POZIV PROTESTANTIMA ZA UJEDINJENJEM

Znaci mislis da spasava zakon a ne milost?

Znaci mislis da Jovan 3:16 nije temelj spasenja?

Ok, farisejko.

Ko od zivih koji docekaju Hrista ne drzi i 4. zapovest-nece biti medju spasenima !
To ne kazem ja, vec otkrivenje....

Drzanje subote znaci peiznavanje Boga kao Stvoritelja. Jer on je radio (stvarao) 6 dana , a sedmi dan odmorio.

Tako i mi trebamo po uzoru na naseg Boga, i time priznajemo da smo deca - tog Boga, koji je nas Stvoritelj ! :heart:

Isus je Spasitelj grešnika...

svi grešnici koji su odlučili da se pokaju i da ostave sve grehe dobijaju milost od Boga!

Poslušnost svim zapovestima jeste DOKAZ PROMENE srca...

Ako vise nismo pod zakonom vec pod miloscu, sta onda za tebe to podrazumeva, da se spasavamo izvrsavanjem zakona i kroz zakon ili kroz priznanje i prihvatanje Isusa za spasitelja, sto prouzrokuje dobitak milosti?

Upravo je temelj spasenja MILOST a ne ZAKON.

A da bi dobio spasenje moras prihvatiti Hrista a ne izvrsavati zakon.

Ako je dobitak milost i ako se uzme u obzir da nismo pod zakonom, da li onda shvatas besmislicu u optuzivanju bliznjih da su primili zig zverin ako drze nedelju a pritom su prihvatili Isusa Hrista za svog spasitelja?

Poslednja izmena:
Ko od zivih koji docekaju Hrista ne drzi i 4. zapovest-nece biti medju spasenima !
To ne kazem ja, vec otkrivenje....

Drzanje subote znaci peiznavanje Boga kao Stvoritelja. Jer on je radio (stvarao) 6 dana , a sedmi dan odmorio.

Tako i mi trebamo po uzoru na naseg Boga, i time priznajemo da smo deca - tog Boga, koji je nas Stvoritelj ! :heart:

А откуд знаш да бројање дана почиње од недеље па суобта испада седми дан?

Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

Значи ово имплицира да ће се спасити свако ко верује у Исуса Христа, без обзира којој цркви припада и да ли поштује суботу или недељу.

Ne. Ne može tako. Svako ko ne drži do subote...neće biti spašen...

A evo...upravo je subota...I umesto da počne da je praznuje Perlica ovde ...radom ispunjava normu...

A Veliki Vavilon je ko...

Žena (crkva) koja sedi na zveri (kontroliše politiku sveta)!

Rev 17:1 Tada dođe jedan od sedam anđela koji su imali sedam činija, pa mi reče: "Dođi da ti pokažem kako će biti kažnjena Velika bludnica, koja sedi na mnogim vodama.
Rev 17:2 S njom su se zemaljski carevi odavali bludu, a stanovnici zemlje su se opijali vinom njenog bluda."
Rev 17:3 Tada me anđeo u Duhu prenese u pustinju, gde videh jednu ženu kako sedi na skerletnoj Zveri. Zver je bila puna bogohulnih imena i imala je sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 Žena je bila obučena u purpur i skerlet i nakićena zlatom, dragim kamenjem i biserima. U ruci je imala zlatnu čašu punu gadosti i prljavštine svoga bluda,
Rev 17:5 a na čelu joj je bio ovaj natpis: TAJNA VELIKI VAVILON MAJKA BLUDNICA I ZEMALJSKIH GADOSTI
Rev 17:6 Videh da je žena pijana od krvi svetih i od krvi Isusovih svedoka. A kad sam je video, veoma se začudih.

(repetitio est mater studiorum)

A ko prihvata zablude Vavilona Velikog naravno...neće se spasiti, zar ne...

A ko odbacuje Božju milost i hoće da krši Božji zakon...

Gal 5:19 A poznata su dela telesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,
Gal 5:20 Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi,
Gal 5:21 Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakva za koja vam napred kazujem kao što i kazah napred, da oni koji tako čine neće naslediti carstvo Božije.

... imate li Vi slobodu da priznate svoje grehe Isusu Hristu i da tražite od Oca Svetoga Duha da prestanete da grešite?

Poslednja izmena:
А чекајте ви који држите суботу, пошто по јудејском закону суботом не сме ништа да се ради, зашто је онда Исус лечио људе и суботом, па је фарисејима који су му рекли да поштује суботу и тако чини грех, одговорио: није човек суботе ради него је субота човека ради.

- - - - - - - - - -

СДГ, светску политику не контролише ниједна црква, него војна и економска сила.

А чекајте ви који држите суботу, пошто по јудејском закону суботом не сме ништа да се ради, зашто је онда Исус лечио људе и суботом, па је фарисејима који су му рекли да поштује суботу и тако чини грех, одговорио: није човек суботе ради него је субота човека ради.

- - - - - - - - - -

Mi sledimo Isus kako je drzao, ne fariseji....
Slavimo Boga, posecujemo bolesne itd....

Tacno, ali brzih dana ce Amerika se udruziti s Papom, ai Papa ce kao duhovni vodja kontrolisati ceo svet !

Samo cekajte da vidite da ce se to i obistiniti !!!

Isus je lečio ljude SVIM DANIMA...

i u odgovoru sveštenicima (rabinima) rekao je da Otac Njegov stalno radi (dobra dela) i da i On stalno radi (dobra dela)...

dobro treba činiti svim danima, ali IV Božja zapovest se odnosi na poštovanje STVORITELJA neba i zemlje!

Mislis da je bog (ako postoji) tolika zatupana budala da bi poslao nekoga u vecnu "smrt" i pored toga sto je prihvatio Isusa za spasitelja ali samo zato sto nije drzao subotu?

Ajde molim te odgovori mi.

Ma to šta je Isus govorio u vezi subote...to ne važi. Perlica je iznela tvrdnju da Isus nije ništa rekao o suboti u smislu da li je treba držati ili ne...

Nemaš ti pojma...:hahaha1:

Svetsku politiku kontroliše Papa....vidiš li da recimo da u Ukrajini mora biti kako Papa kaže...:hahaha1:

Mi sledimo Isus kako je drzao, ne fariseji....
Slavimo Boga, posecujemo bolesne itd....

Tacno, ali brzih dana ce Amerika se udruziti s Papom, ai Papa ce kao duhovni vodja kontrolisati ceo svet !

Samo cekajte da vidite da ce se to i obistiniti !!!

Протестантска Америка ће се ујединити с папом католиком? И како ће се то "ујединити"? Прогласиће Ватикан 51. државом, шта ли?

Netačno!

Sotona kontroliše svet preko lažne religije - Vavilona velikog...

Rev 18:24 I u njemu se nađe krv proročka i svetih, i svih koji su pobijeni na zemlji.

(dakle u svim vremenima lažni religiozni sistem - "Vavilon veliki" kontrolisao je ljude koji nisu hteli da se odvoje od greha...

a one druge, svete ljude, proganjao je do smrti)

Poslednja izmena:
Ma to šta je Isus govorio u vezi subote...to ne važi. Perlica je iznela tvrdnju da Isus nije ništa rekao o suboti u smislu da li je treba držati ili ne...

Nemaš ti pojma...:hahaha1:

Svetsku politiku kontroliše Papa....vidiš li da recimo da u Ukrajini mora biti kako Papa kaže...:hahaha1:

Да, баш...ено несрећник пустио два голуба у име успоставе мира у Украјини, па их појели галеб и гавран...

Netačno!

Rev 18:24 I u njemu se nađe krv proročka i svetih, i svih koji su pobijeni na zemlji.

(dakle u svim vremenima je ovaj Vavilon veliki kontrolisao ljude koji nisu hteli da se odvoje od greha... zato ih je ubijao, što piše na kraju stiha)

"Dade mi se svaka vlast i na nebu i na zemlji".

Rimljanima 13 ili 14, cini mi se da pise da je svaka vlast od boga.

Kasno je...

a samo štancujete pitanja (a posle prebacujete da nismo odgovorili).

Ako zaista hoćete da odgovorim na pitanja koja se tiču spasenja, onda postavite temu i obavestite me privatnom porukom ako hoćete da diskutujemo o spasenju...

a za prepiranja da Božji zakon više ne važi, ili da će svet koji odbacuje Božji zakon da bude spasen, zato što je religiozan, za takve rasprave imam malo vremena.

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.

Poslednja izmena:
Netačno!

(dakle u svim vremenima je ovaj Vavilon veliki kontrolisao ljude koji nisu hteli da se odvoje od greha... zato ih je ubijao, što piše na kraju stiha)

И пре појаве хришћанства? :hahaha:

Ако ћемо тако, највише је убијао православне хришћане, од протестаната никад нико није страдао од руке Ватикана...

Back