ScipioAfricanus
Stara legenda
- Poruka
- 93.723
Opet EU pomaze Srbe, a da nece mozda Rusija?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пре свега, етнофилетизам је једна грчка измишљотина, у циљу остваривања права првенства, које одавно не постоји.
Ти о пракси говориш. Но добро. Теби као енглезу то може да изгледа тако и сасвим је уреду да тако мислиш. Ми смо силне муке са тим фанариотским шљамом видели кроз читаве векове. Зато сваку оптужбу од њих и доживаљавамо на тај начин. Мада, овде се не говори о пракси уопште, него баш о суштини.Ушетај у неку цркву СПЦ у иностранству па ће ти се само касти.
Фолклор и те глупости узимају једно пола енергије парохије. Ширење јеванђеља међу становништвом земље у којој су, са друге стране, не да није приоритет него није ни на листи. У питању су више српски клубови него хришћанске цркве.
Ти о пракси говориш. Но добро. Теби као енглезу то може да изгледа тако и сасвим је уреду да тако мислиш. Ми смо силне муке са тим фанариотским шљамом видели кроз читаве векове. Зато сваку оптужбу од њих и доживаљавамо на тај начин. Мада, овде се не говори о пракси уопште, него баш о суштини.
Небитно је Црква је оно што постоји већ осамсто година, и постојаће . Потпуно је неважно, каква је сад пракса. Који Грци? Ти мислиш на Ромеје, Византију, зар не? Они нису Грци. Дакле, како је данас, можда неће бити ускоро, па је то неважно. Важно је да је то наша црква. И да остане наша, у шта више нисам тако сигурно, са то,ико свештеника југословена. Почео сам да сумњам од пизнања македонске, то јест Цркве коју је основала КПЈот, под диригнетском палицом Кардеља. Е то је видиш, суштина.Пракси? Поента је у црквама које не обављају суштинску функцију цркве, а то је ширење јеванђеља.
Да су Грци тако резоновали у раном средњем веку Срби би се и данас клањали Перуну и Дажбогу.
Небитно је Црква је оно што постоји већ осамсто година, и постојаће .
Значи да ти секуларно посматраш етнофилетизам и фолклор, а сановник црквено-организацијски...Шта значи тај аутистични одговор?
Тачано брате, Србска Црква је прва национална аутокефална тј. самостална црква у свету... Прва у свету по настанку, а патријаршија број 6 по рангу, после великих 5 из древности...Тај термин је пропагандна мантра Фанариота, наших смртних непријатеља. Наше су разлике најлепша ствар у Православљу. А фанариоте , наше смртне непријатеље и онако бира и успоставља турска обавештајна служба, то јест ЦИА преко ње. Ако се тај шљам избаци из једначине, тај термин " етнофилетизам", не значи ништа. Нашим монасима и свештенству, није забрањено да буду Срби, забога. А наш народ је постојао у Средњем веку. Нације западне Европе, су настале 1848. Дакле, много касније. Ми не морамо да се поводимо за њима. Енглези Руси , Срби, далеко су старији од револуције 1848. Намш народ је потврђен хрисовуљама још у 12. Веку.
То значи да си промашио тему.Шта значи тај аутистични одговор?
То значи да си промашио тему.
То и иде једно с другим.Пре ће бити да ти не разумеш ни у траговима разлику између "хришћанин" и "Србин".
Пресудио је Њихов газда ван СрбијеŠta je presudilo da Sabor SPC dâ blagoslov za autokefalnost ...
http://www.rts.rs › story › drustvo
·Translate this page
May 24, 2022 — Sabor Srpske pravoslavne crkve odlučio je jednoglasno da Makedonskoj pravoslavnoj crkvi – Ohridskoj arhiepiskopiji dâ autokefalnost.
nisi u pravu, jer je onda svetina bila nepismena, a danas se jevandjelje prosirilo na sve jezike, nego su ljudi lenji da ga citaju, ili su funkcionalno nepismeni, ne trude se, pa onda odbojnost, i kao crkva kriva...Пракси? Поента је у црквама које не обављају суштинску функцију цркве, а то је ширење јеванђеља.
Да су Грци тако резоновали у раном средњем веку Срби би се и данас клањали Перуну и Дажбогу.
a kako je meni dato? mora da se otvori knjiga [ili online], niko se nije rodio naucen, pa polako... ali eto, neka i ovo "opravdanje"'Niko ne može doći k meni ako mu nije dato od Oca.
ja sam se samo umesao sa pitanjem: sta je prioritet? i kog to "sebe" Hristos trazi da se odreknemo zarad Njega?Пре ће бити да ти не разумеш ни у траговима разлику између "хришћанин" и "Србин".
То и иде једно с другим.
Da, u procesu smo povratka i presrećni smo, zaistaBas me interesuje da li ste se vratili sta ste odlucili???Ja svaki dan sve vise razmisljam o povratku..lp