Povratak kraljevine

Crnogorci i sada i tada. ,,Srbi" je kao da kazes "Jugosloveni". Crnogorci su Srbi iz CG. Tito Srbiju napravio
Konacno si poceo da razumevas ali samo delimicno . Crnogorac nije narodnost crnogorac je kao i sremac ti kao crnogorac mozes biti pi nacionalnosti albanac ili srbin ili ne znam ko jos zivi u crnoj gori . Ne mozes biti pi nacionalnosti srbin bas kao sto hercegovac ne moze da se deklarise nacionalnost hercegovac. Jer qko te mesto zivljenja definise kao nacionalnost kad se preselis u italiju neces biti italijan nego srbin iz italije kao sto ti je dedà bio srbin iz c.g

Konacno si poceo da razumevas ali samo delimicno . Crnogorac nije narodnost crnogorac je kao i sremac ti kao crnogorac mozes biti pi nacionalnosti albanac ili srbin ili ne znam ko jos zivi u crnoj gori . Ne mozes biti pi nacionalnosti srbin bas kao sto hercegovac ne moze da se deklarise nacionalnost hercegovac. Jer qko te mesto zivljenja definise kao nacionalnost kad se preselis u italiju neces biti italijan nego srbin iz italije kao sto ti je dedà bio srbin iz c.g

Nacionalnost crnogorska. Crna Gora je drzava, nijesmo mi vala regija ili selendra kao vi.

Ko spominje Srbiju? Ja spominjem Srbe, a moderna Srbija je naslednica srednjovekovne srpske države.
Možda čak i Duklje pošto su neki grčki autori poput Skilice Duklju nazivali Srbijom.

Ne nije. Moderna Srbija je nastala 1835. godine turskim fermanom. Nema nista srednjovjekovno u Srbiji. Srbija je moderna tvorevina, a Srbi u njoj su flotantna masa koja nazivaju sebe Srbima po drzavi Srbiji. CG doduse je mnogo starija drzava sa srednjovjekovnim korijenima i kontinuitetom.

Back