Prati li Gugl gde se nalazite?

Da li vam je uključena ili isključena gugl lokacija na mobilnom telefonu? Prati li Gugl gde se nalazite?
Skoro su krenuli sa brisanjem istorije lokacije, kaže sejvujte kod vas.

Šta je plus, a šta minus?

Sviđa li vam se da povremeno otvorite istoriju gde ste bili i dobijete izveštaj jednom mesečno o vašem kretanju?

Usput, da li vlasti mogu od Gugla da dobiju info ako se slučajno desi neki nestanak?

Da.

Stavise, nekoliko puta mi je pomoglo da se setim gde sam negde bio i kako sam isao tamo.. Nije da je bas neka ultra peciznost ali je upotrebljivo.

Naravno ako znaju gde sam mogu da pogode sta radim, ako ne zelim da znaju gde sam, ne ponesem telefon sa sobom :) A sad polako shvatam zasto ljudi kupuju glupe telefone....

Све то тако може да иде док неком не засметаш.

Pa vidi, da me se neko resi na taj nacin, taj neko bi morao da bude jako moćan, na poziciji toliko visokoj da jednostavno zivimo u razlicitim svetovima.
A ja da zasmetam nekom toliko moćnom i motivišem ga da se toliko iscima oko mene, je verovatnoća toliko mala da je bar 1000 puta veca sansa da dobijem euro jackpot.

Najvecu prakticnu opasnost, sto se tice mobilnog telefona, predstavlja mogucnost (iako izuzetno mala mogucnost) da se zapali litijumska baterija i da izazove neki pozar dok spavam. I verovatnoca da se to desi, iako jako mala, daleko je veca od toga da mi neko naudi na nacin koji se opisuje ovde.

meni se to dopada.
gledam gde sam se sve setao na moru ili na nekom izletu ili kad sam vozio bicikl.

meni je to super opcija i ne pada mi na pamet da je iskljucujem.

ljudi zive u nekoj paranoji..kao vide gde idem..pa vide i bez toga.. telefon moze da se prati uvek..
fora je samo sto mi nismo interersantne osobe za pracenje.. ljudi samo sebe precenjuju i misle da su bitni nekome da zna gde je kenjao ili hebo zenu.

ne postoje resursi kojima se svi ljudi mogu pratiti tako da ljudi..ne prati vas niko..
ni 6g mreza kad se uvede jednog dana ne bi podnela toliku obradu podataka.

:zurka:

Hint: kada pokreneš MAXI aplikaciju uradi snapshot svog korisničkog barkoda i sačuvaj ga kao fotku
Jedna legenda od komšije odštampao te barkodove od MAXI-ja i IDEA-e i nalepio na platnu karticu.

Šta se dešava?
- na nekim telefonima se , posle updatea, aplikacija resetuje i zahteva ponovno prijavljivanje što generalno nije problem ali jeste starijima...

- verovao ili ne kod kuće ti radi MAXI aplikacija i naloži te na artikal, udješ u MAXI a tamo - neće ni za lek!?
Rešenje je, pazi sad, da izadješ iz MAXI-ja i udaljiš se jedno 20-30m... Opet radi :lol:

Hint: kada pokreneš MAXI aplikaciju uradi snapshot svog korisničkog barkoda i sačuvaj ga kao fotku
Jedna legenda od komšije odštampao te barkodove od MAXI-ja i IDEA-e i nalepio na platnu karticu.

Šta se dešava?
- na nekim telefonima se , posle updatea, aplikacija resetuje i zahteva ponovno prijavljivanje što generalno nije problem ali jeste starijima...

- verovao ili ne kod kuće ti radi MAXI aplikacija i naloži te na artikal, udješ u MAXI a tamo - neće ni za lek!?
Rešenje je, pazi sad, da izadješ iz MAXI-ja i udaljiš se jedno 20-30m... Opet radi :lol:
Нисам пробао да се удаљим :lol:

Али стварно, понекад пошашави, престане да реагује... Мада већину пута покренем тек у продавници, не од куће.

Inače pazite šta pišete na internetu jer svako skuplja informacije!
Evo vam primer - kada se znalo da ne radim nigde i da se dovijam sa zajmovima
skupljači informacija naročito demokrate su poručivali: "CRKNI". "GUBITNIČE TRANZICIJE", "MODERACIJA SKLANJAJTE SIROTINJU"
Toliko o skupljanju informacija...

A to što ignorišu da me njihova sekta stopirala za zaposlenje na RTS-u a da oni koje je sekta poslala nisu došli "jer im mala plata" to onako, ćuru ćuru...
Da, bio je taj sušni period, sad bih lepo prošao sa produkcijama...
VOLIM I JA VAS

Da li vas prisluškuju preko mobilnog telefona? Evo šta kažu stručnjaci​

Najviše podataka o nama, našim navikama, kretanju, željama, pa čak i onim skrivenim ima naš mobilni telefon. Svaka naša aktivnost na mreži ostavlja trag i pomaže u kreiranju vrlo detaljnog veb profila sa našim imenom koji se potom koristi kako bi nam se na internetu plasirali nama zanimljivi sadržaji. Otuda nam se neretko čini da nas mobilni telefoni prisluškuju.

Koliko puta vam se dogodilo da, na primer, sednete sa prijateljima na kafu ili piće, oni vam se, recimo, požali kako im se pokvarila veš mašina ili televizor i moraju da kupe novi, a onda vas nakon toga danima vaš telefon bombarduje oglasima za belu tehniku.

Ispitivanja su pokazala da čak 49 odsto ljudi veruje da se ovakve stvari dešavaju jer ih neko prisluškuje preko pametnih telefona. Iako je to tehnički izvodljivo, sajber stručnjaci tvrde da je to malo verovatno, a uz to je i nezakonito. Ono što se zapravo dešava je da dok vi razgovarate sa svojim prijateljima istovremeno komuniciraju i vaši telefoni.

Svi vlasnici internet platformi i društvenih mreža koje najviše koristimo, kategorički tvrde da ne koriste mogućnost prisluškivanja, jer je to nezakonito.

"To što nam se u objavama na nekoj od internet platformi pojavi oglas ne samo kada razgovaramo sa nekim, već i kada pogledamo reklamu na televiziji, ili prosto razmišljamo o nečemu – posledica je toga što se prikupljaju podaci svih aspekata našeg digitalnog ponašanja i korišćenja platformi", ističe Vojislav Rodić – IT stručnjak.

"Prihvatili smo da smo se odrekli svega, da smo se odrekli privatnosti. I svako buduće pitanje na temu privatnosti – privatnost odavno nemamo. A sada počinjemo da razmišljamo na temu da li imamo šanse da povratimo deo privatnosti... Ja sam skeptičan po tom pitanju", komantariše Rodić.

"Tome, da se o nama gotovo sve zna, su u velikoj meri doprinele društvene mreže gde mi sami, dobrovoljno kačimo šta smo danas jeli, gde smo bili, gde s,o letovali, zimovali... slikamo svoju decu, lične dokumente, bukvalno sve što nam padne na pamet i posle nam je kriva neka 'nevidljiva sila' koja zna da imamo dete, d smo bili negde na letovanju ili da vozimo neki automobil", ističe Ratomir Antonović – stručnjak za bezbednost.

"Kada bi moglo da se vrati ono vreme fiksnih telefona svima bi nam bilo mnogo bolje, ali današnje generacije bez savremenih uređaja ne bi mogle da funkcionišu", kaže Antonović.

https://www.b92.net/tehnopolis/aktu...g-telefona-evo-sta-kazu-strucnjaci-video/vest

I sta time moze bilo ko da dobije?
Kako moze da mi naudi?
Daj mi konkretan primer.
Odeš jednog dana na neki protest ili demonstracije protiv nečega, AV ili litijuma itd... recimo
ili kao one kamiondžije u Kanadi , lociraju te putem moba isprate sve i blokiraju ti račun u banci.
Kao što se njiim deslio kada su protestvovali protiv kovid karantina na granicama ili tako nešto.

Banks have started to freeze accounts linked to the protests, Freeland says

In a final warning, finance minister says truckers at the protest will be stripped of their insurance

Odeš jednog dana na neki protest ili demonstracije protiv nečega, AV ili litijuma recimo
ili kao one kamiondžije u Kanadi , lociraju te putem moba isprate sve i blokiraju ti račun u banci.
Kao što se njiim deslio kada su protestvovali protiv kovid karantina na granicama ili tako nešto.

Banks have started to freeze accounts linked to the protests, Freeland says

In a final warning, finance minister says truckers at the protest will be stripped of their insurance

Sta je to cudno, pa redovno se kriminalcima zamrzavaju racuni u banci.
Ako nisi ukapirao, to sto su radile te kamiondzije je krivicno delo.
Dobro su jos prosli.

Sta je to cudno, pa redovno se kriminalcima zamrzavaju racuni u banci.
Ako nisi ukapirao, to sto su radile te kamiondzije je krivicno delo.
Dobro su jos prosli.
Ok za kamiondžije ako su kriminalci, ali

Svi koji protestvuju nešto protiv vlasti iz različitih razloga mogu lako da budu proglašeni kriminalcima.
Evo trenutno u UK dele po 3 godine robije za objave na fejsu a da bi napravili mesta u zatvorima za sveže osuđene puštaju
sillovatelje, dilere i lopove ranije na slobodu.

Ok za kamiondžije ako su kriminalci, ali

Svi koji protestvuju nešto protiv vlasti iz različitih razloga mogu lako da budu proglašeni kriminalcima.
Evo trenutno u UK dele po 3 godine robije za objave na fejsu a da bi napravili mesta u zatvorima za sveže osuđene puštaju
sillovatelje, dilere i lopove ranije na slobodu.

Kakve objave? Cega? Lik pozivao na ubistvo!
Pa to je krivicno delo, potstrekivanje na ubistvo, irelevantno je dal je objavio na fejsu ili na ulici.

Evo, u Nemackoj su non-stop protesti, svako protestuje za sve, osnovno ustavom garantovano pravo.
I niko nikog ne dira.

Protest je jedno. Potstrekivanje na ubistvo je nesto malo drugacije.

Kakve objave? Cega? Lik pozivao na ubistvo!
Pa to je krivicno delo, potstrekivanje na ubistvo, irelevantno je dal je objavio na fejsu ili na ulici.

Evo, u Nemackoj su non-stop protesti, svako protestuje za sve, osnovno ustavom garantovano pravo.
I niko nikog ne dira.

Protest je jedno. Potstrekivanje na ubistvo je nesto malo drugacije.
Ok.
Baba je na fejsu pozivala na rušenje džamije i dobila godinu ipo a pustili su osuđenog silovatelja povratnika ranije da bi joj napravili mesta u UK zatvoru.
ali nije to poenta.

Sutra AV može da proglasi kriminalcima sve koji protestvuju protiv njega i da ih ima na dlanu snimljene i praćene putem mobilnih.

Ok.
Baba je na fejsu pozivala na rušenje džamije i dobila godinu ipo a pustili su osuđenog silovatelja povratnika ranije da bi joj napravili mesta u UK zatvoru.
ali nije to poenta.

Sutra AV može da proglasi kriminalcima sve koji protestvuju protiv njega i da ih ima na dlanu snimljene i praćene putem mobilnih.

Da, pouzdan izvor ti javio da su silovatelja oslobodili da bi imalo mesta za babu 😂😂😂

Moze Vucic i da digne policiju da ide i ubija narod, ali nece jer nije toliko lud.

Smesna mi je ta paranoja :D

Mogu da te nadju i uhapse ako zele, i bez mobilnog, i bez interneta.
Ako zele.

Mogu da te nadju i uhapse ako zele, i bez mobilnog, i bez interneta.
Ako zele.
mnogo teze ako si pametan

nije poenta dal ce neko da te prati to je debilno, zaebano je ako im neko razbije sistem i dokopa se svih tvojih generalija jel svi sinkuju komajmuni kontakte, pasvorde il' mejlove...onda si go ko pistolj pred nekom dilejom koja moze da te sarani.

Back