Povratak u devedesete

Мани ме приче о ''реалним'' параметрима који су реални колико и Хрвати који покушавају себе да убеде да их је срамота колико им добро иде.
znaci nemas nijedan pokazatelj kojim mozes da potkrepis takvu "tvrdnju"

Eto ti Sin Tisucljetne tamo zivi, sve ti je rekao

Gledaj ,slazem se donekle …mada mislim da su ipak ekonomski u boljoj poziciji ,ne mnogo …jer oni dosta zavise od turizma a znamo da je korona puno toga poremetila ,takodje zavise i od EZ i njihovih donacija …e sad mi treba da se zapitamo da li mi kao Srbija uopste ima sta da trazimo tamo i koliko cemo biti na gubitku a koliko na dobitku .
Ja sam protiv toga da mi ulazimo u to kolo ,previse ucenjivanja ,uslovljavanja …drugacija kultura ,mentalitet …i ako bi nekada usli u to ,svaka njihova “pomoc” u vidu donacija bi nam sigurno izasla na nos.
Točno je da je udio turizam u BDP-u puno veći nego bi trebao biti. Kod nas se kreće oko 20%, a prosjek EU-a je oko 10%. To se treba promjeniti i nadam se da hoće. Da će ostale industrijske grane živnuti, pogotovo proizvodnja. Pozitivno je to da nam raste industrijska proizvodnja i izvoz. Trebamo raditi na tome da se taj trend nastavi.

znaci nemas nijedan pokazatelj kojim mozes da potkrepis takvu "tvrdnju"

Eto ti Sin Tisucljetne tamo zivi, sve ti je rekao
Naravno da nema. Lupeta gluposti bez početka i kraja. Mogu dati sve cijene proizvoda, sve režije koje plaćam.
Nitko od nas iz Hrvatske ne govori da je stanje fenomenalno i da je Hrvatska raj na zemlji. Naravno da nije i da može i treba biti puno bolje. I da je u drugim, zapadnijim državama bolje, pa evo u Sloveniji npr. Ali isto tako činjenica je da je u Hrvatskoj bolje nego u Srbiji.

Poslednja izmena:
hm...ovako je bilo u 90tim...???

Kinezi značajno uvećali vlasništvo u „Mercedesu“​

14:22 15.12.2021
Mercedes - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021

© AP Photo / Thomas Kienzle
Pratite nas
Dve kineske firme imaju značajne udele u "Daimleru", firmi koja proizvodi automobile s markom "Mercedes-Benza", ali poslednje informacije pokazuju da je jedan kineski proizvođač značajno povećao svoj paket deonica.
Državna firma "BAIC" od 2019. godine drži 10 odsto deonica što znači da dva kineska deoničara poseduju gotovo dvadeset odsto kompanije.
Do sada se govorilo samo o pet odsto udela "BAIC-a". "Daimler" je u ponedeljak potvrdio povećanje udela, a povećanjem udela "BAIC" je prestigao "Gili", proizvođača automobila u vlasništvu milijardera Li Shufua.
Prema Daimleru, "Gili" drži 9,7 odsto deonica. Inače, "Gili" je i vlasnik "Volvoa.

Šef "Daimlera" Ola Kolenius pozdravio je najnoviji korak:

"BAIC-ov" udeo u "Daimleru" odražava našu predanost našem zajedničkom, uspešnom savezu u proizvodnji i razvoju na najvećem svetskom tržištu automobila. "BAIC" je u sporazumu potvrdio da neće povećavati svoj udeo. Zauzvrat, "Daimler" ima 9,55 odsto udela u "BAIC Motor", rekao je on.
"BAIC" drži i 6,5 odsto "Daimlerovog" odela za proizvodnju kamiona. S udelom od oko 35 odsto ukupne prodaje, Kina je dugo bila najvažnije tržište za putnička vozila "Mercedes-Benz".

Firma sa sedištem u Štutgartu otvorila je u oktobru novi tehnološki centar u regiji Peking gde radi preko 1.000 inženjera. "Daimler" i "Gili" žele u 2022. godini da na tržište izbace mali automobil "smart" iz kineske proizvodnje, preneo je Blic biznis

Gledaj ,slazem se donekle …mada mislim da su ipak ekonomski u boljoj poziciji ,ne mnogo …jer oni dosta zavise od turizma a znamo da je korona puno toga poremetila ,takodje zavise i od EZ i njihovih donacija …e sad mi treba da se zapitamo da li mi kao Srbija uopste ima sta da trazimo tamo i koliko cemo biti na gubitku a koliko na dobitku .
Ja sam protiv toga da mi ulazimo u to kolo ,previse ucenjivanja ,uslovljavanja …drugacija kultura ,mentalitet …i ako bi nekada usli u to ,svaka njihova “pomoc” u vidu donacija bi nam sigurno izasla na nos.

Ne moжеш бркати 2 класе економског контекста.

То што вас наивне Хрвати, навлаче на упоређење због географије, суседства и сл... то нема везе са 2 геополитичке и 2 геоекономске стварности. Они би поцркали у овој нашој стварности истрајавања. Па нису они џаба имали НДХ1. У питању је њихова слабост и неспособност

Знам их напамет, Криптоусташе су се са тим увек бавиле, знам та њихова блентава надгорњавања и упоређивања још из СФРЈ!

Erotska.

Da, ta floskula. Mogla se čuti mnogo puta u zadnjih par decenija, najčešće bez ikakve stvarne osnove. U realnosti, povratak u devedesete je i fizički nemoguć, usled proste činjenice da se danas ne nalazimo više u Američkom zlatnom veku i ne preti nam izolacija od, praktično, cele planete. Rusija je danas u značajno drugačijoj situaciji nego što je bila 1990-ih godina, tako da su karte kojima Vučić raspolaže drugačije i u njegovu ruku na međunarodnoj sceni i značajno bolje.

Ovakvim floskulama sam, ako se dobro sećate, i sam se suprotstavljao i ranije. Međutim, sada ulazimo ipak u jednu sasvim drugu fazu. Postaje sve izvesnije da od evropskih integracija nema ništa, i to ne samo zbog prezasičenja sa EU strane, već i da se sve više čini da se u politika Beograda kreće u tom smeru. Poslednji "krediti" pri EU biće ustavne promene radi reforme i učvršćivanja nezavisnosti pravosuđa, kojim Vučić namerava da prikaže da se Srbija ipak, i dalje, nalazi na evropskom putu.

Ono što postaje sve očiglednije, a posebno nakon poslednjih signala iz Vašingtona da je krajnje vreme da Vučić izvrši ono što je obećao Bajdenu dok je ovaj bio potpredsednik, ulazimo u fazu približavanja Rusiji i Kini i zaoštravanja odnosa sa zapadnim svetom. Strani posmatrači sa zapada će verovatno reći da izbori u aprilu nisu bili slobodni, jerbo će biti propraćeni silnim neregularnostima, a iz poluslobodne zemlje prema istraživačkim agencijama Srbija će najverovatnije iduće godine spasti na rang neslobodnih.

Ovo će se odraziti i na unutrašnju političku situaciju, u kojoj će vlast poprimati sve više i više nacionalistička obeležja, a opozicija s druge strane građanska.

Atmosfera je napeta. Srpski svet mase dočekuju sa ushićenjem, a suprotno nekima što maštaju o usudu naprednjaka, ovakva politika Vučiću donosi, zahvaljujući jeftinom populizmu tj. njegovoj efikasnoj primeni, više autentičnih glasova nego ikada do sada. Masa Vučićevoj birača, spremna je za nove ratove i željno ih priželjkuju. Čeka se povlačenje Amerikanaca iz Bondstila, pa da se izvede Operacija Oluja na Kosovo, uključiv po cenu međunarodnih sankcija. Priziva se rušenje vlasti u Crnoj Gori, lako bi se tako osiguralo izbijanje uticaja na more.

Ovo za Kosovo, naravno, prevashodno su maštarije zabludelih birača, ali činjenica je da je to atmosfera u kojoj se krećemo. Bosna i Hercegovina je nezaobilazna; ratovi širokog formata kao 1990-ih vrlo teško zamislivi, ali okršaji kao u stilu marta 2004. godine itekako su mogući. I pre nego na Kosovu ili oko Republike Srpske, čak bih rekao da će se možda zaoucati pre svega u Crnoj Gori.

Vučić trenutno zaokružuje svoju čvrstu upravu, na daleko efikasniji način nego što ju je ikada imao od kad se vratio na vlast. Vremena za opoziciju u budućnosti biće još teža, zato što je mašinerija sada još spremnija nego ikada sad; na predsedničkim izborima Vučić će osvojiti više glasova nego 2017. godine i najverovatnije opet pobediti u prvom krugu, a sa SNS-a sići zato što svoju stranku u potpunosti obesmišljava. Donekle kao Putin, nije mu stranka potrebna da zadrži sve poluge vlasti, jer je postao personifikacija moći u zemlji.

Ppošto je Vučić vrlo krhkog zdravlja on neće moći dugo da vlada, ali strah od smrti koji će psihološki vezivati sa strahom od gubitka vlasti, uticaće na to da se ponaša sve više i više kao despot. Iako neće padati baš bombe, najverovatnije, stanje će naličiti vremenu Miloševićeve vlasti 1998-2000 kad je najviše ljudi nestajalo na ulicama. Broj nerazjašnjenih ubistava ionako je, svakako, već u značajnom porastu, a sve nas je nedavno iznenadio i slučaj Cvijan (ne ulazeći za sada u to šta je tu na kraju stvarno). Veće jednoumlje, gašenje slobode govora, biće trend u budućnosti koji ćemo sve više osećati, a ako izbije rat, biće malog formata.

Kao što je Saši Jankoviću svojevremeno bilo rečeno da Vučić neće biti živ još dugo i da treba da krene sa radi iznutra, da ga sruši, postaje jasno da je Jankovićevu ulogu preuzeo Nebojša Stefanović. Slina je preuzeo politiku maksimalnog ulizivanja Vučiću i građenju svog ljudstva u pripremi da po Vučićevoj smrti efikasno može da preuzme SNS i nastavi gde je stao, ali okrenut zapadu, a ne orijentalnim silama. Pošto to Vučić vrlo dobro zna, zato se sve živo pakuje Slini, vodi rat u javnosti svakodnevno, sa ciljem da se on maksimalno diskredituje i odstrani kao potencijalni naslednik Vučića nakon njegovog povlačenja iz politike ili biološkog odumiranja. Vrlo je jasno i da je Nebojša u kontaktu sa istim službama da kojima je bio svojevremeno i Janković, kao i da se Đilas bori za tu poziciju i da je besan što je ne uspeva osigurati. Zbog toga je i Đilas igrao duplu igru, jedno vreme, sastajući se sa Brat Andrejem na jednoj pumpi na Novom Beogradu.

Šta nas čeka? Moja su očekivanja: mutna, teška vremena. Ako kojim slučajem opozicija pobedi na predstojećim izborima u Beogradu, tek će tad biti napeta vremena i mogu se očekivati krupni neredi, masovna hapšenja i slično.
jel mož da se vratim u 90-te opet?
auuu al bih bio mlad :D

Kupljene diplome dolaze na naplatu.
prvi DOS-ovac sa Turbo Diplomom

ja gledam zvanicne podatke

a ti podaci ne idu tebi u prilog........
Папир трпи све.
Просечна плата у Србији званично је 64.000 динара, а већина људи прима пола од тога.
Тако је и у Хр.
Званични подаци служе за замазивање очију.
Народ у Хр живи врло лоше тј скромно. Два форумаша нису репрезент, нити знамо да ли говоре истину.
Довољно је прелистати хр новинена тему сиромаштва и стиче се много другачија слика од званичних цифара и наратива.

Немаш ни ти, али си ипак решила да верујеш Хрвату. ;)
Normalno da mi vjeruje kad ne pričam gluposti kao ti.
Rekao sam da staviš te zamrznute cijene da vidimo koliko je razlika u odnosu na Hrvatsku. Rekla si da je sve u Hrvatskoj 200% skuplje, pa da vidimo da li je to zbilja tako?

Папир трпи све.
Просечна плата у Србији званично је 64.000 динара, а већина људи прима пола од тога.
Тако је и у Хр.
Народ у Хр живи врло лоше тј скромно. Два форумаша нису репрезент, нити знамо да ли говоре истину.
Довољно је прелистати хр новинена тему сиромаштва и стиче се много другачија слика од званичних цифара и наратива.
A kad pročitaš nešto na temu o beskućnicima u SAD-u što zaključuješ?
A novinari, kao novinari. Većina ih traži priče koje će senzacionalistički napuhati

Poslednja izmena:
Normalno da mi vjeruje kad ne pričam gluposti kao ti.
Rekao sam da staviš te zamrznute cijene da vidimo koliko je razlika u odnosu na Hrvatsku. Rekla si da je sve u Hrvatskoj 200% skuplje, pa da vidimo da li je to zbilja tako?
Нисам рекла да је све скупље 200% већ сам рекла да су цене више и до 200% у зависности од артикла.
И то јесте истина.
Види, ја од ове приче немам ништа и солидно ми пуца штикла како је вама у Хр. Само ако се покрене прича, ред је рећи како заиста јесте, без фризираних бројки и бајки. ;) Уосталом, свако довољно докон може да провери стање на терену. А може и из медија, лакша опција.

Hrvati ne priznaju više pravo Habsburga na hrvatsko prijestolje. Članovi te obitelji imaju samo simpatije marginalnih pseudoelitističkih udruga. Zanimljivo je samo to da Habsburzi nisu nikada službeno detronizirani, što je bitno isključivo na razini anegdote.

Također, ne priznaje se ni pravo Savojaca na hrvatsku krunu. Oni su još manje mjerodavni od Habsburga po tom pitanju.

Hrvatski republikanski duh je bitno obilježje današnje Hrvatske, unatoč činjenici što je Hrvatska bila monarhija 1000 godina, a republika tek nešto više od 70 godina.

Hrvati su se opekli gadno na Habsburzima (svaka čast nekolicini iznimaka), kojima su dale hrvatsku krunu uz određene uvjete koji su mahom bili ignorirani. Zato su Habsburzi prvom pravom prilikom izgubili hrvatsku krunu. Tito se nametnuo kako Hrvatima, tako i Srbima.
искрено, то је тужно што чујем. као да сте целу своју повест одбацили. а не видим како су се то Хабзбурзи о вас толико огрешили да вам се због њих смучила и помисао на Монархију. уосталом, Цетинградска повеља никад није поништена. а у њој не видим неке посебне захтеве којим су хрватски великаши условили признање Фердинанда и Хабзбурга као својих законитих владара. тако да не видим шта су то Хабзбурзи изневерили да би се Хрвати могли позвати на ius resistendi.

Ne moжеш бркати 2 класе економског контекста.

То што вас наивне Хрвати, навлаче на упоређење због географије, суседства и сл... то нема везе са 2 геополитичке и 2 геоекономске стварности. Они би поцркали у овој нашој стварности истрајавања. Па нису они џаба имали НДХ1. У питању је њихова слабост и неспособност

Знам их напамет, Криптоусташе су се са тим увек бавиле, знам та њихова блентава надгорњавања и упоређивања још из СФРЈ!
Ja nisam nikakav Hrvat!!

Нисам рекла да је све скупље 200% већ сам рекла да су цене више и до 200% у зависности од артикла.
И то јесте истина.
Види, ја од ове приче немам ништа и солидно ми пуца штикла како је вама у Хр. Само ако се покрене прича, ред је рећи како заиста јесте, без фризираних бројки и бајки. ;) Уосталом, свако довољно докон може да провери стање на терену. А може и из медија, лакша опција.
Pa koje su to cijene više do 200%? Zašto ne staviš te zamrznute cijene?
Koliko je kila brašna, šećera, mesa? Koliko je litra ulja, mlijeka? Koliko je pakiranje od 10 komada jaja?

A ne znam odakle ti ideja da se poredis sa Danskom?

Danska je nekadasnja kolonijalna sila (i dan danas imaju prekookeanske teritorije).
GDP Danske je 355 milijardi -vas je 55z:mrgreen:.
Danska je zemlja koja ima multinacionalke, standard na samom svetskom vrhu.

Kako bih rekla- koja je to snaga Hrvatske? Po cemu se poredite?

Nemate politicki uticaj- niste stalni clan Saveta Bezbednosti.
Nemate brojcano prisustvo u EU parlamentu.
Niste imali nikada nikakav politicki uticaj- niste bila nikad nikakva kolonijalna sila poput pomenutih zemlja (Spanije, UK, Francuske...).
Nemate nikakav kulturni uticaj ni na koga (vise imamo mi uticaj na vasu kulturu nego obrnuto).
Nemate ekonomiju u rangu zemalja koje pominjes.

Ne znam zasto tako patite da se poredite sa onima kojima niste ni do kolena.
Osim izdavanja soba na moru vi retko sta umete da uradite i napravite.
.....da dodam samo da je Srbija po svim parametrima jos gora.....

Ja nisam nikakav Hrvat!!

Niko to ni ne tvrdi ! (погрешно сам ставио зарез - моја грешка)

zato ne ulaziti sa njima u rasprave uporedjivanja, potpuno razliчитог геополитичког, геоекономског и геоеколошког контекста !

Немаш ни ти, али си ипак решила да верујеш Хрвату. ;)

Различито васпитане две комшинице !

Папир трпи све.
Тако је и у Хр.

Ма што се расправљаш узалудно. Ту нема краја са тим њиховим упоређивањем кроз потпуно различит контекст!

Poslednja izmena:
Niko to ni ne tvrdi ! (погрешно сам ставио зарез - моја грешка)

zato ne ulaziti sa njima u rasprave uporedjivanja, potpuno razliчитог геополитичког, геоекономског и геоеколошког контекста !

Различито васпитане две комшинице !

Ма што се расправљаш узалудно. Ту нема краја са тим њиховим упоређивањем кроз потпуно различит контекст!
Lupetaš po običaju. Ti sam sebe ne kužiš, a tu glumataš.

Lupetaš po običaju. Ti sam sebe ne kužiš, a tu glumataš.

Немаш основну интелигенцију у политиколошкој мисли да објасниш разлику Немачке лицемерности између хр.туризма и срп.литијума у контексту двоструких и дијаметрално супротних ЕУ стандарда/регулативе!

Позвати се на Референцу:
"zato ne ulaziti sa njima u rasprave uporedjivanja, potpuno razliчитог геополитичког, геоекономског и геоеколошког контекста !"

Повратак у 90-те , такође можемо да приметимо кроз лицемерност и неискреност Запада и ЕУ према Србији и тиранској власти коју скривено потпомаже и подржава нарочито Немачки естаблишмент !

искрено, то је тужно што чујем. као да сте целу своју повест одбацили. а не видим како су се то Хабзбурзи о вас толико огрешили да вам се због њих смучила и помисао на Монархију. уосталом, Цетинградска повеља никад није поништена. а у њој не видим неке посебне захтеве којим су хрватски великаши условили признање Фердинанда и Хабзбурга као својих законитих владара. тако да не видим шта су то Хабзбурзи изневерили да би се Хрвати могли позвати на ius resistendi.

Кисело им грожђе јер нису имали своје династије да успоставе после АУ или КЈУ, али зато је Павелић у НДХ1 пригрлио монархистички систем у веома чудном устројству.

Узалудно је са њима разговарати о неком систему, ако систем није усклађен у истребљању Срба и подршке великих и постериори некажњавање за тако одвратно прљаве послове !

Poslednja izmena:
A ne znam odakle ti ideja da se poredis sa Danskom?

Danska je nekadasnja kolonijalna sila (i dan danas imaju prekookeanske teritorije).
GDP Danske je 355 milijardi -vas je 55z:mrgreen:.
Danska je zemlja koja ima multinacionalke, standard na samom svetskom vrhu.

Kako bih rekla- koja je to snaga Hrvatske? Po cemu se poredite?

Nemate politicki uticaj- niste stalni clan Saveta Bezbednosti.
Nemate brojcano prisustvo u EU parlamentu.
Niste imali nikada nikakav politicki uticaj- niste bila nikad nikakva kolonijalna sila poput pomenutih zemlja (Spanije, UK, Francuske...).
Nemate nikakav kulturni uticaj ni na koga (vise imamo mi uticaj na vasu kulturu nego obrnuto).
Nemate ekonomiju u rangu zemalja koje pominjes.

Ne znam zasto tako patite da se poredite sa onima kojima niste ni do kolena.
Osim izdavanja soba na moru vi retko sta umete da uradite i napravite.
Danska, Slovačka, Finska, Norveška imaju broj stanovnika otprilike kao Hrvatska, iako to "kao' je skoro 50% više od Hrvatske, ali hajde, najbliže su po broju stanovnika. Iako Norveška i Finska imaju puno veći teritorij. Ali evo Danska i Slovačka. Iako možda najbolje Slovenija i Slovačka. Uz Srbiju. Zbog recimo donekle istog, sličnog starta. Iz socijalizma/komunizma u kapitalizam, pretvorba i privatizacija. Mislim, sve zemlje su isto prošle, donekle, jer se na teritoriju Hrvatske vidio rat 4 godine, ali to je sad prošlost i ne možemo se više izvlačiti na to. Možda bi i Mađarska mogla da se uspoređuje, ali oni imaju skoro 10 milijuna stanovnika.

Немаш основну интелигенцију у политиколошкој мисли да објасниш разлику Немачке лицемерности између хр.туризма и срп.литијума у контексту двоструких и дијаметрално супротних ЕУ стандарда/регулативе!

Позвати се на Референцу:
"zato ne ulaziti sa njima u rasprave uporedjivanja, potpuno razliчитог геополитичког, геоекономског и геоеколошког контекста !"

Повратак у 90-те , такође можемо да приметимо кроз лицемерност и неискреност Запада и ЕУ према Србији и тиранској власти коју скривено потпомаже и подржава нарочито Немачки естаблишмент !

Кисело им грожђе јер нису имали своје династије да успоставе после АУ или КЈУ, али зато је Павелић у НДХ1 пригрлио монархистички систем у веома чудном устројству.

Узалудно је са њима разговарати о неком систему, ако систем није усклађен у истребљању Срба и подршке великих и постериори некажњавање за тако одвратно прљаве послове !
Kao što sam rekao, nemaš pojma i lupetaš gluposti.
Pa evo, probaj neupućenom narodu sa obje strane objasniti te svoje teorije, pa da čujemo.

Danska, Slovačka, Finska, Norveška imaju broj stanovnika otprilike kao Hrvatska, iako to "kao' je skoro 50% više od Hrvatske, ali hajde, najbliže su po broju stanovnika. Iako Norveška i Finska imaju puno veći teritorij. Ali evo Danska i Slovačka. Iako možda najbolje Slovenija i Slovačka. Uz Srbiju. Zbog recimo donekle istog, sličnog starta. Iz socijalizma/komunizma u kapitalizam, pretvorba i privatizacija. Mislim, sve zemlje su isto prošle, donekle, jer se na teritoriju Hrvatske vidio rat 4 godine, ali to je sad prošlost i ne možemo se više izvlačiti na to. Možda bi i Mađarska mogla da se uspoređuje, ali oni imaju skoro 10 milijuna stanovnika.

Kao što sam rekao, nemaš pojma i lupetaš gluposti.
Pa evo, probaj neupućenom narodu sa obje strane objasniti te svoje teorije, pa da čujemo.

Пусти ти та твоја слуђивања другосрбијанаца са чињеницама двоструког контекста.

Поставио сам ти конкретно питање, зашто Немачка код вас хоће да примењује ЕУ стандарде, а код нас неће. Примени на садржај хр.туризма и срп.рударства (литијум) ?

Ти немаш политиколошке интелигенције да схватиш шта те питам !

Хоћеш ли да и поставим исто питање на трећи начин, мање интелигентан ?

Пусти ти та твоја слуђивања другосрбијанаца са чињеницама двоструког контекста.

Поставио сам ти конкретно питање, зашто Немачка код вас хоће да примењује ЕУ стандарде, а код нас неће. Примени на садржај хр.туризма и срп.рударства (литијум) ?

Ти немаш политиколошке интелигенције да схватиш шта те питам !

Хоћеш ли да и поставим исто питање на трећи начин, мање интелигентан ?
Kakvi drugosrbijanci? Što je to? Kakav dvostruki kontekst?

Odgovor na tvoje pitanje je zato što smo mi normalni. Zato što smo mi sličniji njima nego vi. Mi ćemo bez problema prihvatiti te europske standarde, za razliku od vas. Vi ste takvi, vi hoćete sve suprotno. Umišljeni ste, opterećeni ste nekom nepostojećom veličinom i bitnošću. Vi bi da se drugi prilagođavaju vama i da vi budete glavni.
Eto, dobio si odgovor na svoje pitanje!

Kakvi drugosrbijanci? Što je to? Kakav dvostruki kontekst?

Odgovor na tvoje pitanje je zato što smo mi normalni. Zato što smo mi sličniji njima nego vi. Mi ćemo bez problema prihvatiti te europske standarde, za razliku od vas. Vi ste takvi, vi hoćete sve suprotno. Umišljeni ste, opterećeni ste nekom nepostojećom veličinom i bitnošću. Vi bi da se drugi prilagođavaju vama i da vi budete glavni.
Eto, dobio si odgovor na svoje pitanje!

Одговор ти је потпуно глуп и неинтелигентан!

Видим да ти не иде, ево трећи пут, ако то горе тврдиш иде питање: зашто Немачка хоће рудник литијума у Србији ако Србија треба сутра да уђе по неким еколошким стандардима које Немачка диктира као услов? Четврти пут ти цртам: Та два су неспојива Рудник Литијума у Србији и Србија као еколошка катастрофа а чланица у ЕУ ???

:deda: ... имаш да погађаш још једном !

Као што констатовах на самом почетку, овакво лицемерје Запада и ЕУ нас враћа у 90-те !

Одговор ти је потпуно глуп и неинтелигентан!

Видим да ти не иде, ево трећи пут, ако то горе тврдиш иде питање: зашто Немачка хоће рудник литијума у Србији ако Србија треба сутра да уђе по неким еколошким стандардима које Немачка диктира као услов? Четврти пут ти цртам: Та два су неспојива Рудник Литијума у Србији и Србија као еколошка катастрофа а чланица у ЕУ ???

:deda: ... имаш да погађаш још једном !

Као што констатовах на самом почетку, овакво лицемерје Запада и ЕУ нас враћа у 90-те !
Koliki kreten moraš biti da postaviš takvo pitanje? Pa možda ga hoće u Srbiji, zato što se taj litij nalazi na teritoriju Srbije? Jesi li razmišljao o tome? Očigledno nisi! Pa eto razmisli.

Nećete taj rudnik? Pa dobro, ako nećete, nećete. Nitko vas ne može natjerati na nešto što nećete. Vidiš istu stvar i sad sa cijepljenjem protiv korone ..

Koliki kreten moraš biti da postaviš takvo pitanje? Pa možda ga hoće u Srbiji, zato što se taj litij nalazi na teritoriju Srbije? Jesi li razmišljao o tome? Očigledno nisi! Pa eto razmisli.

Nećete taj rudnik? Pa dobro, ako nećete, nećete. Nitko vas ne može natjerati na nešto što nećete. Vidiš istu stvar i sad sa cijepljenjem protiv korone ..

Све си испромашивао... :kafa:

Сада настави слободно да пишеш чињенице, без исправног контекста !

Back