Povratak u devedesete

Погледао сам давно.
Него види ти оригиналну литературу:

Први рад ти је урадио геополитичар, Зоки Пироћанац 2012.г. , Номенцлатура Сербица, критикујући оба табора титоиста који се смењују, (види теорију елите Моск-Перота), па је ту онда Мило Ломпар, то провукао кроз не-Културну не-Политику, а онда је Латинка Перовић титоистичка ДругоСрбијанка написала Доминантна и нежељена Елита 2014.г: где констатује да су они титоистички натосврстани ДругоСрбијанци (из левих либерала) изгубили од стаљинистичких КрезубоСрбијанаца.
bio sam na predavanju Piroćanca u Trsteniku, davno beše...16.03.2001, tada je bila tribina...kupio sam njegovu knjigu ,,Sunovrat", pročitao nekoliko puta...

Читао сам о томе и не само о Павелићу. Сви бисте ви потписали све само да нема Срба.
To tako nije istina, Maček koji je bio izabran od Hrvata na izborima je odbio ponudu Nijemaca da bude vođa kvislinške Hrvatske. Na to Talijani dovlače Pavelića iz Italije koji je bio dovoljno beskrupulozan da za bilo kakvu vlast pristane na sve.

Nije to u suštini problem republike ili kraljevine, to je problem propasti multinacionalnih carstava i uspostave nacionalnih država...
проблем и јесте у суштинској разлици дефиниције нације у Монархији и републици. јер се нација у републици одређује као држава доминантне заједнице, која свима намеће истоветан идентитетски образац, који је скројен по моделу те већинске групе. зато за Србе није било места у хрватској републици, а јесте у Краљевини.

проблем и јесте у суштинској разлици дефиниције нације у Монархији и републици. јер се нација у републици одређује као држава доминантне заједнице, која свима намеће истоветан идентитетски образац, који је скројен по моделу те већинске групе. зато за Србе није било места у хрватској републици, а јесте у Краљевини.

Ja ni jednom Hrvatu već 20.tak godina nisam uspeo objasniti te razlike za koje nas optužuju da smo nad njima vršili neku rasističku politiku i da su oni samo eto odgovorili malo jače sa svojim nacionalizmom na naš hegemonistički nacionalizam !?!!?

Ја не знам, буразеру. Све је нешто тамније. Све ове приче о ратовању, црној гори... све форе. Босна кад би се растала било би вероватно мирно ко бубица, а Додо није ни спреман предати власт, тако са сумњам и у то. Ја не знам што нас брига, већ су нас укопали у гроб. Нестаћемо из ове Србије, бићемо по свету ко Јевреји што су некад били... нећемо нестати, имаћемо ђецу, ал не у Србији. Тема су "нове деведесете", па деведесете су барем духа имале, без обзира што су људи куповали гориво у пластичним флашама и тетејце на пијацама. Изађем у Београд, не изгледа као Београд. Изгледа ми све више као Москва. Загађено, сиво.

Пре нисам ни једног пандура виђао цео дан. Сад их виђам свуда.
Све дођоши избосне итд.
Све више жућа, постали смо колонија.

Ти опет о монархији и републици... није важно кој је систем, важно је који људи воде.

Ти опет о монархији и републици... није важно кој је систем, важно је који људи воде.

Da nebitno bi bilo (monarhija/republika) kada bi struka meritornog staleža bila rukovodeća u toj Politeji.

Nisi se setio da je to možda ipak povezano ...

Da li si čuo izraz za banana monarhiju ili za banana republiku ??

Ti pišeš kao da si se jučer probudio iz 40 godišnje kome.

Ja ni jednom Hrvatu već 20.tak godina nisam uspeo objasniti te razlike za koje nas optužuju da smo nad njima vršili neku rasističku politiku i da su oni samo eto odgovorili malo jače sa svojim nacionalizmom na naš hegemonistički nacionalizam !?!!?
Glupi Hrvati ne shvaćaju ljepotu srpskog sveta pod parolom "Srbi napred, ostali stoj".
pjimage-6.jpg

Da nebitno bi bilo (monarhija/republika) kada bi struka meritornog staleža bila rukovodeća u toj Politeji.

Nisi se setio da je to možda ipak povezano ...

Da li si čuo izraz za banana monarhiju ili za banana republiku ??
Банана монархија је на пример свака земља коју ви волите. Занзибар и то.

Шта серендаш

Anti-publicisto,

To se ne radi na forumu !...

Na forumu se postavljaju stavovi, linkovi za reference, knjige, radovi,... :cool:

Mislim da si opet pobrkao; to možda kod nas tamo na Istoriji tako funkcioniše.

Ovde na ovom potforumu se psuje, vređa, spamuje, troluje, provocira, itd...kakve crne knjige, reference; baš ti gluposti neke padaju na pamet. z:shock:

Ovo je PTF Politika, a ne Istorija, Filozofija i sl.

Mislim da si opet pobrkao; to možda kod nas tamo na Istoriji tako funkcioniše.

Ovde na ovom potforumu se psuje, vređa, spamuje, troluje, provocira, itd...kakve crne knjige, reference; baš ti gluposti neke padaju na pamet. z:shock:

Ovo je PTF Politika, a ne Istorija, Filozofija i sl.

Ne nego ovaj forum Politika nema Politikologiju.

A tu tvoju tzv forumsku Politiku ste pretvorili u Politikantstvo.

Onda me moderatori pitaju zašto vređam političke idiote, tupave i pol.neobrazovane forumaše ?

каква хегемонистичка политика, кад је римокатоличка вера била једна од званичних конфесија у Краљевини Југославији, због чега се Александар није хтео ни да крунише по православном обреду да не би повредио осећања својих католичких поданика. млађем сину је дао име Томислав, поштујући хрватске државне традиције. Загреб је доживео огроман раст и постао велеград тек под Карађорђевићима, као и Сплит.

ти се очигледно још ниси пробудио, или ниси у стању уопште да разумеш о чему говорим. у републици није могућа интеграција осим кроз асимилацију у већинску заједницу. асимилација је једини прихватљив модел.

каква хегемонистичка политика, кад је римокатоличка вера била једна од званичних конфесија у Краљевини Југославији, због чега се Александар није хтео ни да крунише по православном обреду да не би повредио осећања својих католичких поданика. млађем сину је дао име Томислав, поштујући хрватске државне традиције. Загреб је доживео огроман раст и постао велеград тек под Карађорђевићима, као и Сплит.

ти се очигледно још ниси пробудио, или ниси у стању уопште да разумеш о чему говорим. у републици није могућа интеграција осим кроз асимилацију у већинску заједницу. асимилација је једини прихватљив модел.

Kako jedini kada su Hrvati odabrali genocid kao osnovni model ?

Gluposti, u Hrvatskoj je valjda 20 manjina i sve postoje i njeguju svoju kulturu uz državnu pomoć.

Gluposti, u Hrvatskoj je valjda 20 manjina i sve postoje i njeguju svoju kulturu uz državnu pomoć.
Треба вама декорација права мањина, након злочина предугог трајања према Србима.

Има и ЕУ проблема са вашим понашањем.

Уз хр.државну помоћ у задњих 100.г. је био геноцид, протеривање и изопштавање (данас) Срба.

Нема ту асимилације како каже Статлер.

Асимилација Срба у Хрватској је непостојећи процес

Back