Povlačenje

Šta radite kada se vaš partner povuče?
Osećate se sami, jer imate osećaj da negde nije tu i to ne traje 1 dan, već postaje uobičajeno.
Odgovara na pitanja (možda) ljubazno, ovlaš, kada pita kako ste to radi reda radi...
Ne javlja se prvi, ili nešto slično, tek osećate da odnos nije uzajaman .
M?

Mora da se svakome to nekada desilo? Šta ste uradili i šta se posle toga dešavalo?
Da li je to nedostatak ljubavi ili može biti nešto drugo?

Pogledajte prilog 1047892
Nedostatak ljubavi i gubljenje je vremena pokusavati da se to promeni jer se tada ulayi i u manipulacije

Da li ima efekta? :)
ima efekta kod nestrpljivih osoba koje ne mogu dugo da ćute i traže da se pomire iako su one započele eru ćutanja
ti si naravno za to vreme vazda u nekom pokretu i svraćaš povremeno u matičnu jedinicu za stanovanje tek da se istuširaš i da se presvučeš.

ništa nema tako upečatljiv efekat na osobu kao onaj kada oseti da je možda zamenjena

ima efekta i kod onih drugih strpljivih samo to je mrtva trka sa peglanjem živaca...
ne preporučujem.

Osećate se sami, jer imate osećaj da negde nije tu i to ne traje 1 dan, već postaje uobičajeno.
Odgovara na pitanja (možda) ljubazno, ovlaš, kada pita kako ste to radi reda radi...
M?

Mora da se svakome to nekada desilo? Šta ste uradili i šta se posle toga dešavalo?

Za koji kur da se ja s nekom nadmećem i nadmudrujem.

Koja se od mene povuče, ajd ćao, postala si "juče". ;)

A šta ako je samo nešto muči? Možda je ušla u depresiju ili neko svoje loše stanje?

U dobroj vezi nema tajenja kad te nešto muči. Kaži, podeli muku, rešićemo zajedno ako ne možeš sama.
Iako moraš to da sam osetiš a da ti i ne kaže.

Da budem još direktniji.
Ebeš i muškarca čija devojka/žena uđe u depresiju. Bolje da ga se reši odmah. Taj ionako nije za nju.
Zato jer je depresiju izazvao ili zato jer je nije ni primetio. :lol:

Takvi nazovimo ih tretmani kada ne znaš šta je drugoj osobi u glavi je obično neka njena projekcija na druge...

Uzmimo za primer nervozu, nešto što je normalno za čoveka, dođe iz ovog ili onog razloga, bitnog ili skroz levog, nekad joj ni ne treba razlog. Većina osoba će tu nervozu projektovati na druge, najčešće najbliže, a te projekcije mogu doći u x oblika. Jedan od njih je upravo takvo ponašanje iz tvog primera, partner se povuče ali te ostavlja u mraku, a zašto te ostavlja u mraku, pa upravo da bi na taj način svoje stanje projektovao na tebe. I to je tako često, a retko će ljudi priznati da prosto imaju "potrebu" da prave kolateralnu štetu.

To su oni momenti kada želiš da znaš šta je nekome u glavi ali on ne da, a jedini razlog zašto ne da je taj jer na neki način uživa u tome. Uživa je prejaka reč ali tako biva, jer u suprotnom svakome je priličino lako drugome u par rečenica objasniti svoje stanje.
Ljudi kad su nervozni vole da te pitaju: što si nervozna? :mrgreen:
Planiram ti napistati romantičnu poemu sa lajnom: možda se i sretnemo u nekoj projekciji

Što se teme tiče, jako dobra tema.
U principu se i ja povučem. Ali nešto pomišljam da grešim. Kompleksno je. Kada dođe do toga postoje dva slučaja u mojoj glavi (E Danilo, Danilo pišete slučajeve, a i sami ste slučaj)
1) Potvrdim sebi: da, ostavio te, kao što su te svi ostavili (To je ono klasično zadovoljstvo jer si bio U PRAVU)
2) Zaboravila sam šta je pod 2.
Elem, da, treba dati vremena mislim. Ali ne previše. Nedelju dana je sasvim OK za predah, ukoliko osoba predahnjuje. Onda razgovor šta i kako bez obzira na ishod.
Pritom, mi žene imamo tu čast da muškarci nisu toliko komplikovani i da ako im mi kažemo ovo je ok, ovo nije ok, oni nas kao vojnici poslušaju. (Zato njih i toliko brine kada mi ne znamo šta hoćemo.) Naše je da budemo spremne da pokazujemo slabosti. Međutim, što neko reče, moj ego se povuče. A to je onaj ego koji može sam i ti mu nisi potreban. Nego neka taj ego pokazuje svoju moć tamo gde treba, u delikatnim odnosima se upliću duše.

Poslednja izmena:
Samo razgovor o cemu se radi. Nema tu vremena on ona treba da kazu to i to nisu bebe. Neko ce nekog da ceka sa vrati u normalu. Koliko dugo mesec, dva, tri? Ako se par rešite to zajednicki ili nek partner pomogne i treća opcija razlaz dok se ne sabere. Kakvo davanje vremena da neko sam progovori, imas jezik pricaj sta ti fali. Kad je neko nece da prica onda raskid na kraju krajeva. Zali se posle unaokolo kako on ona nemaju razumevanja, ne vole te dovoljno itd.

Samo razgovor o cemu se radi. Nema tu vremena on ona treba da kazu to i to nisu bebe. Neko ce nekog da ceka sa vrati u normalu. Koliko dugo mesec, dva, tri? Ako se par rešite to zajednicki ili nek partner pomogne i treća opcija razlaz dok se ne sabere. Kakvo davanje vremena da neko sam progovori, imas jezik pricaj sta ti fali. Kad je neko nece da prica onda raskid na kraju krajeva. Zali se posle unaokolo kako on ona nemaju razumevanja, ne vole te dovoljno itd.
Da dodam :
Cim neko kaze daj vremena da razmislim znaci da je to pred pucanjem. Cim se jednom napravi rez zahlađenjem to je kraj u najavi.

M?

i ja se povučem xixixixixi

Meni je povlačenje uvek signal da nesto nijecuredu. Ili nije uredu sa samim sobom ili nije uredu u vezi.
Kako to rešavati?!?!
Pa na osećaj. Vremenom se čovek postane osećsjni pa bolje i brže rešava povlačenja i lična i partnerova...

M?

Spakovala sam svoje "prnje" i preselila se u svoju gajbu! Više o tome nisam ni razmišljala, krenula sam u novi početak sama, mda mi je tako prijalo!
Zašto maltretirati i sebe i drugog, ako stalno nailaziš na "zid" koji osim što ne možete srušiti, osećaš se k'o mačka u đžaku, pa ne možeš ni ići dalje?!
P.S. Durenje i to ovako ne podnosim,:" kaži šta imaš ili shut the f.uc up, forever "!

ima efekta kod nestrpljivih osoba koje ne mogu dugo da ćute i traže da se pomire iako su one započele eru ćutanja
ti si naravno za to vreme vazda u nekom pokretu i svraćaš povremeno u matičnu jedinicu za stanovanje tek da se istuširaš i da se presvučeš.

ništa nema tako upečatljiv efekat na osobu kao onaj kada oseti da je možda zamenjena

ima efekta i kod onih drugih strpljivih samo to je mrtva trka sa peglanjem živaca...
ne preporučujem.
Isto radim, samo sto mi pritom sve to dobro ispegla zivce.
Obicno uvek naletim na veceg egomanijaka od sebe. I trenutna ''veza'' mi je bas takva. Smenjujemo se u tim fazama povlacenja i kuliranja... a ipak jos uvek nemam snage izaci iz tog pakla.

Back