koristila sam sojino, al' sam citala da soja i njeni proizvodi uticu na zenske hormone, pa batalila, mada ja smesno stavim ulja kad nesto przim, a za salate obavezno maslinovo. Ulje lana je zakon, takodje.

samo koristim soja sos u malim količinama...jer ne smem da se zahebavam sa hormonima, rek'o mi dr.

то палмино уље је највеће зло 21 века! скоро све европске државе га избацују из употребе, па ето мора негде да заврши, даклем, овде у србији. мени је довољан податак да се помфрит у меку пржи баш на том уљу.

Eto vidis, meni je to dovoljno sumnjivo. I mislim da je kanola ulje smece, ako je merilo cena. Pa sam nasla ovo..
http://www.icis.com/icisconnect/forums/canola-oil-bad-for-you-2205.aspx

Za soja sos da vam kazem, ima u Bio Spajzu "Mitoku" soja sos, procitala sam opis, pa hajde da probam.. neverovatno kolika je razlika u mirisu i ukusu, izmedju ovog, "Amoy" i ostalih koje sam koristila do sada. :)

"Mitokuov šoju sos izrađen je u Japanu na tradicionalan način, bez hemijskih dodataka (od ukupne proizvodnje šoju sosa u Japanu ovako izrađen šoju sos čini samo 1%)..."

na keramickim plocicama?
od svakog po malo- raznovrsnost je uvek zdrava ;)

Ne perem plocice kolom, wc solju samo, mada je i to keramika valjda, nije osteceno. To sam bas procitala na forumu, probala i super radi. :) Sad vidim, da ne ispadne da perem stalno kolom :lol: sipas 2-3l, koliko treba vec i ostavis preko noci, donji deo odvodne cevi kao nov.

Poslednja izmena:
Znaci, sabotiram temu o dijetama.
Pricamo o zdravoj ishrani . :D
Evo ja sam jela vocnu salatu za dorucak, udarili mi vitamini u glavu, pa samo otvaram teme. :lol:

Sad cu da pocnem samo sa par dobrih stvari:

KAFA je stetna samo ako se pije u ogromnim kolicinama. Dve dnevno su vise nego korisne. :)

Casa crnog vina dnevno takodje je zdravo, kao i stangla cokolade. :razz:

Najidealnije bi bilo jesti 34g vlakana dnevno, 1 jabuka sadrzi 3,7 g!
Tri jabuke i na dobrom ste putu.:wink:

Ajmo dalje!:razz:

Ja koristim hladno cedjeno ulje,jedem dosta zitarica,pravimo kuci namaze,zdrave kao pastetice od mungo pasulja,pravimo domaci tofu sir,jedemo semenke,dodatak ishrani gomasio,jedemo klice od zitarica i psenicu....:)

Back