Наравно да је дискусија потпуно позитивна ствар. Једини је проблем то што ми овде рапсрављамо о потуно различитим стварима. Ко да ја нисам свестан да је овде беда. А не видим каквве везе има становништво српског порекла у Турској са нашом темом. Ти Срби тамо, потомци су пре свега лански исљеног народа, чије је исељавање започело после пада Београда у време Сулејмана Величанстввеног. Тада су сво српско становништво из Београда и околине насилно преселили у Истамбул и населили их око местга, које се и данас зове Београдска Капија. Свих тих 8 милиона Срба, на жачост изашло је из српске судбине и дели судбину са турцима и турском. Мислим да сви ви који одговарате овог човека да се макар и на кратко врати у своју имовину, заправо радите један прљав посо, при чему се водите својим фрустрацијама, својим животним страховима и својим чисто материјалистичком погледом на свет. С друге стране, ја имам живо искуство повратника, који се никад није покајао због свог повратка. Ви исте у опште чак ни да наслутите мотиве овог човека који разматра могућност повратка у своју отаџбину. Вама су ти мотиви страни у потпуности, услед васпитања. И наравно да ми је то исто тако познато. Кад се све глеада кроз новац, онда се љубав претвара у проституцију. Аве што окачиш о КНЦ Звездара, иначе може и он да нађе на интернету. Новине које оперишу у Србији ( а нису српске ), готово искључиво се баве социјалним, хигијенским, моралним и свом другим катастрофама у Србији. У Енглској , Немачкој и Француској је законом забрањено фаворизовати лоше вести, управо да се не би стварао дефетизам, јер из дефетизма, готово је немогуће урадити било шта добро. Но, пре свега, , поново да подвучем, ми непрекидно овде говоримо о потпуно различтим стим стварима. Он човек хоће да размотри на крајње рационалан начин повратак у своју имовину, међу људе, претежно његове духовне визуре и културе. У ширем, смислу да се врати у своју имовину. Међу оне са којим а може да подели свој унутрашњи доживљај света, те да се одмакне од подстанарског статуса и од људи који имају другачији доживљај света, што је неминовно, обзирм да се то не формира у породици, колико кроз миленијуме и предачки, заједнички доживљај. А ви му кажете,... немој, лоше су ВЦ шоље. У КБЦ Зведара има бубашаба. Порпао је здравствени систем. Политиканти краду. ( Наравно прескочиће те да кажете да је доста тога последица свог овог времена иза нас. Последица постоијања југославије, страних интервенција, тренутне окупације Србије од стране запада у којем он и још неки од вас живите, а остали за тим жудите ал немате храбрости да се покупита и одете.) Очигледно је да ја говорим пре свега о осећањима а ви о читавој гомили голих чињеница, пред којима би моја родољубива осећања требало да устукну. А то вам је другари, потпуно бесмислено, јер ћу ја моју мајку волети, чак и ако остане без зуба , или ако јој се поцепа сукња. КО да ја нисам свестан свих пораза које смо ми Срби доживели и чије последице и сад кусамо. Увек је било новог светског претка овде. Увек је било транзиција. Увек је било разних Динкића. Ретки су били периоди овде без тога. Па су се неки прилагодили ( прешли у Ислам или Католичанство). Приклонили се новом светском поретку у 15, 16 , 17 Веку. А неки, ето нису, него су остали то што и данас јесу. Срби.