POZIV PROTESTANTIMA ZA UJEDINJENJEM

Smejaces se kad se odvije film, i Ameri promene svoj Ustav, i proglase one koji svetkuju subotu za gradjane ne-prvog reda :mrgreen:

Ali, kada se to desi.. seti se ovog piskaranja,i pokaj se....

Hahahahahahhaha.

A ako se ne desi, da li ces se ti pokajati i da li ces priznati da su subotari demonska organizacija koja ima na celu laznog proroka?

Da li si ti svesna da si ti indirektno lazna prorocica jer prihvatas ta prorocanstva?

Amerika je zemlja gde svako ima pravo na sve.

Promena ustava u tom kontekstu u americi ne moze da se desi jer za to odlucuju senatori i ceo kongres(tj njihov parlament, mislim da se kaze kongres :).

Predsednik ne bi mogao da promeni takav ustav a kamoli svi senatori, jer je temelj americke demokratije potpisan od strane odredjenih ljudi za koje ti nikada nisi ni cula, a kojima je ideologija upravo temeljena na ljudskom pravu i slobodi izrazavanja.

Ako bi se to promenilo, to bi podrazumevao gradjanski rat u Americi, sto bi podrazumevalo unistenje SAD, ali naravno ti mislis da si u pravu, misli.

Poslednja izmena:
Ako vise nismo pod zakonom vec pod miloscu, sta onda za tebe to podrazumeva, da se spasavamo izvrsavanjem zakona i kroz zakon ili kroz priznanje i prihvatanje Isusa za spasitelja, sto prouzrokuje dobitak milosti?

Upravo je temelj spasenja MILOST a ne ZAKON.

A da bi dobio spasenje moras prihvatiti Hrista a ne izvrsavati zakon.

Ako je dobitak milost i ako se uzme u obzir da nismo pod zakonom, da li onda shvatas besmislicu u optuzivanju bliznjih da su primili zig zverin ako drze nedelju a pritom su prihvatili Isusa Hrista za svog spasitelja?

Svi grešnici će biti spaseni Hristovim zaslugama, jer je ipak On preuzeo naše grehe i pomirio nas sa Ocem.

Ali, prihvatanje Isusa Hrista kao svoga Spasitelja ne oslobađa nas OBAVEZE da poštujemo Božji zakon.

Ako odlučimo da kršimo Božji zakon (Božje zapovesti) a očekujemo da budemo spaseni, to je jednostavno nemoguće.

Čitajte koliko se puta ponavlja u Otkrivenju "KOJI POBEDI"...

Rev_2:7 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od drveta životnog koje je nasred raja Božijeg.
Rev_2:11 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.
Rev_2:17 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od mane sakrivene, i daću mu kamen beo, i na kamenu novo ime napisano, kog niko ne zna osim onog koji primi.
Rev_2:26 I koji pobedi i održi dela moja do kraja, daću mu vlast nad neznabošcima;
Rev_3:5 Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred Ocem svojim i pred anđelima Njegovim.
Rev_3:12 Koji pobedi učiniću ga stubom u crkvi Boga svog, i više neće izići napolje; i napisaću na njemu ime Boga svog, i ime novog Jerusalima, grada Boga mog, koji silazi s neba od Boga mog, i ime moje novo.
Rev_3:21 Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.

(ovo gore su sve bile opomene date crkvi kroz čitavu istoriju)

A i na kraju je zapisano "koji pobedi"...

Rev_21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

Postavlja se pitanje, šta će biti sa svim onim hrišćanima koji ne pobede?

Drugim rečima, ako odlučimo da olako shvatimo Božje opomene to može svakoga od nas koštati večnog života.

Ne samo što ste obavezni da poštujete IV Božju zapovest, morate pobediti...
Rev_21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.

ovo je pitanje života ili smrti.

Poslednja izmena:
Bilo vam je neprihvatljivo i kada su vam rekli da morate prihvatiti trojstvo...pa ste ga prihvatili zar ne...

Nije tako....
Bog je vodio adventni pokret, i davao im uvek vise svetlost...
Pri formiranju pokreta,mnoge stvari nisu bile jasne.
To je biöa grupa ljudi koja ke trazila od Boga da im otkrije kako da ga svetkuju na ispravan nacin.

Upravo citam jednu knjigu o tome.
Najpre se utvrdila subota... zatim desetak.... zatim i to trojstvo.

Ne. Ne može tako. Svako ko ne drži do subote...neće biti spašen...

Svako ko odbacuje Isusa Hrista...

svako ko odbacuje da se nanovo rodi i da prihvati Isusa u svoje srce.

Zar bi više voleli da Vam lekar kaže iskreno u čemu je problem, ili hoćete da vas tapše po ramenu da je sve u redu...

A NIJE U REDU

Ako hoćete da čujete da ćete ući u carstvo Božje bez poslšnosti onda ćete izabrati da slušete lažne učitelje!

2Ti 4:3 Jer, doći će vreme kada ljudi neće podnositi ispravno učenje, nego će u skladu sa svojim požudama sebi nagomilavati učitelje da im govore ono što prija njihovim ušima

Biblijski Bog je definisao dane i On je utvrdio sedmični ciklus koji postoji od stvaranja, kroz celokupnu istoriju pa sve do nas danas.

Nema zabune! Potrebno je samo HTETI poslušati svoga Tvorca...

"И сваки дан беху једнако једнодушно у цркви, и ломљаху хлеб по кућама, и примаху храну с радошћу и у простоти срца,Хвалећи Бога, и имајући милост у свију људи. А Господ сваки дан умножаваше друштво оних који се спасаваху."

"А у први дан недеље, кад се сабраше ученици да ломе хлеб, говораше им Павле, јер хтеде сутрадан да пође, и протеже беседу до поноћи."

"Svaki prvi dan nedjelje neka svaki od vas ostavlja kod sebe i skuplja koliko može, da ne bivaju zbiranja kad dođem"

" Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.
. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога."

Nije tako....
To je biöa grupa ljudi koja ke trazila od Boga da im otkrije kako da ga svetkuju na ispravan nacin.

Ajde sto je Miler usao u tebe, sad je i Mona usla u tebe...

Pre oko 100 godina ste prihvatili tek trojstvo... Pa bas vas je to bog lepo vodio, posebno u onom periodu kad je Miler govorio kada ce Isus opet doci.

Jel Milera vodio bog, a?

Poslednja izmena:
Zanemarili ste Isusovu zrtvu zarad zakona i farisejske tradicije a odbacili veru svojih predaka koji su bili pravoslavne veroispovesti.

E subotari...

Mar 7:7 Uzalud me slave, jer ljudske zapovesti kao učenje šire.'
Mar 7:8 Božije zapovesti ste odbacili, a ljudskog predanja se držite."
Mar 7:9 I još im reče: "Baš lepo. Ukidate Božiju zapovest da biste sačuvali svoja predanja!

Isus Hrist

Nije tako....

Bože da li je moguće da ti veruješ u sve ovo?

Mar 7:7 Uzalud me slave, jer ljudske zapovesti kao učenje šire.'
Mar 7:8 Božije zapovesti ste odbacili, a ljudskog predanja se držite."
Mar 7:9 I još im reče: "Baš lepo. Ukidate Božiju zapovest da biste sačuvali svoja predanja!

Isus Hrist

Kome je to Isus govorio i da li je to govorio pre ili posle vaskrsenja?

Ako si imalo teoloski obrazovan shvatices zasto te to pitam.

Svako ko odbacuje Isusa Hrista...

svako ko odbacuje da se nanovo rodi i da prihvati Isusa u svoje srce.

Pazi ovako. Isusa ne odbacuje nijedan jedini pravoslavni vernik. I svaki ga prihvata u svom srcu. Medjutim, nijedan pravoslavni vernik ne drži subotu...I šta...Neće biti spašeni...

I nemoj mi te pričice za malu decu...ko odbacuje Isusa...

Pričali smo o odbacivanju subote...

Mislis da je bog (ako postoji) tolika zatupana budala da bi poslao nekoga u vecnu "smrt" i pored toga sto je prihvatio Isusa za spasitelja ali samo zato sto nije drzao subotu?

Ajde molim te odgovori mi.

"Samo zato" što grešnik odbacuje da se pokaje za sve svoje grehe moraće da se suoči sa svim svojim delima!

Jas 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jas 2:11 Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona.

IV Božja zapovest govori o AUTORITETU ZAKONODAVCA...

Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

Koliko se sećam, papa je izjavio da je evolucija naučno prihvaćena teoroja...

čitav svet odbacuje IV BOŽJU ZAPOVEST - samim tim se odriče i Tvorca i prihvata autoritet onoga koji je promenio Božji zakon na planeti (a to tvrdi rimokatolička crkva u svom učenju - katekizisu)...

ali Božja slava i čst svima vama ništa na znači inače bi prihvatli da poštujete svoga Tvorca ovog sedmog dana.

Poslednja izmena:
Smejaces se kad se odvije film, i Ameri promene svoj Ustav, i proglase one koji svetkuju subotu za gradjane ne-prvog reda :mrgreen:

Ali, kada se to desi.. seti se ovog piskaranja,i pokaj se....

Много администрацију у Вашингтону заболе ко шта слави...све док плаћаш порез можеш да славиш и суботу и недељу и све то заједно.

Bože da li je moguće da ti veruješ u sve ovo?

Gogilli, svaki stih iz Bibliji se preispituje, da bi se spoznala Bozja volja !!!

Kada su ljudi,pioniri Adventnog pokreta utvrdili da je subota taj sedmi dan... mozes da zamislis kako je to bila revolucionarna ideja za vernike Amerike i Evrope ? Oni su tada, bez interneta,struje i bilo cega od tehnike koje mi imamo danas, istrazivali po Bibliji...da li negde pise za nedelju da je sveti dan.....?

I kada su dosli do spoznaje da -nema takvog stiha :eek:
Objavili su konkurs-ko nam dokaze iz Biblije, da je Bog proglasio nedelju za sveti dan, a ne subotu- dobija nagradu 1 000 000 $.

Ta ponuda stoji do dana danasnjeg. Vek i po, niko se nijw javio... jer takvog stiha nema.

Bog je Adventnom pokretu otkrio vise svetlosti od ostalih hrisc. crkava ! :)

Gogilli, svaki stih iz Bibliji se preispituje, da bi se spoznala Bozja volja !!!

Kada su ljudi,pioniri Adventnog pokreta utvrdili da je subota taj sedmi dan... mozes da zamislis kako je to bila revolucionarna ideja za vernike Amerike i Evrope ? Oni su tada, bez interneta,struje i bilo cega od tehnike koje mi imamo danas, istrazivali po Bibliji...da li negde pise za nedelju da je sveti dan.....?

I kada su dosli do spoznaje da -nema takvog stiha :eek:
Objavili su konkurs-ko nam dokaze iz Biblije, da je Bog proglasio nedelju za sveti dan, a ne subotu- dobija nagradu 1 000 000 $.

Ta ponuda stoji do dana danasnjeg. Vek i po, niko se nijw javio... jer takvog stiha nema.

Bog je Adventnom pokretu otkrio vise svetlosti od ostalih hrisc. crkava
! :)

Toplo ti preporucujem neku terapiju, ali stvarno.

Najozbiljnije ti to govorim,jer je ovo vec preslo u jednu fazu, a da ne govorim ovde javno pa da me ne kazne.

P.S. Da li je bog Mileru otkrivao nesto pa se i sam zeznuo kada je toliko bio blisak sa adventistima i poceo i sam da razmislja kao da je jedan od vas???

Poslednja izmena:

Back