Poziv IT profesionalcima da uzmu učešće u projektu

Kompjuterija

Zainteresovan član
Poruka
280
Video sam da na forumu postoje ljudi koji imaju napredno znanje iz poneke ili više IT oblasti. Pozivam sve koji su zainteresovani, čitaj vide neki lični benefit, da uzmu učešće u pisanju sadržaja za prvu PC enciklopediju na srpskom jeziku. Za više informacija i kompletan koncept i evaluaciju dalekosežnosti akcije neka me kontaktira svako lično. Ili vi možda imate svoju ideju, a ovaj svet pokreću ideje :klap:
Nije sve u idejama ima ponešto i u lovi :eek:

Video sam da na forumu postoje ljudi koji imaju napredno znanje iz poneke ili više IT oblasti. Pozivam sve koji su zainteresovani, čitaj vide neki lični benefit, da uzmu učešće u pisanju sadržaja za prvu PC enciklopediju na srpskom jeziku. Za više informacija i kompletan koncept i evaluaciju dalekosežnosti akcije neka me kontaktira svako lično. Ili vi možda imate svoju ideju, a ovaj svet pokreću ideje :klap:
Nije sve u idejama ima ponešto i u lovi :eek:

Prevedi englesku i imaces prvu srpsku. To ce uostalom i raditi svaki pojedinacni autor - priredjivac. I univerzitetski profesori samo prevode strane udzbenike. I Caja je preveo Milmana.

Pitanje je ko bi normalan kupio "PC enciklopediju"? Od trenutka pisanja do trenutka izdavanja mora proci najmanje 6 meseci, a to znaci da bi svi napisani tekstovi bili zastareli.

Ako nemas partijsku "kombinaciju" da budzet finansira autorske honorare i toroskove stampe i distribucije, onda ocekuj rad sa minusom.
Da imas takvu "kombinaciju" ne bi ti trebao niko od nas, sam bi uzeo pare, i dobro platio nekog doktora da ti napise dobru recenziju.

Dakle: gde je tacno lova koju u uvodnom tekstu pominjes?

Prevedi englesku i imaces prvu srpsku. To ce uostalom i raditi svaki pojedinacni autor - priredjivac. I univerzitetski profesori samo prevode strane udzbenike. I Caja je preveo Milmana.

Pitanje je ko bi normalan kupio "PC enciklopediju"? Od trenutka pisanja do trenutka izdavanja mora proci najmanje 6 meseci, a to znaci da bi svi napisani tekstovi bili zastareli.

Ako nemas partijsku "kombinaciju" da budzet finansira autorske honorare i toroskove stampe i distribucije, onda ocekuj rad sa minusom.
Da imas takvu "kombinaciju" ne bi ti trebao niko od nas, sam bi uzeo pare, i dobro platio nekog doktora da ti napise dobru recenziju.

Dakle: gde je tacno lova koju u uvodnom tekstu pominjes?

Pogrešno protumačeno, misli se na sajt " PC enciklopedija na srpskom" a ne na štampano izdanje. Znači nema zastarevanja , već stalno ažuriranje. Ulaziš u tim i deliš deo kolača shodno tvom doprinosu globalnim prihodima. Pravedno, crno na belo. Mogućnosti neograničene, što se content-a tiče, isto tako i prostora za marketing i zaradu.

Zarada od marketinga?

Pa to je benchmark svojevremeno pokusao, i samo zato sto je to uradio jako davno uzeo je neke pare.
Ko danas cita PC pikanterije? Ljudi rudare, trguju i ne interesuju ih "jos noviji modeli od onih koji su bili novi pre mesec dana".
Bojim se da je kasno nuditi ljudima znanje iz PC oblasti, svi misle da sve znaju, i svi cackaju, klokuju i kuvaju, i svi se "odlicno razumeju u hardver".

Ja se nadam da te ovakvi komentari nisu obeshrabrili. I za Wikipediu je u pocetku bilo: kome treba pored Googlea, Britanike, itd... Ako imas koncept kako to da uradis, struktura, organizacija, odrzivost projekta... samo napred. Ima nekih koji bismo i pomogli čak..
Naravno da me niisu obeshrabrili. Ono što je simtomatično za nas Srbe su velike reči :( a kad treba da se pokažu rezultati "svi junaci nikom ponikoše"). Ja sam reko da su dobrodošli svi kvalitetni ljudi koji smatraju da imaj potencijala i znanja. Pišite mi privatno da dam kontakt podatke za komunikaciju. Ponavljam svako ko dobije akreditaciju za developera, ili drugu ulogu , automatski stiče pravo na "udeo" u novonastalom brendu. Pa ljudi moraju da shvate da dolaze vremena kad mora da dodje do izražaja preduzetnički duh i inovativnost i znanje, kao jedina slamka spasa za ovo posrnulo društvo.. Tako jedino može da počne kvalitet da isplivava iz ove poplave kiča, nekompetentnosti i političke potčinjenosti (dup.liz..nja) zarad ličnih privilegija i komfora koji nas je i doveo u ovo stanje.
Ne treba Vam CV samo pošaljite jedan Vaš (ali stvarno Vaš ) članak koji bi bio mogo po vama da se nadje u novoj bazi znanja. Misli se na neko znanje sistematizovano u članak.

Back