gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
u finalnoj odiseji artura klarka ljudi su vegetarijanci i gnusaju se jedenja mesa ali to ovde nije tema - tema je glupost koja kruzi netom 20g
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
taj hoax kruzi netom vec 20g
..koliko i mnogi drugi kojih se na primer ti drzish kao svetog pisma..![]()
Sličan je i scenario "krađe bubrega", u kome se čovek na službnom putu, posle jednog pića u baru budi u kadi punoj leda. Zbunjen, poziva policiju koja ga pita da li mu slučajno iz leđa ne viri plastična cev, te saznaje da su mu oba bubrega ukradena i da je hitna pomoć na putu ka njemu... U poruci se (naravno) tvrdi kako je priča istinita i kako se može proveriti...
LJudi, a zašto ne odvojite ovu temu od ishrane? Koji god da su motivi za postavljanje ovakve teme, neka ih, a li tema sama po sebi je sjajna. Ako se ispravno razume.
Kada je ovaj post osvanu na onoj drugoj temi, bila sam par minuta zbunjena - šta je ovo, kakav DHMO? Dok ga nisam "razložila na atome"![]()
Meni je ova tema više za otvaranje očiju, na svim poljima, nego što je usko vezana za ishranu. Zaista, tehnički gledano, ni jedna jedina rečenica nije pogrešna, a celokupno gledano - sve je naopako. Zapitajte se koliko je ovakvih postavki u linkovima koje postavljate, koliko je ovakvih postavki ušlo u vaš mozak sa TV-a, iz novina, iz razgovora raznoraznih... Zapitajte se šta se desilo sa vašim kritičkim razmišljanjem, da li se sve svelo na puko mehaničko čitanje i usvajanje pročitanog, bez kritičke analize. Sve, bukvalno sve, ima dva kraja, dve strane. Po nešto i više strana. Setite se one priče kada su tri slepa čoveka opipavala slona - jedan surlu, pa mu je slon bio kao zmija, drugi valjda uvo, a treći ... ne znam više šta. I svaki je bio u pravu, ali samo što se tiče jednog segmetna, jednog dela tog slona, a celinu nije sagledao ni jedan.
Ne kažem da treba biti paranoik, pa u svemu videti teoriju zavere, ili nešto čega nema... samo ne dozvoliti da neko ispred vas non-stop nosi onu čuvenu šargarepu, a vi da trčite za njom. Kritičko razmišljanje, analiziranje... to je suština ove teme, bar kako je ja razumem. Medijska i svakakva druga manipulacija je sve-prisutna, a na nama je da odlučimo da li smo i da li nam odgovara da budemo deo mase, sa kolektivnom svešću, da li nam odgovara da budemo nesvesni suštine i istine, ili je bolje za nas da imamo svoj stav i mišljenje, zasnovano na kritičkom razmišljanju i sagledavanju svih aspekata do kojih možemo dospeti.
Nema ova tema ništa sa ishranom, dublja je i misaonija.... i šteta bi bila da propadne, zaista šteta.![]()
zena od 300 g.ne izmisljaj i daj neki link za to sto pises o aminokiselinama ......ova tema i treba da se zatvori
dala sam link na temi o vegetarijanstvu ako znas da guglas i sam mozes da proveris...ona link za to sto tvrdi i ne moze da postavi zato sto ga nema
Lyle Mcdonald:
proteins are long chains of amino acids that are linked together by peptide bonds. Each protein folds into it's own natural 'conformational' shape depending upon the sequence of the amino acids contained within it. However, [heat] does not 'destroy' the protein, it simply causes it to unfold. The amino acids remain intact and are still available."
ne unistavaju se sada se vratite na temu.![]()
nista se na ovom svetu ne unistava ali postaje neupotrebljivo
Furthermore, heat damages proteins, causing the amino acid chains to congeal. Damaged protein is for the most part unusable and can be harmful to your body, causing inflammation and other problems. When food is cooked above 118 F, essential nutrients like vitamins, minerals and enzymes are lost. Amino acids, the building blocks of protein, begin to deteriorate at that temperature and are completely destroyed at 160 F.
http://kristensraw.com/why_raw_details_benefits.php
![]()
sta fali presnoj hrani ... ta tvoja lyle prodaje neunistivi proteinski prah za body bildere
ma ja sam seljanka vise volim da pojedem jabuku nego da gutam vitaminske tablete a ti samo jedi te proteine u prahu nista im ne fali samo su se malo odmotali