Povredjena sujeta

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hm sta da pricam.

pa predvidjam da ce mozda da se smuva s drugaricom i ja se sklonim i provalim da su se smuvali, bicu besna, oni ce da se kresu, ona je riba, e to ce da me nervira, znaci kako da se tu smiri kako da im napakostim?

evo tu temu

hm sta da pricam.

pa predvidjam da ce mozda da se smuva s drugaricom i ja se sklonim i provalim da su se smuvali, bicu besna, oni ce da se kresu, ona je riba, e to ce da me nervira, znaci kako da se tu smiri kako da im napakostim?

evo tu temu

pusti buvu do nje kako imash nekakvu opasnu bolest koju si prenela na bivshega a on to ne zna
ima ona da uhvati magu dok kazesh exer:shock:

aj laku notj

Dragi forumasi,

kad vam neko povredi sujetu, u ljubavnim ili prijateljskim odnosima, kako reagujete i dokle ste u stanju da terate inat? Da li vam se desilo da kad vam neko povredi sujetu izgubite razum i potpuno se nekontrolisano ponasate na sopstvenu sramotu i bruku? Da li se svetite i kako? :lol:
Ili ste tip koji ima kontrolu nad sobom? Da li vam se desilo da se pokajete zbog svojih niskih strasti?:razz:
ne teram inat.
imam par ljudi u okruzenju koju kada se posvadjamo i oni se nesto kao naljute ucute se i pocnu da me ignorisu.i posto se dugo znamo,vec im poznajem reakcije i znam sta valja raditi.onda im dam vremena koliko treba dok su naroguseni i posle nekog vremena ili ja njih nazovem ili oni mene.u principu ne teram inat ni kad me neko povredi i rado prihvatam ruku pomirenja.nikad ja ne zapocinjem inacenje i ignorisanje jer volim da isteram svadju do kraja.

sto se povredjivanja sujete tice - pisala sam vise puta da ja najbolje reagujem i korigujem se kad mi neko udari na sujetu.tj dolazi mi direktno do mozga.naravno od osoba koje me dobro poznaju,a ne od onih koji misle da me poznaju ili se prave da su mi prijatelji a ustvari samo vole da tupe.mozda sam povredjena,mozda cu se malo nervirati i plakati kad dodjem kuci itd,jer iako neke stvari sebi ne priznajem podsvesno ih znam i zato se ne bunim kad mi ih neko potera na povrsinu ako sam napravila neku glupost.a ako mi nekoliko osoba kaze - onda je to to,nema sumnje,pa makar me bolelo ko da mi amputiraju nogu bez anestezije.i inace kad me neko nervira i maltretira necim lepo i direktno mu kazem,ako se neko glupira i pravi pametan,precenjuje se,daje sebi previse za pravo itd lepo sednem i kazem ajde smiri se pravis budalu od sebe ili ako ne moze da shvati potpuno konkretno sa sve ilustracijom.pa nek boli sujeta - ako je iole svestan sebe znace da mu ne zelim lose,kao ni bilo kome do koga mi je i najmanje stalo vec da to radim krajnje dobronamerno.i nekoliko veoma dobrih prijatelja mi je reklo da to veoma voli kod mene jer sto mi je neko drazi verovatnoca je veca da cu biti "bezobrazna" kada grese...sok terapija je zakon za nekoga ko ima bar malo osecaja za svet oko sebe.

nikad nisam pravila skandale,pa cak ni kad sam bila mladja,mozda nesto malo vise drame i tako to,ali skandal nikad...i uvek sam znala relativno dobro da se iskontrolisem.ima tu malo i ponosa u celoj prici,ali uglavnom jer sam prilicno uvek na zemlji i znam dokle treba da idem.kad sam bila bas mala ( 4-5 godina) pokusala sam da napravim skandal u prodavnici,dobila sam takve batine da mi vise nije nikada palo na pamet :lol: mozda zato :lol:
i ovo sam pisala - prezirem skandal majstore,i prema njima reagujem brutalno - ako neko pokusa da mi napravi neko sranje i iznervira me,bice krajnje surovo sasecen u korenu ako samo vidim sta se sprema.jednostavno takve stvari ne tolerisem,ali ni najmanje i ne biram reci.znas sta,ako neko ne zna sa 20 i kusur godina da se iskontrolise,onda stvarno nemam reci ni komentara za taj sklop.

i na kraju - ne svetim se cak ni ljudima koji me bas povrede.tj bar jos uvek nisam bila u takvoj situaciji da me neko u toj meri povredi da moram odmah da se svetim.ne znam sta bi bilo potrebno za to.mozda da mi ubije nekoga koga volim,osakati ili tako neki crnjak.u suprotnom jednostavno prekinem sve kontakte sa njima,ugasim sve emocije koje sam ikada gajila i zdravo cao,gotova prica.ne mozes vise nikada da racunas na mojui podrsku,pomoc,ma bilo sta...

ja sam malo rasirila pricu :lol: ali tema mi je vise topiks junajtid pa mi nekako sve jedno vuce drugo :) i tako :)
Koji chovek?
Tema:Uvek vratim istom merom,zato shto sam poshten i cenim lichnost neprijateljske strane time shto joj "uslugu"nikad ne zaboravim i uvek naplatim.
Ne idem preko iste mere i time dokazujem moralnu i intelektualnu superiornost nad onim koji se drzne.
to se ne kaze posten nego osvetoljuviv.
moralnu i intelektualnu superiornost ne dokazujes osvetom u istom nivou nego time sto se ne svetis i ostanes van cele price.
a ako se svetis sveti se do kraja,jer si u suprotnom ne nadmocan nego pic.ka od coveka.

Ma moze da bude 10000% u pravu ako me je povredilo znachi da ja mislim da nije u pravu i sledi kazna.Van kontrole sam jako retko...kad me neko iznervira..a kad mi povredi sujetu to je vishe bolno uvredljivo nego za takvu vrstu besa u afektu...najcheshce se trudim da izgleda kao da sam preko toga preshao"bio vetji chovek"..i kad se zaboravi..i najmanje nada druga strana...tada nastupa uravnotezenje.
lepo sam rekla da si potpuno lisen objektivnosti,i drago mi je da si ovde sam to priznao - upravo ovom dramaticno crvenom recenicom.

i ovo drugo - kao sto sam rekla to nije postenje nego osvetoljubivost,i ovde je hc osvetoljubivost,i na kraju bilo bi vise nego lepo da prave stvari zoves pravim recima.

i ne,vidis da nisi nadmocan i superioran :)

Vrlo sam stalozena,nemam ispade i nekontrolisane emocije,u bilo kom smislu.
Nebitno je koliko god. imam,takva sam bila i u 19-oj.
Ako mi zasmeta bilo cije ponasanje,ili rijeci, ne cutim,odmah raspravim na kulturan:)nacin,a desi se da povisim ton;)u granicama.
A sa nebitnim osobama,cija su razmisljanja ogranicena i... nekako bljak,razgovor je tipa "lijepo vrijeme danas",ne dovodim se u situaciju nerviranja.Ne zelim da trosim energiju na takve ljude.

Back