uhh bre..zao mi je i dobro je da se pozar nije proširio
nego..šta je bilo u tim prostorijama
Ma nista nije bilo, to zapravo originalno i nije prostorija vec je napravljeno kao alternativni izlaz iz zgrade bas u slucaju pozara medjutim jos pre 20,30,40 ljudi su to uglavnom zauzeli, zatvorili i napravili sebi tu nekakve radionice (ono od stamparija, igraonica pa do frizerskih salona) ili neke kao alternativne podrume gde su odlagali suvisne stvari i neki tako privatan prostor.
Konkretno u mojoj zgradi jedan komsija iz ulaza je sa svojim sinom tu ranije imao neku privatnu stampariju gde su radili sito stampu za one solje, medjutim to ne rade vec godinama jer sin se sa zenom i malom cerkom preselio u Sloveniju a on je vec star covek, tako da je ta prostorija vec godinama zvrjala prazna.
Inace nista slucajno sam se zatekao u kuhinji i sekao lubenicu i vidim da iz te prostorija kulja neki crni dim (ta prostorija je ono tik do moje kuhinje, nekoliko metara ima) i kazem mojima i cale kaze idi dole na interfon i reci komsiji Djoletu, i ja odem dole i kazem mu a on kao, pa nemam ja kljuc od te prostorije, nisam tamo ulazio godinama , kljuc od toga sam predao predsedniku kucnog saveta , i ja nista ono kazem jednoj komsinici koja se zatekla dole da pozovemo vatrogasce i ona mi dala telefon da sa njenog telefona pozovem , medjutim oni kazu da su ih vec zvali i da su krenuli vec i ja ono dok sam bio dole samo tu do zgrade preko puta trknem za minut da kupim jednu vodu jer sam nesto ozedneo i kad sam se vratio vidim ulaz je bio pun dima, nista se nije videlo i zvonim dole na interfon mojim roditeljima i kazem momentalno izlazite iz stana, ulaz je vec pun dima, mislim bolje izlazite nego posle da skacete kroz prozor i ono nakon mozda minut ili dva oni onako izlaze iz ulaza vec kasljuci od tog dima, jedva su se probili do dole.
Inace nista i mi odemo ono sa druge strane zgrade, bas gde je kuhinja i gde gori ta prostorija ono plamen bukti 10 metara uvis, pozar se siri, majka vec u panici evo zahvatilo nam je stan, medjutim nije ali bilo je mozda par metara blizu , vec i ja ono u frci, pumpa cuka, adrenalin, cujem sirene , ono dolaze ali nikako vec da stignu, reko ajde jbt stizite vec izgorece nam stan , ono malo su se tesko probili do zgrade zbog gomile automobila i parkinga i stignu nekako na kraju i ono bas dosta ih je bilo, jedno 2 sata nismo mogli da udjemo u stan, okupile se sve komsije ispred zgrade i posle 2 sata kad su nas nekako pustili ono jedva smo dosli do stana jer su stepenice bile pune one gari i onog blata i nista udjemo mi u stan, srecom nista, jedino sto se jos dim osecao ali eto jedino sto su u kuhinji napukli prozori od visoke temperature jer je plamen bio svega par metara daleko.
Inace evo i par slika iz moje kuhinje, evo ta prostorija sto je izgorela i ta napukla stakla u mojoj kuhinji :