pravda ili osveta

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...ljudi bre, šta ako nekog pogrešno osudite...upsiiii, mi ga ubismo poodavno...jedan gore dole na svetu...

...nista se ne postiže smrtnom kaznom...dokazano u praksi..
.
Baš praksa pokazuje da se postiže a pokazaću ti jednim primjerom . Prije nekoliko godina je kod pružnog prelaza
u Batajnici ubijena nožem jedna šesnaestogodišnja djevojčica . Ubica je ubrzo pronađen a bio je to jedan od onih
koji spavaju u napuštenim vagonima .Već je odležao jednu kaznu zbog ubistava .
Znam da ćeš reći da bi doživotna kazna spriječila to drugo ubistvo ali je problem što kod nas ne postoji doživotni zatvor .
Moj stav je da neki ljudi( neljudi ) nisu zaslužili da dišu a da li je njihovo likvidiranje necivilizacijski čin uopšte me nije briga .

ako u guglu ukucas - silovana, pa ubijena, zgrozices se vec posle prve otvorene vesti
silovana, pa ubijena nepokretna 83godisnja starica
silovana paubijena 90ogodsnja starica
silovana pa ubijena trogodisnja devojcica

izvrsioci takvih dela su mahom povratinci
sto znaci - neizlecivi
ko jednom siluje, silovace ponovo
kako resiti zakonski, a da se ponovna dela ne desavaju

da li je resenje dozivotna robija u izolovanom kazamatu, gde bi uz kaznu bili osudjeni da rade najteze poslove?
a da se na taj nacin da prostora da neko ko je greskom osudjen moze da se oslobodi uz dokaze da nije ucinio takvo delo

- - - - - - - - - -

serijat, serijat
a onda se zaebes i pogledas komsijinu zenu, pa te kamenuju na trgu za primer drugima

Žene treba yebatt a ne gledati, da znaš zašto gines :malav:

Baš praksa pokazuje da se postiže a pokazaću ti jednim primjerom . Prije nekoliko godina je kod pružnog prelaza
u Batajnici ubijena nožem jedna šesnaestogodišnja djevojčica . Ubica je ubrzo pronađen a bio je to jedan od onih
Znam da ćeš reći da bi doživotna kazna spriječila to drugo ubistvo ali je problem što kod nas ne postoji doživotni zatvor .
Moj stav je da neki ljudi( neljudi ) nisu zaslužili da dišu a da li je njihovo likvidiranje necivilizacijski čin uopšte me nije briga .

Takvi nisu zaslužili civilizaciju, to bi ja streljo u poluvremenu fudbala Partizan - Zvezda. :cool:

Verujem da te nije briga, nije ni mene da li su živi ili nisu ali zvanična statistika kaže drugačije. Nas primer je naš primer.

Država koja ima smrtnu kaznu i doživotnu robiju ima ujedno i jednu od najviših stopa kriminaliteta protiv života i tela a to je SAD.
Generalna prevencija nije urodila plodom.

Kanada odmah prekoputa ima drastično nizu stopu kriminaliteta. Pitanje je zašto je to tako.

ako u guglu ukucas - silovana, pa ubijena, zgrozices se vec posle prve otvorene vesti
silovana, pa ubijena nepokretna 83godisnja starica
silovana paubijena 90ogodsnja starica
silovana pa ubijena trogodisnja devojcica

izvrsioci takvih dela su mahom povratinci
sto znaci - neizlecivi
ko jednom siluje, silovace ponovo
kako resiti zakonski, a da se ponovna dela ne desavaju

da li je resenje dozivotna robija u izolovanom kazamatu, gde bi uz kaznu bili osudjeni da rade najteze poslove?
a da se na taj nacin da prostora da neko ko je greskom osudjen moze da se oslobodi uz dokaze da nije ucinio takvo delo

- - - - - - - - - -

serijat, serijat
a onda se zaebes i pogledas komsijinu zenu, pa te kamenuju na trgu za primer drugima

Dive, radila ja praksu u okružnom tužilaštvu, znam ja sta je silovanje. U toku mog boravka tamo je silovana devojčica od 12 godina od strane očevog prijatelja. Radila i rad o slučaju iz Novog Brda u Aleksinackim rudnicima. Nemoj molim te meni o tome u teoriji. I opet ces u stručnim krugovima pronaći malo onih koji su za sakaćenja, ubistva, električne stolice itd itd.
Postoji razlog zašto su protiv, nije to zato što su altruisti već zato što sakaćenja, ubistva i tome slično nanose društvu štetu. Razumem da je forum mesto za krajnosti i da zapravo teorija malo koga zanima i to je ok.

Pomenuti Dubai je dobar primer. Koliko stetu ima njihovo društvo od primene serijata? Ogromnu.

Mislim da silovatelji nisu neki monstrumi i da to nije djelo nekih krajnje poremecenih osoba tj nije potreban posebno surov sklop licnosti za takvo dijelo. Da dodje do neke opste kataklizme i vlast izgubi aparat prinude iz ruka mislim da bi se silovanja masovno vrsila od strane i sasvim obicnih ljudi.

Mislim da silovatelji nisu neki monstrumi i da to nije djelo nekih krajnje poremecenih osoba tj nije potreban posebno surov sklop licnosti za takvo dijelo. Da dodje do neke opste kataklizme i vlast izgubi aparat prinude iz ruka mislim da bi se silovanja masovno vrsila od strane i sasvim obicnih ljudi.

Slažem se.
To pokazuje istorijsko iskustvo.
Kao da sav muški rod jedva čeka rat da bi mogao da siluje sve što mrda.

U Srbiji se dugo zadržao običaj takozvane "otmice" devojaka.

Navodno, roditelji ne daju ćerku tamo nekom bedniku i ološu, pa se muškadija iz čitave njegove familije udruži i oružjem otmu devojku iako ona na to ne pristaje.
Takođe, tamo gde je bilo labave primene zakona u Srbiji, "otmica devojke" u 19. i u prvoj polovini 20. veka je često podrazumevala silovanje bez obaveze da se devojka uzme za ženu. Ako devojka nije imala dovoljno muškaraca zaštitnika u familiji, roditelji su trpeli sramotu jer nisu mogli da je odbrane od kabadahija.

Ona vest o "Zoni Pobegulji" je sumnjiva.
To je samo našminkana priča o otmici, odnosno silovanju.
Silovana devojka ne može da se uda, osramoćena je, niko je neće.

Verujem da te nije briga, nije ni mene da li su živi ili nisu ali zvanična statistika kaže drugačije. Nas primer je naš primer.

Država koja ima smrtnu kaznu i doživotnu robiju ima ujedno i jednu od najviših stopa kriminaliteta protiv života i tela a to je SAD.

Kanada odmah prekoputa ima drastično nizu stopu kriminaliteta. Pitanje je zašto je to tako.
САД прима преко 2М законито усељених миграната и још отприлике толико илегалних, и скоро сви ти су из држава са енормним криминалитетом углавном Латиноси, Африканци и слични... веома једноставно, поготово кад узмеш у обзир да је око 50%+ осуђеника црЊо, а чине 13,5% популације САД.
Смртна казна има јако превентивно дејство, изузетак је један мали број психоа који се претворе у серијске, или масовне убице, али њих ионако треба елиминисати.
О превентивном дејству...
Када сам се запослио 1988. у Агровојводини у ООУР Металелектро(тако се то некада звало, дана је Компанија Елнос) ухапсили су неког портира због крађа у магацину техничке робе и послали га у притвор од неколико месеци.
Објективно портир је на очиглед био наиван до тупавости, ослобођен је кривице и после су ухапшене неке главешине које су се извукле само с отказом из фирме, али...
Портир је у затвору на Клиси(предграђе НС-а) где је притворско одељење био у две ћелије, свакој са по њих четворо и од њих четворо по двојица су починили злочине за које су могли бити осуђени на смрт... гребали су ногама и рукама да их не задеси смртна казна.

U Srbiji se dugo zadržao običaj takozvane "otmice" devojaka.

Navodno, roditelji ne daju ćerku tamo nekom bedniku i ološu, pa se muškadija iz čitave njegove familije udruži i oružjem otmu devojku iako ona na to ne pristaje.
Takođe, tamo gde je bilo labave primene zakona u Srbiji, "otmica devojke" u 19. i u prvoj polovini 20. veka je često podrazumevala silovanje bez obaveze da se devojka uzme za ženu. Ako devojka nije imala dovoljno muškaraca zaštitnika u familiji, roditelji su trpeli sramotu jer nisu mogli da je odbrane od kabadahija.

Ona vest o "Zoni Pobegulji" je sumnjiva.
To je samo našminkana priča o otmici, odnosno silovanju.
Silovana devojka ne može da se uda, osramoćena je, niko je neće.

U svojoj biti, covek je vrlo surovo i zverski nastrojeno stvorenje. U kojoj meri ce obuzadati tu zver u sebi zavisi od toga kako ce ga drustvo formirati i oblikovati jer se granice pomeraju kroz vekove, pa nasa svest niti nas moral nisu isti kao kod ljudi u 19. veku. Kad ljudi krenu sa onim romantizovanim, kakvi su nekada bili ljudi, a kakvi su danas, dodje mi da se ispovracam jer su ljudi nekada bili mnogo gori i suroviji. Ali to ne znaci da su danas svi muskarci latentni silovatelji zato sto su nekada u nekim drugim okolnostima i "normalni" znali ponekada da siluju. Danas to ipak rade vrlo poremeceni i drustveno neprilagodjeni ljudi.

http://newsworldpaper.com/index.php/17-year-old-cuts-off-rapists-balls-forces-eat/

vest u prevodu za one koji mrzi da citaju ili ne znaju engleski
zrtva, brutalno silovana 17-ogodisnjakinja je kao osvetu sacekala da se silovatelj onesvesti od konzumiranog alkohola, a onda ga kastrirala, skuvala testise i naterala ga da ih pojede

putin je dao predlog zakona da zrtva moze da ubije silovatelja

da li su ovakve kazne, zaista kazne ili su osvete
koja je adekvatna kazna po vama za ovakvo delo

ps - najludji su komentari na vest :) koliko dugo se kuvaju testisi u mukrotalasu i na kjoj temperaturi :mrgreen:

vise nece silovati nikog, definitivno!

Baš sam malopre na IDx gledao ispovest žrtve silovanja...kao jedini svedok pogrešno je prepoznala silovatelja i poslala nevinog čoveka na doživotnu robiju..
Da stvar bude još komplikovanija, ispostavi se da je u isti zatvor dospeo pravi silovatelj (niz silovanja na istom području pa je dolijao)...pa je postupak obnovljen za konkretno silovanje.. ... i ponovo je ovaj nevini optužen i to je dobio još jednu doživotnu robiju...Ukupno dve.
To se zove kurata sreća.
Jedva se čovek ispetljao..
Elem, ova posle 30 godina, žrtva priča o tome da je svakog dana želela siledžiji da iskopa oči da da mu napravi takva sranja koja bi pamtio, iako je znala da je (nije znala da nije pravog poslala na robiju..) da je ovaj na doživotnoj....

Poslednja izmena:

Zato sto je Kanada drzava besmislenih levicara koji misle da je u zivotu moguce imati generalnih resenja, i kako je sigurnost bitnija od slobode.

Smanjenje nasilnih zlocina nije nikakva vrednost sama po sebi. Malo nasilnih zlocina imas i u Severnoj Koreji. Sloboda je vrednost sama po sebi. Ja apsolutno zelim slobodu da se odbranim od nasilnika, koji bi atakovali na mene i moju imovinu, a ne da cekam besmislene pandure koji niti zele, niti mogu da rese 95% nasilja u drustvu.

Ovaj novi premijer im je najbesmisleniji zapadni politicar koji je postojao u istoriji Planete.

U USA imaju kulturu odbrane fizickog i psihickog integriteta od strane vlasti i nasilnika, i to nije nista lose, naprotiv. To je sloboda.

Poslednja izmena:
Zato sto je Kanada drzava besmislenih levicara koji misle da je u zivotu moguce imati generalnih resenja, i kako je sigurnost bitnija od slobode.

Ovaj novi premijer im je najbesmisleniji zapadni politicar koji je postojao u istoriji Planete.

U USA imaju kulturu odbrane fizickog i psihickog integriteta od strane vlasti i nasilnika, i to nije nista lose, naprotiv. To je sloboda.

tvoj nalog kamičak ko da koristi nekoliko dijametralno različitih osoba

ili to ili si ušo u pubertet :lol:

tvoj nalog kamičak ko da koristi nekoliko dijametralno različitih osoba

ili to ili si ušo u pubertet :lol:

Sve sto pisem je kapitalizam, kapitalizam i samo kapitalizam.

Kapitalizam, to je sloboda.

Onaj Kanadski premijer Trudo- takvog ni besmislicari od socijal-demokrata po Evropi nisu iznedrili do sada.

Covek je PC monarh i potpuni idiot.

Povraca mi se kada ga vidim.

E, ovo nije tema (msm ubistvo), ali se setih jedne žene koja se udala za lika koji je u svojim ranim dvadesetim godinama zaklao tadašnju devojku, bio je u zatvoru ...izašao pre 30.rođendana i eto živi čovek.
I još jedan koji je takođe baratao nožem i ubio svopstvenu trudnu ženu, a svi su ga havlili kako je mald i perspektivan, bio je čak i predsednik omladine SPS-a, kasnije pravnik...E taj lik nije bio ni koliko ovaj prethodno pomenuti u zatvoru, mada je realno ubio 2 ljudi, ženu i dete u njenoj utrobi. Dobio je neki F, ali ne leži na psihijatriji,već se fino šeta slobodan.
Uglavnom, ne bih previše o tome, koliko se oni rehabilituju i socijalizuju za povratnički život u staro okruženje, ali za ove silovatelje se i zvanično zna da uvek kada odsluže kaznu, na slobodi opet počine isto delo i tako u krug...

n2wcuw7rv

- - - - - - - - - -

12009815_946134132139930_6388933196605299646_n.jpg

Back