Poziv na razmishljanje

Poruka
18.222
Dihidrogen monoksid (DHMO) nema boju, ukus ni miris. Iako je opasnost od ovog podmuklog ubice poznata od davnina,
danas se ova opasna hemikalija nalazi svuda: u našim rekama, u vazduhu koji udišemo, u samoj hrani koju jedemo.

Upozoravamo - DHMO ubija stotine hiljada ljudi svake godine!
Takodje, od bolesti koje su u direktnoj vezi sa ovom hemikalijom, svake godine umire ogroman broj ljudi, narochito u nerazvijenim delovima sveta,
gde su kampanje oko neophodnosti DHMO i akcije svetskih mocnika za pribavljanje, distribuciju i upotrebu DHMO najprisutnije.

Ni u razvijenijim delovima sveta situacija nije manje alarmantna:

Udisanje ove hemikalije može dovesti do smrti u agoniji u roku od tek par minuta!

Konzumacija kroz hranu i piće može dovesti do pojačanog mokrenja, znojenja i do povraćanja, a time do poremećene ravnoteže elektrolita u telu - i smrti usled otkazivanja srca i bubrega!

U gasovitom ili tecnom stanju može uzrokovati opekotine po celom telu, ukljuchujuci i opekotine organa za disanje i ociju!

Duze izlaganje DHMO-u u čvrstom stanju može dovesti do trajnih oštećenja tkiva!

Kako DHMO uništava našu okolinu?

Glavni je uzrocnik erozije tla.

Glavna je komponenta kiselih kiša.

Ako dođe u kontakt s električkim uređajima, dovodi do kvarova koji mogu ugroziti ljudski život.

Čak i u najmanjoj količini može delovati korozivno.

DHMO je prisutan u skoro svakoj grani savremene industrije, narochito velikih zagadjivaca. Između ostalog, koristi se:

u nuklearnim elektranama;
na GMO plantažama;
pri gajenju zivotinja na masovnim farmama;
kao protivpožarno sredstvo;
za čišćenje industrijskih pogona;
kao rastvarac za druge toksicne hemikalije;
za hlađenje industrijskih postrojenja.

Utvrdjeno je da je DHMO prisutan u znacajnim kolicinama i u:

vakcinama, antibioticima i ostalim proizvodima farmaceutske industrije
u svim GMO biljnim proizvodima, u svim proizvodima zivotinjskog porekla i drugim namirnicama
u organizmu ljudi u terminalnim stadijumima bolesti
u organizmu ljudi sa mentalnim poremecajima
u adaptiranom mleku za bebe
u konditorskim proizvodima, narochito slatkisima za decu
u gaziranim napicima, narocito koka-koli

Ukoliko zelite da sacuvate svoje zdravlje i zdravlje svojih najblizih, smatrajte se upozorenim..

.. http://www.varljiv.org/a/dhmo

..uz malo dopunskih informacija sa moje strane..

:lol:
a tamo piše i sledeće:
I u čemu je poanta ove priče?

Svrha priče o dihidrogen monoksidu nije da vas bezrazložno plaši, nego da ilustrira kako možemo krivo protumačiti činjenice ako su nam predstavljene pristrano ili van konteksta. Takav pristup ćete vidjeti u reklamama i u aktivističkim brošurama, ali i u običnim novinskim člancima i televizijskim emisijama, bez obzira da li autori bili toga svjesni ili nisu. Činjenica je da ljudi poklanjaju više pažnje pričama koje zvuče strašno ili senzacionalistički i uvijek će se netko naći da tu činjenicu iskoristi.

dakle, uzimajući u obzir naslov ove teme... mi bi trebalo da razmišljamo o tome kako nas je lako namagarčiti, a ne o opasnosti koja nam preti od obične vode... :lol:

:lol:
a tamo piše i sledeće:

dakle, uzimajući u obzir naslov ove teme... mi bi trebalo da razmišljamo o tome kako nas je lako namagarčiti,
a ne o opasnosti koja nam preti od obične vode... :lol:
Помрачење Сунца августа 99.
Није био средњи век, али многи су бежали у подруме, спуштали ролетне и фиранџили прозоре.
Чак и лекари у неким з. станицама што је смешно, јер мада нису математичко-физички образовани толико здравог разума морали би имати!

Što da ne...? Meni je tema baš zanimljiva...:)) A nisam pandur...:))) A i godinama kruži po netu,a ja tek sad pročitah...Mogao mi je DHMO doći glave...::)

eto...da nije foruma davili bi se u neznanju :lol:

u prirodi postoji egzaktna i konstantna kolicina vode
barem je to oficijelno stanoviste...zato zemlju zovu plava planeta
DHMO postojao je,sudeci po svemu,pre pojave covecanstva
mozda je on glavni krivac za stopu mortaliteta od 80% u kamenom dobu
zivimo u XXI veku sreca...danas samo strahujemo od proizvoda vlastitog uma
...i koalizije pokretnih interplanetarnih tela :)

eto...da nije foruma davili bi se u neznanju :lol:

u prirodi postoji egzaktna i konstantna kolicina vode
barem je to oficijelno stanoviste...zato zemlju zovu plava planeta
DHMO postojao je,sudeci po svemu,pre pojave covecanstva
mozda je on glavni krivac za stopu mortaliteta od 80% u kamenom dobu
zivimo u XXI veku sreca...danas samo strahujemo od proizvoda vlastitog uma
...i koalizije pokretnih interplanetarnih tela :)

I ti kažeš da se nema šta reći na ovu temu?:) A DHMO je jedno univerzalno,filozofsko pitanje...:)

na temu se ima sta reci...o da...
mada je zanimljivije sta iz toga prozilizazi
koliki ste panichar,bukvalista...uzimate li sve zdravo za gotovo... :)

mada mi odzachari brinemo samo o chadji i njenom pogubnom uticaju na disajne puteve :lol:

:D

A ima i onih koji nisu odmah ukapirali da treba da paniče ili da budu bukvalisti,već se pitali šta li je sad taj DHMO,nikad čula...:)))

A da koincidencija bude veća,neposredno prije pročitah neku vijest o trovanju ugljen monoksidom...
Tako je to kad se spavalo na času hemije...:)
A kad je već o hemiji riječ ,sjetih se jedne anegdote sa časa ,kad je jedna moja drugarica biflala napamet naučenu lekciju...i kaže ti ona ...naročito je dobar crveni fosfor,koji je vrlo jak otrov...A profa mrtvo ladno pita...a za šta je dobar?:)

..koliko i mnogi drugi kojih se na primer ti drzish kao svetog pisma.. :)

kojih npr. ...ako mislis na temu o vegetarijancima gde si tvrdila da covek ne moze bez meso lepo sam ti objasnila

1. nasi najstariji preci zive na ovoj planeti 6 - 7 miliona godina a mesom su poceli da se hrane tek kad su pronasli vatru pre 800 000 g. ...kako su samo preziveli toliko miliona g.bez neophodnog mesa...koliko nam je meso neophodno govori i to da ako ga covek ne jede neki duzi period organizam prestaje da luci enzime neophodne za njegovo varenje pa ako ga ponovo pocne jesti muka mu je i ne prija mu

2. tvrdila si i da su nam zivotinjski proteini neophodni - objasnila sam ti da organizam da bi ziviotinjske proteine pretvorio u ljudske mora prvo da ih razlozi na aminokiseline a da u telu zivotinje ne postoji ni 1 aminokiselina koju ta zivotinja nije uzela od biljaka...znaci mozemo da biramo ili da aminokiseline uzimamo direktno od biljaka ili zaobilazno od zivotinja koje jedu biljke

3. tvrdila si da se aminokiseline ne unistavaju termickom obradom sto nije tacno

4. sva istrazivanja pokazuju da je preterano konzumiranje mesa sigurno stetno za zdravlje i da su ljudi koji ga ne jedu zdraviji (nekad su ljudi jeli malo mesa i nije im toliko stetilo, danas ga jedu mnogo i to moze da ih ubije)

...sta je tu hoax, ne blamiraj se

kojih npr. ...ako mislis na temu o vegetarijancima gde si tvrdila da covek ne moze bez meso lepo sam ti objasnila

1. nasi najstariji preci zive na ovoj planeti 6 - 7 miliona godina a mesom su poceli da se hrane tek kad su pronasli vatru pre 800 000 g. ...kako su samo preziveli toliko miliona g.bez neophodnog mesa...koliko nam je meso neophodno govori i to da ako ga covek ne jede neki duzi period organizam prestaje da luci enzime neophodne za njegovo varenje pa ako ga ponovo pocne jesti muka mu je i ne prija mu

2. tvrdila si i da su nam zivotinjski proteini neophodni - objasnila sam ti da organizam da bi ziviotinjske proteine pretvorio u ljudske mora prvo da ih razlozi na aminokiseline a da u telu zivotinje ne postoji ni 1 aminokiselina koju ta zivotinja nije uzela od biljaka...znaci mozemo da biramo ili da aminokiseline uzimamo direktno od biljaka ili zaobilazno od zivotinja koje jedu biljke

3. tvrdila si da se aminokiseline ne unistavaju termickom obradom sto nije tacno

4. sva istrazivanja pokazuju da je preterano konzumiranje mesa sigurno stetno za zdravlje i da su ljudi koji ga ne jedu zdraviji (nekad su ljudi jeli malo mesa i nije im toliko stetilo, danas ga jedu mnogo i to moze da ih ubije)

..prestani da mi spamujesh temu.. :)
..i tu koju spominjesh su zatvorili zbog tvojih besmislica..

..ja tvrdim da su bilo koje namirnice zivotinjskog porekla (a ne meso) neophodne zenama u trudnoci i deci u razvoju,
ne spadash ni u jednu kategoriju pa jedi shta volish..
..aminokiseline se ne raspadaju termichkom obradom hrane, a narochito ne koagulishu.. :lol:

..a priche o bobicama i zivotnom veku od 300 godina prichaj nekom drugom..
..i o orgazmu zene kao dokazu za histeriju.. :lol:

..sledecu spam poruku cu prijaviti, otvori blog pa tamo prichaj o chemu god zelish.. :bye:

1. nasi najstariji preci zive na ovoj planeti 6 - 7 miliona godina a mesom su poceli da se hrane tek kad su pronasli vatru pre 800 000 g.
А Ескими???
Само име Ескими није изворно име, они себе зову инути(људи на властитом језику), већ је индијанског порекла и значи они-који -једу-сирово-месо!Многа индиоска племена у Амазонији не знају за ватру, али итекако једу пресно месо, чак и мајмунско, па записи о индијанцима у С.Америци од стране Британаца...
...kako su samo preziveli toliko miliona g.bez neophodnog mesa...koliko nam je meso neophodno govori i to da ako ga covek ne jede neki duzi period organizam prestaje da luci enzime neophodne za njegovo varenje pa ako ga ponovo pocne jesti muka mu je i ne prija mu
Као и за воће, нпр и нажалост код неких људи!

Опет Ескими.
Наравно мораш рачунати да су истраживања вршена на Американцима где се конзумира месо хормонски третираних животиња(у Европи углавном забрањено), кљуканих антибиотицима(није познат тачан разлог, али ако се здравим животињама дају антибиотици убрзава им се раст и повећава мишићна маса) и храњеним ГМО биљкама!
И наведено се рачуна!!!
А да, американци су већ друга или негде чак трећа генерација која се тако храни!
И то се наравно рачуна!!!

pusti eskime morali su da se prilagodjavaju i jedu ono sto izvade iz rupe u ledu - pretezno sirovu ribu, zivotni vek im je kratak i retardirani su
Наравно да нису ретардирани, а појава алкохолизма и наркоманије последица је друтвене небриге од матичних земаља, Данске и Канаде превасходно, а и остале.
Уосталом та друштвена патологија сасвим је скорашња и нема везе с исхраном.
... to ovde nije tema - temu o vegetarijanstvu su zatvorili zato sto se pretvorila u vredjanje a i ova tema je otvorena sa istom namerom...mislila je da ce neko da se primi na ovo pa da ga ismeva i leci komplexe
Не постоји изворно, природно вегетаријанство као иманентно људским бићима.
Сва вегетаријанства су индукована цивилизацијом и тиме узрокованим погледима на свет, поготово религијским, а добрим делом произашлим и из општег стања сиромаштва и глади у јужној и источној Азији.
Леп и духовит коментар који је Кларк приписао у Другој Одисеји американцу који у свемирском броду коментарише изглед једног Индуса: Оваква конституција могла се стећи само вишемиленијунским гладовањем!
:rotf::zcepanje::hahaha:

Back