Povratak iz inostranstva u Srbiju!

Lik mora da vas lozi, nemoguce da postoje takve glave. :hahaha: :eek: :hahaha:

Ako Bog da eto mene uskoro u Australiji..a ti zemljace, bezi ne samo od Srbije nego od cele Evrope. Onako dobronamerno ti dajem savet.

Eee sad, nisam takav da lozim ljude, ozbiljno planiram povratak vec 2 godine. Neznam sta da vam kazem, ako bog da uverices se sam kad stignes u Aus. Jedino sto je drugacije ovde je da ces bit placen na vreme a dali ce to bit dovoljno da prezivis videces sam. Drugo sretno nac poso, neznam na koju vizu dolazis ali ako nije biznis sponzor nece ti bit lako :)

Neznam sta da vam kazem, 70% zivota sam preziveo u inostranstvo I nikad nisam se osecao kao kad sam u Srbiju, jednostavan zivot mi treba, krov iznad glave, hrana, neki stariji autic I to je to. Idem da se penzionisem u nasoj lepoj zemlji...sve je momentalno prica ali vidimo se sledece godine, 6 meseca "trial" :)

Eee sad, nisam takav da lozim ljude, ozbiljno planiram povratak vec 2 godine. Neznam sta da vam kazem, ako bog da uverices se sam kad stignes u Aus. Jedino sto je drugacije ovde je da ces bit placen na vreme a dali ce to bit dovoljno da prezivis videces sam. Drugo sretno nac poso, neznam na koju vizu dolazis ali ako nije biznis sponzor nece ti bit lako :)

Jadan ti...20 godina se patis i jedva prezivljavas u Australiji. :sad2:
A ovde pitas ljude koji zive od 200-300 EUR mesecno da li je 2.000 EUR mesecno dovoljno da se iole normalno zivi u Srbiji. :rotf: I onda se kao ne sprdas, hahaha.
A taj trial od 6 meseci ces prekinuti nakon dva meseca maksimalno kada vidis gde zivis i sta je ziveti u uredjenoj zemlji a sta ziveti u zemlji treceg sveta. Ali samo pici... Inace tu Australiju ti ne bi video da nemas babu tamo. Za upad u Australiju treba imati odredjene kvalifikacije...ljudi se trude i muce da ispune te uslove, da skupe potrebne poene. Ti to, na tvoju srecu, nikad nisi morao...inace bi Australiju gledao samo na TV-u. Sad ti upao u trip spasavanja porodicnog stabla i srpstva....idi begaj. :lol:

A ovde pitas ljude koji zive od 200-300 EUR mesecno da li je 2.000 EUR mesecno dovoljno da se iole normalno zivi u Srbiji. :rotf: I onda se kao ne sprdas, hahaha.
A taj trial od 6 meseci ces prekinuti nakon dva meseca maksimalno kada vidis gde zivis i sta je ziveti u uredjenoj zemlji a sta ziveti u zemlji treceg sveta. Ali samo pici... Inace tu Australiju ti ne bi video da nemas babu tamo. Za upad u Australiju treba imati odredjene kvalifikacije...ljudi se trude i muce da ispune te uslove, da skupe potrebne poene. Ti to, na tvoju srecu, nikad nisi morao...inace bi Australiju gledao samo na TV-u. Sad ti upao u trip spasavanja porodicnog stabla i srpstva....idi begaj. :lol:

Какви ли то уср...ане квалификације треба имати да би се упало у земљу кенгура?
Колко знам тамо одлазе и пакистанци, без икаквих квалификација а има их и из Афганистана, Индије и ко зна каквих све светских вукојебина. Ако за такво месо, на коме живи 70% свих отровних стоворова на планети, требају такве квалификације да је просечном Србину ( ја сам просечан Србин, са искуством живота у иностранству), тешко дамо да доће, можда такво место засита треба избегавати у широком луку. СПАШАВАЊЕ ПОРОДИЧНОГ СТАБЛА И СРПСТВА... па онда МА ИДИ БЕГАЈ. Браво. Баш по мери квази урбаног себичлука и псеудо интелектуалног кукавичлука, пост модерне у Србији. Па има ли ишта важније у животу у опште, од спашавањеа породичног стабла и српства, деце и колтурног наслеђа свог народа????

Ne serri kada veze nemas, svega ti. Spasavaj srpstvo kao i on...presmesno da se uopste prica bilo sta dalje.
Probaj da upadnes u Australiju tako kvalifikovan i pametan....ajde bas da te vidimo. Neces ti, normalno....volis majku Srbiju, hahahaha.... :rotf:

- - - - - - - - - -

Па има ли ишта важније у животу у опште, од спашавањеа породичног стабла и српства, деце и колтурног наслеђа свог народа????

Nema nista bitnije...Srbija do Tokija preko Milvokija.... :heart:

Ne jedi g*vna, svega ti. Ako imas porodicu i nisi nasledio neko bogatstvo - onda si debil ako ostajes u Srbiji. To je tako. Moze da te boli ili ne, ali tako je. Svojoj deci ne cinis uslugu. Mozes samo da prdis o patriotizmu itd. ;)

Ne serri kada veze nemas, svega ti. Spasavaj srpstvo kao i on...presmesno da se uopste prica bilo sta dalje.
Probaj da upadnes u Australiju tako kvalifikovan i pametan....ajde bas da te vidimo. Neces ti, normalno....volis majku Srbiju, hahahaha.... :rotf:

- - - - - - - - - -

Nema nista bitnije...Srbija do Tokija preko Milvokija.... :heart:

Ne jedi g*vna, svega ti. Ako imas porodicu i nisi nasledio neko bogatstvo - onda si debil ako ostajes u Srbiji. To je tako. Moze da te boli ili ne, ali tako je. Svojoj deci ne cinis uslugu. Mozes samo da prdis o patriotizmu itd. ;)

Ја сам живео у иностранству и то сам неколико пута подвукао на овој теми. Живео и ситуирао се тамо. па самодлучио да се вратим 1991 године , кад је овде поостало густо. Из , наравно, моралних разлога. Аве сам овде почео из почетка. Никад се нисам покајао. Дакле мој случај, лично , сасвим је другачији од твојих простачких поредрасуда. Имам породицу, Овде сам је направио кад сам се вратио. Хебеш простачку Аустралију. Ја сам жвео у Француској и у Немачкој.

Све друго је постало битније, па се тако народ окреће сам од себе, човек се толико отуђио од љубави, да само лупета о реакцијама свога одбрамбеног механизма, немоћан да прими пружену руку, а камоли да се насмеје знатижељном детету.

Лешеви се распадају у становима умрлих пензионера у Штоколму. Комшије не куцају на врата, јер су заузети великим новчаним добицима, дотични будући покојник не зна да затражи помоћ јер су га убедили да тако треба да буде тј. да је човек сам себи довољан и да само он сам себи помаже.

Битно је да си се ти прилагодио, а што лешеви смрде по становима то нема везе. Откриће их поштар кад отвори поштански прорез на вратима да убаци потврду о већ плаћеном рачуну преко банке. итд. итд. итд.....

Све друго је постало битније, па се тако народ окреће сам од себе, човек се толико отуђио од љубави, да само лупета о реакцијама свога одбрамбеног механизма, немоћан да прими пружену руку, а камоли да се насмеје знатижељном детету.

Лешеви се распадају у становима умрлих пензионера у Штоколму. Комшије не куцају на врата, јер су заузети великим новчаним добицима, дотични будући покојник не зна да затражи помоћ јер су га убедили да тако треба да буде тј. да је човек сам себи довољан и да само он сам себи помаже.

Битно је да си се ти прилагодио, а што лешеви смрде по становима то нема везе. Откриће их поштар кад отвори поштански прорез на вратима да убаци потврду о већ плаћеном рачуну преко банке. итд. итд. итд.....

Е па онда .... тако ће и проћи.... Људи постају разуларене звери веселог стомака. Ал ипак верујем да се треба борити. Знам да су такви добитци ситни, но ако су свакодневни, можда временом нешто и буде.

Добитак је огроман ако наш народ изиђе из овог дефетизма и не упадне у клопку заборављања традиције.

Да. Но, као што видиш и сам, дефетизам се овде брижљиво негује, од како је остварена пуна контрола спектра, од сгтране наших окупатора. Све је то резултат дивљег југословвенизма, американизације у време хрвата тита и простачке пост модерне, чији носиоц је фауна етаблирана око 5. Октобарске америчке револуције.

Poslednja izmena:

Od mojih 34 godina, preko 25godina sam se patio i bas tacno jedva prezivljavao, video sam sta je dno zivota i onda se zivot preokrenuo i video sam kako visoko srednja klasa zivi i to je lepo ali sve plasticno...

Jedan par se uskoro preselio iz Republike Srpske gde im je ukupna plata bila 2000eur i kazu da im je bilo dovoljno ali izgleda nije dok su se preselili.

Tokom rata nije tesko bilo dobit stalno drzavljanstvo, dosta ljudi su imali sanse da izadju ali na kraj nisu. Nije tesko "upast" u Australiju, Indici i Kinezi upadaju stalno, skupe dovoljno para za godinu dana skolovanja, treba im negde oko $10,000 = 6500 eura, avion karta = $2000 i oko $5000 da nadju privremen smestaj.... a kad dodju krenu da rade na crno, ciste, rade na farmu, gradjavine, kao konobari itd... I tako se skoluju 3-4godine, nadju poso koji ce ih sponsorirat posle skolovanja ili nadju sami poso i tako dobiju drzavljanstvo.

Za one koje oce da dodju nije tesko skupit 10,000 eura samo moras malo povuc rukave, prosle godine sam bio u budvi 2 nedelje gde je bilo dosta Srba koji su radili 12-14 sati ali i zaradjivali grdne pare, dvoje su mi pricali da za 3-4 meseca zarade preko 10iljada eura ali radi se non stop..
Tako da moze se sacuvat i krenut za Australiju ali koliko bi nasih "obrazovni" otisli tamo da zarade onda ostavili sve u balkanu da bi studirali ovde i radili 60 sati nedeljno cistit i grbacit?

A za trip, nije trip, 90% drugara su srbi, hranimo se balkansom hranom, idemo na nase festivale, slusamo nasu muziki, gledamo nasu televiziuju, ucimo decu srpski jezik koliko ga znamo, vratimo se na odmor svake druge godine itd. Meni je srpstvo vazno i ponosan sam na nasu istoriju i kako je narod preziveo sve i svasta jer da nije njih bilo nebi ni mene. Tesko je ponos objasnit onome koji nezna o njemu.

Realno receno, kapitalizim je takav sistem da ti niko nikad netreba, tako se deca odgajaju ovde da kad napune 18 godina se izbace iz kuce i krenu da rade i studiraju ali kad dodje vreme da otac i majka ostare, onda se nadje prvi staracki dom i caos.

Od mojih 34 godina, preko 25godina sam se patio i bas tacno jedva prezivljavao, video sam sta je dno zivota i onda se zivot preokrenuo i video sam kako visoko srednja klasa zivi i to je lepo ali sve plasticno...

Jedan par se uskoro preselio iz Republike Srpske gde im je ukupna plata bila 2000eur i kazu da im je bilo dovoljno ali izgleda nije dok su se preselili.

Tokom rata nije tesko bilo dobit stalno drzavljanstvo, dosta ljudi su imali sanse da izadju ali na kraj nisu. Nije tesko "upast" u Australiju, Indici i Kinezi upadaju stalno, skupe dovoljno para za godinu dana skolovanja, treba im negde oko $10,000 = 6500 eura, avion karta = $2000 i oko $5000 da nadju privremen smestaj.... a kad dodju krenu da rade na crno, ciste, rade na farmu, gradjavine, kao konobari itd... I tako se skoluju 3-4godine, nadju poso koji ce ih sponsorirat posle skolovanja ili nadju sami poso i tako dobiju drzavljanstvo.

Za one koje oce da dodju nije tesko skupit 10,000 eura samo moras malo povuc rukave, prosle godine sam bio u budvi 2 nedelje gde je bilo dosta Srba koji su radili 12-14 sati ali i zaradjivali grdne pare, dvoje su mi pricali da za 3-4 meseca zarade preko 10iljada eura ali radi se non stop..
Tako da moze se sacuvat i krenut za Australiju ali koliko bi nasih "obrazovni" otisli tamo da zarade onda ostavili sve u balkanu da bi studirali ovde i radili 60 sati nedeljno cistit i grbacit?

A za trip, nije trip, 90% drugara su srbi, hranimo se balkansom hranom, idemo na nase festivale, slusamo nasu muziki, gledamo nasu televiziuju, ucimo decu srpski jezik koliko ga znamo, vratimo se na odmor svake druge godine itd. Meni je srpstvo vazno i ponosan sam na nasu istoriju i kako je narod preziveo sve i svasta jer da nije njih bilo nebi ni mene. Tesko je ponos objasnit onome koji nezna o njemu.

Kojim poslom su se ti bavili kad su imali 2000 evrova u RS?

Kojim poslom su se ti bavili kad su imali 2000 evrova u RS?

Covek radio kao Nacionalni Menadzer za jednu stranu firmu koja je prodavala svakakve podove a zena radila kad joj se digne. Bas mi prijatelj prica kako je hteo da pomogne kumu (tom coveku) da dodje i da se smesti u Aus. Zive kod njega vec 3 meseca, kum mu zaradjuje oko 700 eura nedeljno na crno, lepi plocice, covek dosta vredan i vidi velikog potencijala ovde ali zato Zenici se nesvidja jer vidi da ce morat ovde radit. Komsije cuju da su im dosli kumovi is RS i ponude im da ciste kancelarije nekoliko sati dnevno, prijatelj ode i predlozi Kumu da mu zena poradi malo da bi zaradili nesto jos para i da bi se lakse negde smestili. Njegov odgovor: " Nisam ja uzeo svoju zenu da mi postane cistacica" i to ti je nas mentalitet dok Australci doktori prodju kroz skolu cisteci, konobari i u McDonaldsima...

Evo bas pricam (na msnger) o jednim dogadjaju sto se desilo mom drugu:

pa ode Coso nazad u BG i sretne se sa starim drustvom.

svi intelektualci, zavrsili fakultete a nigdje posla

i jedan mu kuka kako je lose

kako se nema

ni posla ni perspektive

ni hljeba

kaze njemu Coso: pa pocni negdje, sto ne radis kao knobar u restoranu?

ovaj njemu: nepada mi na pamet, to je ispod mog ponosa

a Coso: pa radio sam i ja po Australiji razslicitih poslova pa sad radimo u banci. cak sam i jednom cistio WCove

a ovaj ce njemu: e pa bato ako si ih cistio, onda si ih stvarno cistio!

Ја сам живео у иностранству и то сам неколико пута подвукао на овој теми. Живео и ситуирао се тамо. па самодлучио да се вратим 1991 године , кад је овде поостало густо. Из , наравно, моралних разлога. Аве сам овде почео из почетка. Никад се нисам покајао. Дакле мој случај, лично , сасвим је другачији од твојих простачких поредрасуда. Имам породицу, Овде сам је направио кад сам се вратио. Хебеш простачку Аустралију. Ја сам жвео у Француској и у Немачкој.

Zahvalni su ti i zena i deca sto si dosao na genijalnu ideju da se 1991. vratis u Srbiju. Ne sumnjam u to. :rotf:

Zahvalni su ti i zena i deca sto si dosao na genijalnu ideju da se 1991. vratis u Srbiju. Ne sumnjam u to. :rotf:

Како да не. Ја сам се оженио касније, овде у Србији и касније сам формирао породицу. А зашто не би? Ништа м не фали, аживе у својој земљи. Можжеш ли да схватиш у опште да ја имам своју земљу. Моју лично, која се зове по мени. Моја деца су исто тако свесна тога у потпуности. Ови старији наравно. Иначе има више врста одлазака. Можеш да одеш из своје куће, јер прокишњава и има лошу изолацију у подстанаре у прелепу зграду, где ћеш плаћати кирију. Но, то није никакво решење, а то ће ти свако рећи. Што се тиче моје одлуке да се вратим 1991 године, то сви ови којим ме окружују сматрају моралним гестом. А и ја сам. Многи су тад бежали, а ја сам се вратио. Моја жена, ( коју сам упознао много касније и моја деца немају ни једну примедбу на ту моју одлуку. Никад. А верујем да би моја деца у истој ситуацији ( само да су мало одраслији ) урадили потпуно исту ствар. Према сналажљицима и апартидима, сећам, час презир, а час тужно сажаљење. тај свет, који је одбио оно што је његово, па пристао на туђе мрвице, мало ми се гади, а мало га сажаљевам.

Како да не. Ја сам се оженио касније, овде у Србији и касније сам формирао породицу. А зашто не би? Ништа м не фали, аживе у својој земљи. Можжеш ли да схватиш у опште да ја имам своју земљу. Моју лично, која се зове по мени. Моја деца су исто тако свесна тога у потпуности. Ови старији наравно. Иначе има више врста одлазака. Можеш да одеш из своје куће, јер прокишњава и има лошу изолацију у подстанаре у прелепу зграду, где ћеш плаћати кирију. Но, то није никакво решење, а то ће ти свако рећи. Што се тиче моје одлуке да се вратим 1991 године, то сви ови којим ме окружују сматрају моралним гестом. А и ја сам. Многи су тад бежали, а ја сам се вратио. Моја жена, ( коју сам упознао много касније и моја деца немају ни једну примедбу на ту моју одлуку. Никад. А верујем да би моја деца у истој ситуацији ( само да су мало одраслији ) урадили потпуно исту ствар. Према сналажљицима и апартидима, сећам, час презир, а час тужно сажаљење. тај свет, који је одбио оно што је његово, па пристао на туђе мрвице, мало ми се гади, а мало га сажаљевам.

Srboslave, junacino. :lol:
Em zivis u zabludi da je to tvoja zemlja (ne pita se premijer te jadne zemlje nista, a ne ti ili neki drugi obicni smrtnik), em je veoma jadno ako ti je kao ponos preostalo jedino to da se hvalis kako si se vratio u "tvoju" zemlju. Tuga...

Deca nemaju primedbu, jer nisu videli da postoji i nesto drugo, bolje - normalno. Sreca tvoje sto je tako. ;)

Srboslave, junacino. :lol:
Em zivis u zabludi da je to tvoja zemlja (ne pita se premijer te jadne zemlje nista, a ne ti ili neki drugi obicni smrtnik), em je veoma jadno ako ti je kao ponos preostalo jedino to da se hvalis kako si se vratio u "tvoju" zemlju. Tuga...

Deca nemaju primedbu, jer nisu videli da postoji i nesto drugo, bolje - normalno. Sreca tvoje sto je tako. ;)

Ој, несрећниче.... па ти немаш своју земљу. Како ли је тешко и сиромашно живети тако.... Ова земљаа је моја, без обзира на тренутну окупациу. А и то ће проћи. Моја земља је била окупирана још од 1941, године, па ре'-окупирана 1945. Ни име нисмо имали тад. Сад имамо само име и ништа друго, ал ће и то проћи. Окупација је тренутно стање. То ти је као да ти неко зароби мајку. Она јесте заробљена ал је још увек твоја. А и премијер се мења с времена на време. Неради се овде о окупацији. Теби она не смета, суштински, зар не. Овде се ради о бесловесној препирци. А права суштина лежи у томе да ти ниси родољуб. Да ти немаш осећај припадности овом народу. Да ти је све јендно ко си и шта си. Моја деца редовно путују у иностранство. Одлично знају како је тамо. Виде они сассвим добро и сјај и рђу. Виде и добро и лоше. Што су старији, све им је јасније и врло су задовољни што сам ту. Овај најстарији неће сигурно одлазити ван земље, сем послом или као туриста.

Kojoj bre SVOJOJ zemlji, kad ta ista nema ni granice, kad u nju ulazi ko kako hoce i kako stigne, kad su namKinezi poslodavci ( a neki i biju radnike), kad su nam bolnice svinjci a ako ti dete oboli roditelji prose po kucama da bi lecili svoje dete, kojoj bre "svojoj " zemlji govoris? Iz godine u godinu teritorija nam je sve manja uz sve blagoslov Patrijarha i vlasti, a Srbina ovde vise nema, sem na netu. Sta ima ova zemlja od tebe sto srbujes u njoj jer se nisi nasao u civilizovanoj zemlji? Nista! Po cemu ce upravo tebe pamtiti tvoji potomci i cime ce se diciti? Sto si bio Srbin sa tri i to rasirena prsta u vis!? Oni koji su valjali ovom narodu su pod zemljom, a ostalo seme je skart!
Ah da, i ovo ce samo d sebe proci...Neko drugi da podmetne ledja!

Poslednja izmena:
Kojoj bre SVOJOJ zemlji, kad ta ista nema ni granice, kad u nju ulazi ko kako hoce i kako stigne, kad su namKinezi poslodavci ( a neki i biju radnike), kad su nam bolnice svinjci a ako ti dete oboli roditelji prose po kucama da bi lecili svoje dete, kojoj bre "svojoj " zemlji govoris? Iz godine u godinu teritorija nam je sve manja uz sve blagoslov Patrijarha i vlasti, a Srbina ovde vise nema, sem na netu. Sta ima ova zemlja od tebe sto srbujes u njoj jer se nisi nasao u civilizovanoj zemlji? Nista! Po cemu ce upravo tebe pamtiti tvoji potomci i cime ce se diciti? Sto si bio Srbin sa tri i to rasirena prsta u vis!? Oni koji su valjali ovom narodu su pod zemljom, a ostalo seme je skart!

Нема тренутно границе, јер смо под окупацијом. А то не значи да треба да се прикључимо окупатору. Послодавци су нам на жалост о још већу срамоту, хрвати, а не Кинези. Но и то није релевантно за лични однос. Надам се да ће се моји потомци поносити са онимшто сам ја урадио, обзиром да сам био тамо где је требало и да сам тамо оставио черек меса белога још ономад 99 године. Е сад, видим да ти је криво што нисам погинуо, чиме би се уписао у књигу заслужних, ал ето... случај је хтео другачије. Термин цивилизована земља је термин који објашњава сваки цинизам и сваку пљачку. А цивилизација и сифилизација су паралелни процеси веома често. Моја земља се по меничак и зове. А шта ова земља има од тебе, што је тако очајнички и срамотно мрзиш.Шта има ова земља од твог дефетизма, презира, мржње према њој. Више има одд мене и моје љубави према њој. Моје осећање према мојој земљи и према мом народу никекве везе нема са олошем који је постављен да мојом земљом влада. ОНи су ту сад. Ал ако је ту 1914, није далеко ни 1918. Само се надам да ће мо овај пут боље одиграти. На сајму књига хиљаде људи. Све хале заузете. Издавача колко оћеш. Нови наслови, стари наслови, ретке књиге. А људи на хиљаде,. И купују се књиге. А цене ниске, ( мада је то у оваквој ситуацији релативна ствар). На сајму књига сам схватио да смо ми један озбиљан народ. Такво интересовање и таква јагма за књигама може да буде само тамо где има будућност. Многи се заварају јер смо у стању сталне мимикрије, опстанка ради, обзиром да се нама иначе догађају ствари које сваког другог заобилазе. Може по неко да се превари, јер се ми само правимо мртви и купујемо време. Но време за мимикрију се троши и нестаје, а ми ће мо га се сећати са носталгијом, када почну да се отварају карте, јер свака слобода кошта. У сваком случају, не могу нам ништа. Док год је у Србији Сајам Књига већи и посећенији од сајма козметике, за нас има наде. Знам ја да је здравство упропаштено. Знам добро да нам највећи непријатељи организују школство. Нисам с крушке пао , па да не видим да су све институције и сви медији у рукама наших смртних непријтеља, које је инсталирала фауна афирмисана око америчког 5 Октобра. Но, сассвим очигледно, не говоримо о истим стварима. По теби, свако о је преживео ове ратове 90тих, на било који начин, олош је и смрад, и требало је да погине. И нико на свету више не постоји. На твоје ппитање , шта ове земља има од мене, што упллаћујем порез уредно и осечћам се као Србин и запошљавам труднице, морам да те питам... шта ова земља има од тебе, што пропгираш да свако ко може одмах оде да живи у иностранству. И то не било где, него на запад. Неће проћи само од себе. Слобода ће да кошта веома много. Но ипак нешто мање од ропства. Никад не пружам три прста усправно.Срби држе три прста скупљено. Имаће Србиа више од та моја три прста, него од твоје отпорашке песнице.

Poslednja izmena:

Sanovnik sanja i rezistentan je na realnost. Nema tu pomoci. Pustis ga da se tesi sa nekom pricom o moralu, svojoj zemlji, rdjavom zapadu...i samo neka uziva. Sto je najveci paradoks: da nema dijaspore tj. para koje dolaze iz dijaspore bilo bi jos tri puta gore stanje u Srbiji. Ali i ovako je dovoljno grozno, tako da svako ko moze gleda da kidne. Dobro je uvaljinima u stranci, kriminalcima, onima koji zive od penzije iz Nemacke, onima koji zive od tatainih i maminih dolare koji redovno stizu iz Kanade i slicnima. Prosecnom coveku sa 300 EUR mesecno (koliko je prosecna plata u Srbiji, a poznajem i ljude koji rade za manje) nikako ne moze biti dobro i lepo.
Ove price o moralu, lepom zivotu u Srbiji itd. su sprdnja sa inteligencijom.

Back