Povratak u Srbiju

• Začetnik teme Začetnik teme NTIC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pons:
Kakav bolan izbeglicki pasos?
Valjda je izdat od neke zemlje?
Il imas Nansen-ov pasos,ne treba ti visa nigde u svetu.
Zadnji put sam bio u Srbiji na "godisnji"1982.Al bih u kracoj poseti pre dve godine.Nije lose ko sto neki kenjkaju.
Mene licno interesuje mir,priroda zbog toga sledeci put idem da posetim i vidim nacionalne parkove,desnu i levu obalu Drine,naravno obavezno Ravna Gora.
Ne znam gde zivis al takodje ako ides u "Seoski Turizam" kostace te mnogo manje nego u hotelu-pogledaj na netu ,ima dosta da se nadje.

Избеглички пасош издају земље боравка избеглица у име Уједињених Нација и важи као путна исправа за све земље осим матичне. Отуда мени проблем пасоша, који се погоршао са чињеницом да нисам уписан у књигу држављана Србије јер нисам био на попису 1948 те не могу добити пасош Србије. Вероватно ћу се некако снаћи али ме сада брине и криминалитет. иначе сада живим у Паризу, али од када сам на форуму нешто ме боцка да мало прошећем Србијом да видим како је сада тамо кад тобоже нема више комунизма, а одавде се то не може видети.

Вујадин

vujadin:
Избеглички пасош издају земље боравка избеглица у име Уједињених Нација и важи као путна исправа за све земље осим матичне. Отуда мени проблем пасоша, који се погоршао са чињеницом да нисам уписан у књигу држављана Србије јер нисам био на попису 1948 те не могу добити пасош Србије. Вероватно ћу се некако снаћи али ме сада брине и криминалитет. иначе сада живим у Паризу, али од када сам на форуму нешто ме боцка да мало прошећем Србијом да видим како је сада тамо кад тобоже нема више комунизма, а одавде се то не може видети.

Вујадин
Brate Vujadine,
ako si tamo od 4o leve il 6o desne ,ko sto znas mozes da dobijes njihov pasos.
Drugo,obavestenje ,srbskih ambasada,ma koji dokument da podneses dace ti srbski pasos.
(krstenicu,indeks,staru licnu kartu il ako imas neku imovinu u Srbiji,tapiju/kataster potvrdu,bilo sta.)Samo,sa srbskim pasosem,potrazi F-vizu,za stalni boravak,da bi mogao da se vratis,bez frke.
A ako imas taj pasos od UN,plavi,znaci Nansen-ov,mozes da dodjes u Srbiju,jer kad si ti furno preko grane bese FRJ,odn. FNRJ,koji vise ne postoji.
Imali jos ikog zivog od starih cetnika u Parizu?Naslednika Topalovica?
Inace,kriminalitet sigurno nije strasniji u Srbiji nego u Parizu,ako se pripazis ko tamo,nema zime usred leta u Srbiji.
Komunizma na papiru vise nema .al ostadose komunjare,il njihovi naslednici koji su jos gori.
Ako ti trebaju kontakti cetnika u zemlji ,koji ce paziti na tebe da ti se nesto ne dogodi,javi.

Bratski pozdrav

Значи повратак у Србију није као што би се требало очекивати после свега што се променило и што се још мења. Мислим да је разлог томе што се промене не осећају у пракси, као да их и нема. Видим овде на форуму како народ треба да одлучи какво ће уређење бити, мислим република или краљевина, па се питам зашто народ не одлучи да уништи криминал и пљачку и све друго незаконито у земљи да би човек могао доћи без страха и последица, као и у већини европских држава, ако већ народ одлучује. Због тога морам још испитивати могућности и ситуације.

Вујадин

vujadin:
Значи повратак у Србију није као што би се требало очекивати после свега што се променило и што се још мења. Мислим да је разлог томе што се промене не осећају у пракси, као да их и нема. Видим овде на форуму како народ треба да одлучи какво ће уређење бити, мислим република или краљевина, па се питам зашто народ не одлучи да уништи криминал и пљачку и све друго незаконито у земљи да би човек могао доћи без страха и последица, као и у већини европских држава, ако већ народ одлучује. Због тога морам још испитивати могућности и ситуације.

Вујадин
.... i to sa pristojne udaljenosti ! Pozdrav iz Srbije Vule!

Back