Позиција ДС-а и ЛДП-а да је Ђинђић жив?

Zoran Đinđić je bio pragmatičan čovek koji se nije zaletao glavom u zid niti zaluđivao nepismeni narod sopstvenom mitomanijom. Govorio je o podeli Kosova kada je to smatrano za najveći greh. Na prepad je uhapsio najvećeg zlotvora Balkana i poslao ga u Hag da bi popravio poziciju Srbije. Na osnovu toga verujem da bi i danas prihvatao realnost koja se ne može promeniti i vukao Srbiju ka Evropi svim silama.

Zoran Đinđić je bio pragmatičan čovek koji se nije zaletao glavom u zid niti zaluđivao nepismeni narod sopstvenom mitomanijom. Govorio je o podeli Kosova kada je to smatrano za najveći greh. Na prepad je uhapsio najvećeg zlotvora Balkana i poslao ga u Hag da bi popravio poziciju Srbije. Na osnovu toga verujem da bi i danas prihvatao realnost koja se ne može promeniti i vukao Srbiju ka Evropi svim silama.
zbog cega tudjman?! :neutral:
molim te promeni avatar danas u toku dana.

Cisto da te podseti,s kim ste na istoj talasnoj duzini.

Ja sa Hrvatima nisam na istoj talasnoj dužini a ne znam za onoga koji koristi taj avatar..............A ti ako ti je trebalo ovoliko vremena da smisliš ovakvu glupost onda me tvoje mentalne sposobnosti zapanjuju ali i obavezuju da sa takvim osobama ne dopustim sebi da se spuštam na taj nivo kako ne bih poprimio takve gluposti..............................

Ja sa Hrvatima nisam na istoj talasnoj dužini a ne znam za onoga koji koristi taj avatar..............A ti ako ti je trebalo ovoliko vremena da smisliš ovakvu glupost onda me tvoje mentalne sposobnosti zapanjuju ali i obavezuju da sa takvim osobama ne dopustim sebi da se spuštam na taj nivo kako ne bih poprimio takve gluposti..............................

Sto se ljutis,pa koliko vidim i ti si veliki postovalac lika i dela pokojnog premijera kao i zlatna ribica.

Mislim nemam reci,dodjes provociras i odes ni sa opomenom,jedina je Banshe koja te je opomenula od moderatora.
Do sada si imala podrsku drugih moderatora sa tvojim temama i sprdnjom svih nas na ovom forumu.
Ja zivim u Vojvodini al`se ne osecam potlacenom:-|:neutral:,a ti si izgleda potlacena samo u glavu.

Kada Hrvat nekoga podrzava u Srbiji,to je verovatno zato sto voli Srbiju,e naivni Srbi:roll:

Ti misliš da sam ja Hrvat?To ti je jedini argument?Za razliku od tebe koji si se krio u pacovskoj rupi za vreme bombardovanja ja sam se borio i branio Srbiju-nesretniče.............I ti ćeš meni da kažeš da sam ja hrvat...........................Već sam ti rekao šta si i ko si te stoga nemam šta sa tobom da pričam......................Možda si ti hrvat pa si ovde došao da provociraš ljude,a?

Ti misliš da sam ja Hrvat?To ti je jedini argument?Za razliku od tebe koji si se krio u pacovskoj rupi za vreme bombardovanja ja sam se borio i branio Srbiju-nesretniče.............I ti ćeš meni da kažeš da sam ja hrvat...........................Već sam ti rekao šta si i ko si te stoga nemam šta sa tobom da pričam......................Možda si ti hrvat pa si ovde došao da provociraš ljude,a?

Nisam rekao da si ti Hrvat,ne trci pred rudu,vec sam konstatovao da Hrvati kao sto je ona ribica,podrzava istu politiku kao i ti,a znamo koliko nam zele dobro.Zar ti ta cinjenica nije bar malo cudna.Drugo,kako mozes biti neciji postovalac koji se otvoreno zalagao da nas sto vise bombarduju kako bi dosao na vlast.Trece,ja sam ratovao malo ranije nego ti i to '91 i 92.god u Hrvatskoj kao aktivni vojnik JNA i bio sam pripadnik jedinice iz jedne beogradske kasarne,koju su ovi tvoji ''zuti'' skoro rasformirali.

Nisam rekao da si ti Hrvat,ne trci pred rudu,vec sam konstatovao da Hrvati kao sto je ona ribica,podrzava istu politiku kao i ti,a znamo koliko nam zele dobro.Zar ti ta cinjenica nije bar malo cudna.Drugo,kako mozes biti neciji postovalac koji se otvoreno zalagao da nas sto vise bombarduju kako bi dosao na vlast.Trece,ja sam ratovao malo ranije nego ti i to '91 i 92.god u Hrvatskoj kao aktivni vojnik JNA i bio sam pripadnik jedinice iz jedne beogradske kasarne,koju su ovi tvoji ''zuti'' skoro rasformirali.

Ti si prvi povukao paralelu između mene i njenog/njegovog avatara,zar ne?
Svaka čast za tvoje učešće u ratu........................A šta bi ti sad opet da ratuješ?

Ti si prvi povukao paralelu između mene i njenog/njegovog avatara,zar ne?
Svaka čast za tvoje učešće u ratu........................A šta bi ti sad opet da ratuješ?

Covece,paralela u smislu politike koju podrzavate,a ne nacionalne pripadnosti.Ko je pomenuo ponovno ratovanje,pa ti si pomenuo bombardovanje i kako si ratovao za ovu zemlju,s tvrdnjom o misjoj rupi,a ja ti samo odgovaram cinjenicama

Covece,paralela u smislu politike koju podrzavate,a ne nacionalne pripadnosti.Ko je pomenuo ponovno ratovanje,pa ti si pomenuo bombardovanje i kako si ratovao za ovu zemlju,s tvrdnjom o misjoj rupi,a ja ti samo odgovaram cinjenicama

Ajde molim te tako pametnog objasni mi paralelu između politike HDZ-a i DS-a...............Ajde baš da vidim tvoju ingenioznost na delu.......................

Ko vodi politiku

Jača ona škola mišljenja koja tvrdi da je amputacija mogućnosti da ovde prevlada evroentuzijazam svesna hirurška intervencija tajkunskog lobija koji kontroliše politiku. Po tom mišljenju, grupi bogatih, moćnih i uticajnih odgovara ovo društveno stanje – ni riba, ni devojka. Navodno su najagresivniji oni čije bogatstvo i moć počivaju na ruskim vezama, kao i oni koji bi da monopolišu srpsko tržište i spreče uticaj evropske konkurencije barem do trenutka dok ne "pokupe kajmak". Kao i u svakoj teoriji, i u ovoj ima tragova istine, makar proisteklih iz prirodne težnje svakog kapitala da ne birajući sredstva maksimalizuje profit. Ali, ni o toj temi nema ozbiljne društvene rasprave, što će "teoretičari zavere", koji se, uzgred, ovih dana umnožavaju progresijom iz devedesetih godina, objasniti činjenicom da nam je i medijska elita, baš kao i politička, kupljena tajkunskim parama i da se u javnom govoru evropski govor samo fingira, da je to neka vrsta mantre za dokonjake dok se pravi poslovi prave negde drugde.

Dobro, nije ta Evropa savršena. Još manje je dosledna. Da jeste, ne bi pre pola godine podržavala onakvo smandrljavanje, u smislu procedure, srpskog Ustava koji sadrži i preambulu o Kosovu kao neodvojivoj srpskoj teritoriji da bi sada prihvatala Ahtisarijev plan oko Kosova i Metohije.

Ako se oni, bogati i moćni, penetrirani na spoljne granice Srbije i spremni da u skoroj budućnosti budu merodavni tamo gde nas Ustav obavezuje na autentičnu merodavnost, rukovode principima koristi i oportuniteta, šta našu državu sprečava da bude ista takva?

Odsustvo jasne evropske strategije moglo bi biti razlog da se poveruje u to kako su u pravu ovi što tvrde da je nečija korist jača od društvenog interesa da uđemo unutra. Ako se ova teza pokaže tačnom, onda smo polupali sva jaja, ne samo simbolička, uskršnja. Opovrgavanje te teze prvi je zadatak vlade, ukoliko uopšte bude formirana.

Back