Poziva na obeležavanje genocida nad Romima u Uštici kod Jasenovca

Gedeon

Elita
Poruka
15.506
U subotu se održava obeležavanje genocida koji su hrvatske vlasti počinile nad Romima za vreme Nezavisne Države Hrvatske. Komemoracija će biti održana u selu Uštice kod Jasenovca. Kao član Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske ću, naravno, biti prisutan. Pozivam sve ljude antifašističkih opredeljenja da se pridruže ovoj komemoraciji.
Hrvatske vlasti su na tom području ubile oko 16.000 Roma, od toga oko 6.000 dece.

Samo nemoj da opet Vučiću bude uskraćen ulazak u RH
то је немогуће

па код вас је утекла и удбашка агентица мила пајић
они који овде раде против српских интереса (режим и опоѕиција) код вас су добро дошли, мислим на ваш режим
титиоистички режим који данас влада србијом ипак је потекао од тита и другова хрвата, словенаца...
па где ће они ако не код ''својих''...

извињавам се на спаму, али си почео први

Muslimani u Bosni su zaštitili Rome od hrvatskog noža jer su Romi u Bosnii takođe muslimani.Na teritoriji današnje Hrvatske preživeli su jedino Romi u Međimurju jer je Medjimurje pripojeno Mađarskoj pa Hrvati tamo nisu mogli da dolaze.

Bome nisu jedini. Preživili su i Romi u Pitomači. Svi su dobili titule počasni Arijevac, koje su uglavnom davane Židovima, ovo je jedini primjer da su Romi dobili iste.

U subotu se održava obeležavanje genocida koji su hrvatske vlasti počinile nad Romima za vreme Nezavisne Države Hrvatske. Komemoracija će biti održana u selu Uštice kod Jasenovca. Kao član Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske ću, naravno, biti prisutan. Pozivam sve ljude antifašističkih opredeljenja da se pridruže ovoj komemoraciji.
Hrvatske vlasti su na tom području ubile oko 16.000 Roma, od toga oko 6.000 dece.

Kada ste počeli da razdvajate žrtve ?
Prvi put čujem za ovu komemoraciju, a relativno sam upućena, majka mi je bila na funkciji u SUBNOR-u i redovno je odlazila na pomene stradalima na tim stratištima.

U Jasenovcu su pogubljeni i Srbi i Romi i Jevreji sa sve decom im i brojno stanje žrtava još nije zvanično odobreno jer hrvatska politika želi da ga predstavi znatno manjim nego što jeste.

Najveće stratište ubijene dece koje istorija pamti je Jasenovac.

Kada ste počeli da razdvajate žrtve ?
Prvi put čujem za ovu komemoraciju, a relativno sam upućena, majka mi je bila na funkciji u SUBNOR-u i redovno je odlazila na pomene stradalima na tim stratištima.

U Jasenovcu su pogubljeni i Srbi i Romi i Jevreji sa sve decom im i brojno stanje žrtava još nije zvanično odobreno jer hrvatska politika želi da ga predstavi znatno manjim nego što jeste.

Najveće stratište ubijene dece koje istorija pamti je Jasenovac.
Jugoslovenski komunisti su gledali s prezrenjem prema romskom narodu i u redu je da imaju svoj memorijalni centar.

sirotinje, zato podizu vile. svake druge godine dograde po sprat preskupog kiceraja
To je njihov stil. Oni vole tako kićeno, kao i naši muslimani što vole šarene i kićene uzorke. Mislim da je to od njih došlo.
A i ljudi rade, pa imaju, pa mogu da grade. Od jutra do sutra su po štandovima, po pijacama, na putu u Italiju, u Budimpeštu, ima ih svuda - Roma iz Hrvatske. Dobro im idu jezici, snađu se svuda. Koliko Hrvata ima iz Hrvatske da imaju štandove u Budimpešti na primer?

Poslednja izmena:

Back