Pr(a)va Ljubav

Pr(a)va Ljubav?!

• Pr(a)va Ljubav (Duse i Tela)

• Pr(a)va Ljubav dve Duse

• Pr(a)va Ljubav dva Tela

• Ljubavna Psihologija

• Ljubavna Psihijatrija

• Ljubavni Interes

• Imam svoje teorije (koje cu obrazloziti)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
Poslednja izmena:
Pr(a)va Ljubav... Evo jednog tipicnog primera koji spada u sta?

http://news.yahoo.com/s/ac/20110615/us_ac/8646031_crystal_harris_leaves_hugh_hefner_at_the_altar_1

Interesantan clanak... Koji (ne) ostavlja mnogo trilema... Hugh Hefner i njegova zarucnica Crystal Harris...

Pridruzena anketa da mi pomogne da razumem kako sav ostali (ne)normalni svet razmislja na ovu temu... Temu pr(a)ve Ljubavi! :rtfm:

_nobody_

Ljubav je apstraktna imenica.
Svako je dozivjava na svoj poseban nacin.
Realno postoje ljudi kod kojih ne postoji apstraktno misljenje pa je za njih ljubav = pare, lepota, dobar s....
Ako vec moram da biram biram 2 duse i 2 tela.

...bez obzira na sve emocionalno-misaone bure uvijek postoji razlog da ostanete zajedno..
..idealizovanje seksualnog partnera prelazi u prepoznavanje razloga za idealizovanje ... dovoljnost razloga je početak ...

ako se ljubav dozivljava na svoj nacin onda je svaka prava! Mislim, kakva je to ljubav koja nije prava?

Svaka Ljubav je prava... Samo postoji faktor ogranicenja, a taj je Vreme (svaka Ljubav je ogranicena).

Ljubav prema sebi (najpravija od svih pravih) jeste najiskrenija, u svoj svojoj sebicnosti pojave... Ta traje virtuelno beskonacno, i samo Zivotno iskustvo prosarano kljucnim porazima moze tu Ljubav svesti na visedimenzionalni spiralni lavirint sa iznenadnim transformacijama... Svesti ljubavnu percepciju na optimalan nivo razumevanja partnera, i drustva oko sebe u interakciji...

(u svim svojim varijantama surovosti)...

_nobody_

Ljubav je onakva kakvom smo je kadri prepoznati (tačnije dati i primiti). Kada se malo više razvijemo, emotivno, intelektualno i duhovno) onda prepoznajemo novi viši stupanj ljubavi. Jednom prava više nije prava a danas prava već koliko sutra neće biti prava.
Veza ili brak počnu sa jednom dozom ljubavi ali ta doza (kapacitet) nije dovoljna da dvoje vodi kroz ceo život. Ljubav se mora dogradjivati i razvijati u procesu davanja i primanja. Bez toga mi stagniramo osećajući se nazadovoljnim i gušenim.
Ceo ovaj proces govori da mi uvek stremimo višem i uzvišenijem cobliku ljubavi. Da li se taj najviši oblik ljubavi nazire? Da li je poznat i da li ga je moguiće dosegnuti? Uvek je DA. Kada dodje naše vreme i mi ćemo je znati i živeti. To je ljubav kada mi kao Duša otvorimo svoje srce da kroz njega poteče božanstvena ljubav - ljubav Svetoga Duha.
Tek tada shvatamo zašto uvek osećamo da nismo dosegli najviši stupanj srteće.
No, dotle treba dobro naučiti svaki prethodni oblik ljubavi.
Ma kako mala ljubav u našim srcima dobro je da je ima. Sutra će biti veća, snažnija, jača.

Ljubav je kad se spoje i tijelo i dusa i duh. Mislim da se prvo krece od glave. Onda je razdvajanje toliko opasno da sigurno staje zivota. Zato se za pravu ljubav gine.

Ali sta reci za ove danasnje sto skacu u krevet sa prvom osobom na koju nalete. I oni to zovu "ljubav".

Sta reci za sve studente koji su izmislili "seksualnu revoluciju" u kojoj su uzvikivali parole tipa "vodimo ljubav a ne rat"? Pa oni su vec unaprijed odlucili da im glava godinama nece sluziti ni za sta drugo nego za knjigu, a prava ljubav ne ceka da se zavrsi fakultet, pa da se onda glava uposli na voljenju.

Student, skolovan covjek i prava ljubav ne idu zajedno. Previse je to STUDENO!

Kad muskarac pravo voli on bi morao zenu da drzi kod kuce, jer ne dozvoljava da se bilo ko uvuce izmedju njih. To bi dovelo do smrti.

Poslednja izmena:
Naravno da se radi o ljubavnom interesu, i priznajem da ovakav odgovor budi veću nadu u ljude koji ordiniraju ovuda nego sam pretpostavljala - ali, hej, bar sam toliko velika da priznam svoju grešku. :mrgreen:

Mada još uvek nije sve rečeno, jelte.

Ali, "prava ljubav", i prava ljubav; i bejaše. Ako ću odgovoriti onako kako moram, i kako je jedino realno; onda se slažem.

Ali to nije moj ideal, ako je pitanje od te vrste.

Međutim, odavno sam shvatila da ideali nemaju nikakve veze sa životom. Pa ću odgovor da zadržim za sebe, i reći tek toliko da se može pristati na jedino moguće a zadržati svest o većoj plemenitosti - i, možda, ne poludeti. Mislim, možda.

Mislim, to je jedino rešenje. Smrtni smo.

Back