PRAVILNA ISHRANA

goldfish:
....Izbacite junk food, beli secer, belo brasno, suhomesnate proizvode , pastete, punomasni jogurt i mleko, punomasne sireve, kajmak, vegetu i kockice za supu, gazirane sokove , gotove supe, przeni krompir, tamna mesa, pecenje, testenine od obicnog brasna, beli pirinac, alkohol (osim crnog vina - 1dl dnevno)
Obavezno izbacite iz upotrebe margarin :!: :!:
.....

post je bio dosta duzi al' sam ovo izvukla....sve mi je jasno...i sve su ovo fakat bad produkti ALI sto ovi zadebljani produkti....sta fali vegeti?
a gotovoj supi?
I margarin je ok ako se jede u granicama....
Or not?

margarin je jedna od namirnica koja moze da osteti srce i arterije,povecava nivo loseg holesterola...... bolja je varijanta jesti puter recimo u ogranicenim kolicinama
vegeta i gotove supe ne spadaju u zdravu hranu zbog vestackih aditiva i nacina prerade, isto vazi za razne gotove sosove, kremove, prelive itd

O vestackom i prirodnom ne treba raspravljati... To je poseban prica...

Moze domaca "kokosija" supa sa domacim rezancima da bude prirodnija od supe iz "kese" ali da li je i zdravija... to je vec poseban prica ;)

Bitno je koliko se ishranom unosi proteina, masti, ugljenih hidrata, vitamina i minerala... A da li je to dobijeno nekom vrsom vestackog puta ili prirodno je manje bitno...

i, da, instant supe i te sosove ne bi trebalo jesti jer su dosta slani i preradom su izgubili 'zive sastojke' (i zato ne spadaju u prirodnu zdravu hranu)
a vegeta i kockice sadrze natrijum gluminat (ili kako se vec zove zaboravila sam)

ja jedem one corbice sa povrcem samo, pazljivo pripremljene :lol: kokosije ne, gotove ne, domaca rezanca ne... :lol:

goldfish:
i, da, instant supe i te sosove ne bi treablo jesti jer su dosta slani i preradom su izgubili 'zive sastojke' (i zato ne spadaju u prirodnu zdravu hranu)
a vegeta i kockice sadrze natrijum gluminat (ili kako se vec zove zaboravila sam)

ja jedem one corbice sa povrcem samo, pazljivo pripremljene :lol: kokosije ne, gotove ne, domaca rezanca ne... :lol:
Pametno ;) Nadam se da imas dobru liniju...:)

A jos nesto zaboravih da kazem...

Prirodno nije uvek i zdravije ;)

Dosta od mene...

goldfish:
margarin je jedna od namirnica koja moze da osteti srce i arterije,povecava nivo loseg holesterola...... bolja je varijanta jesti puter recimo u ogranicenim kolicinama
vegeta i gotove supe ne spadaju u zdravu hranu zbog vestackih aditiva i nacina prerade, isto vazi za razne gotove sosove, kremove, prelive itd
U, je...meni rekli da je putar strogi NO-NO
Hm

POP Mare:
Mala je tu razlika... lose je i jedno i drugo zbog velike kolicine masti. Opet ja sam za maslac njam... ali ni on nije "zdrav"... ;)
Mast je mast a po defaultu je nezdrava... neracunajuci omega ulja...
a jel tacno da treba smanjiti unos omega 6 (kojih ima u margarinu itd)??? nije naucno dokazano, ali.............. (a povecati omega 3)

БОЗА (ЛАЛЕ КУПИО У ПРОДАВНИЦИ)

Боза је природно, традиционално пиће од житарица.
Вековима се боза користила одмах по српављању . Ово је прво успешнп флаширање бозе без конзерванса и без губитака хранљивих састојака.
Квасац у бози представља природни концентрат комплекса витамина Б, садржи знатне количине беланчевина велике биолошк3е вредности.
Ферментације млечне киселина, угљен диоксида и минимална количина етанола, дају овом напитку врло пријатан укус, рескав и освежавајући.
Са гледишта савремене исхране спада у изузетно хранљиве производе

POP Mare:
O vestackom i prirodnom ne treba raspravljati... To je poseban prica...

Moze domaca "kokosija" supa sa domacim rezancima da bude prirodnija od supe iz "kese" ali da li je i zdravija... to je vec poseban prica ;)

Bitno je koliko se ishranom unosi proteina, masti, ugljenih hidrata, vitamina i minerala... A da li je to dobijeno nekom vrsom vestackog puta ili prirodno je manje bitno...

e jadni ti pecinski ljudi.

supe iz kese imaju nitrite koji su slichni nekom sastavu u dnk-rnk
tako nekako
:I
kao da mozhe pogreshno nehsto da ti se zalepi..
mutira ti celija zbog supe iz kesice?? kad se deli celija tako neshto, ali kao problem

ne znam doktori ovako je nekako ishla prica

to se secam iz biologije... sigurno je bila takva neka pricha ali ne znam precizno :(
to ima i u pashteti

i sham se stvrdne ako dodash kiselinu neke veze se pokidaju u belancevinama.

POP Mare:
Mala je tu razlika... lose je i jedno i drugo zbog velike kolicine masti. Opet ja sam za maslac njam... ali ni on nije "zdrav"... ;)
Mast je mast a po defaultu je nezdrava... neracunajuci omega ulja...

kakva si ti mushkarchina kad jedesh zelenu salatu ito veshtachku, onu koja nema prirodne masti!?!?!?

POP Mare:
Opa, hani!
Pa to je pohvalno, svaka cast...
Javi kako ide i ima li problema. A ko treba pomoc tu sam to i sama znas.
A moju ocenu i procenu ces dobiti kad budem video slike, znas ti na sta mislim ;)
saljem fotografije svaka tri meseca na kontrolu:p
ali posto sam sinoc videla njene noge i goozu uopste ne sumnjam u uspeh,ona ide vec neku godinu redovno

Back