Povodci za decu

Da li bi vodili svoje dete na povodcu?

• DA

• NE!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
postoje dve vrste ovih stvarcica i one se medjusobno razlikuju, mada dosta lice.
jedne sluze iskljucivo za prohodavanje
i zovu se walking assistant ili walking wings
a druge su za vecu decu, i bas se tako zovu, uzica za bebe ili baby leash.
mislim da su u svrhu prohodavanja odlicna stvar, i za bebe i za roditelje, bebi su rucice slobodne, moze da mase njima i tako odrzava ravnotezu, roditelji mogu da izbegnu bolove od neprekidnog saginjanja.
ali ne mogu da zamislim da dete vodim na uzici, ma koliko nemirno bilo.

kid-leash.jpg

leash3.jpg

child_leash.jpg

Da li je još nekome sem meni ovo odvratno? Ovakav prizor je sve češći u Bg-u. Ne mogu da verujem da postoje roditelji koji će svoje DETE voditi kao kuče!!! (Nemam ja ništa protiv kučića a li ovo je dete).
Mislim da je ovo jezivo. Koliko god dete bilo nestašno, nemirno, ne treba mu stavljati povodac. Nije mi jasno šta je tim roditeljima u glavi ...
Grozno. Jes' da su mi deca nemirna, ali ovo mi nikad nije padalo na pamet.:thumbdown:

kid-leash.jpg

leash3.jpg

child_leash.jpg

Da li je još nekome sem meni ovo odvratno? Ovakav prizor je sve češći u Bg-u. Ne mogu da verujem da postoje roditelji koji će svoje DETE voditi kao kuče!!! (Nemam ja ništa protiv kučića a li ovo je dete).
Mislim da je ovo jezivo. Koliko god dete bilo nestašno, nemirno, ne treba mu stavljati povodac. Nije mi jasno šta je tim roditeljima u glavi ...

Ju strasno.Ovakvi ljudi ne bi trebalo ni da budu roditelji:dash:

P.S.Pise se povoci bez d.Valjda;)

davno beše ta fonetika,zaboravila tačan naziv,ali d i c su u istoj kategoriji suglasnika,i ne ne ne,ovako u ovom primeri ne mogu stajati jedno pored drugog...
to je bilo offtopic
a sada o temi još jednom strava i užas...nikada ne bih svoje dete stavila na povodac

ajd i ja da kažem kad se potehla već rasprava
pravilno je povoci
izvršena je glasovna promena jednačenje suglasnika po zvučnosti
dakle, d je zvučni suglasnik i kad se nađe pored bezvučnog c (T+S) pretvara se u bezvučno T
zatim je izvršena i glasovna promena sjedinjavanje suglasnika....
:mrgreen::mrgreen::manikir::manikir:
misim jeste offtopic, brišite ako treba, ali,nisam mogla da odolim....

ajd i ja da kažem kad se potehla već rasprava
pravilno je povoci
izvršena je glasovna promena jednačenje suglasnika po zvučnosti
dakle, d je zvučni suglasnik i kad se nađe pored bezvučnog c (T+S) pretvara se u bezvučno T
zatim je izvršena i glasovna promena sjedinjavanje suglasnika....
:mrgreen::mrgreen::manikir::manikir:
misim jeste offtopic, brišite ako treba, ali,nisam mogla da odolim....

kako si to lepo stučno objasnila...davno beše ta fonetika,a imala 1o:hahaha::hahaha::hahaha:

kid-leash.jpg

leash3.jpg

child_leash.jpg

Hoces odgovor....ovako nesto nikada nisam svojoj deci cinila...
:dontunderstand: takve ljude s tim uzicama... svako dete je nestasno a nemirno NE...
pa svi smo bili deca nestasni a NE nemirni za mene nema nemirno dete...
:thumbdown: nek svaki roditelj razmisli pre nego sto ovo ucini...

Back