Potreban sponzor za štampanje knjige

Ma ljudi, sta vam je, pa ni prozu nece izdavacke kuce da sponzorisu, a kamoli poeziju.

Autor iz uvodnog posta treba dobro da razmisli i razmotri razlicite izdavacke kuce, da proceni kod koga ce da izda, jer znaju da deru nenormalno.

U svetu, inace, onoga ko mora da plati da mu izadje knjiga smatrju netalentovanim skrabalom; tamo ko ima talenta moze da objavi besplatno i izricito se naglasava da nikada ne treba placati za izdavanje knjige!

Ovde, medjutim, to nije tako. Svako, osim vec debelo afirmisanih pisaca i onih sa vezom mora da plati, pa makar bio najtalentovaniji na svetu. Tako da onaj ko se odlucio da izdaje neka ne pada na price da ga je neka izdavacka kuca odabrala, nego da pogleda cenovnike i kod drugih. Vecina ce te primiti ako placas, pa samo treba proceniti sta se vise isplati u pogledu kvaliteta stampe/cene/broja primeraka.

Ma ljudi, sta vam je, pa ni prozu nece izdavacke kuce da sponzorisu, a kamoli poeziju.

Postoje IK kod nas koje finansiraju štampanje proze.
I postoje i IK kod nas koje učestvuju u finansiranju štampanja poezije. Autorovo učešće nije uvek potpuno.
S tim što je finansiranje štampanja od strane izdavača (ili, njegovo učešće u finansiranju) skopčano sa procentom od ukupne cene prodatog primerka koji autor dobija.

Vecina ce te primiti ako placas, pa samo treba proceniti sta se vise isplati u pogledu kvaliteta stampe/cene/broja primeraka.

Neće.

Zato što ću umesto na palačinke za tebe da ih potrošim na nešto za sebe, na nešto što će da mi pokvari zube i maštu.

Sića. Ne bi se ovajdila sa 1000 dinara.
Bolja varijanta ti je da se vratiš, pa ti tras na sto dušu, ja tras na sto pare, pa da delimo karte……
Možda pobediš……Možda izgubiš……….
Možda se obogatiš……Možda izgubiš dušu……..

Taman posla! Čekaj, stani. Ako oćeš dušu, samo napred, premda moja duša kakva je čadjava i sitna, kad je izmeriš na kantar manje košta od tela. I to ne samo mog tela, bilo kog tela. Tela Rozi o Donel, recimo.

Dobro onda, rezervacija stolice ostaje.Igramo u dušu. Kakva je – takva je, bitno je da je duša. Nećemo je meriti na kantaru. Možda sam ja svoju izgubio, pa mi treba druga, možda volim da skupljam ljudske duše.......
Telo ponudi drugima za stolom, možda ima zainteresovanih.....
Plavi ili crveni špil?

Чуј "Драга Крстарице и сви људи добре воље...".Иди бре у три першуна !
Шпахтлу у руке или лопату па заради,објави.
Никад ти нећеш разумети поезију ако будеш тако у животу размишљао и делао.
Пиши казне за погрешно паркирање у паркинг сервису, више ће зарадиш .)

Nisam te načisto pobedila.
Sve što sam napisala, napisala sam kao neko kome uskoro izlazi prva zbirka poezije.
Dakle, nisam neupućena.

И мени ускоро излази прва збирка поезије тако да ни ја нисам неупућен.

Иначе, поезија се релативно много чита у односу на то колико се купује...
Шта рећи о томе више од навођења чињенице да је продато тек нешто више од 60 примерака антологије Мике Антића на Сајму књига...

Иначе, све што је ПГ рекла је на месту.
Није неопходно бити стручњак за све да би се трезвено анализирала ситуација.

Poslednja izmena:
Чуј "Драга Крстарице и сви људи добре воље...".Иди бре у три першуна !
Шпахтлу у руке или лопату па заради,објави.
Никад ти нећеш разумети поезију ако будеш тако у животу размишљао и делао.
Пиши казне за погрешно паркирање у паркинг сервису, више ће зарадиш .)

Ko tebe bre pita za komentar?

Nema nas vise u nasim sutonima,
vise nas zvezde ne prate.
Gde god da krenem, samo hladna tama,
sve cesce tamo put me navede.

Nema te vise u mojim dodirima,
tek snovi bedra dotaknu.
Ulicom krenem, nasim beskrajima,
stope mi tvoje ne cuju.

I tako odlutam, more krije neke rime,
mirisu na tvoje ime.
Zalutam u nasa davna milovanja,
nadje se par secanja na dar...

Procitala sam na sajtu koji si ostavio, je l ovo tvoja pesma?
Ako jeste, svaka cast, rasplakala sam se, jer opisuje moja, trenutna, osecanja..
Zelim ti puno uspeha :bye:

Чуј друг,да не кажем нешто теже,
иди боље штампај мајице са ликом Ратка или Шекија,боље ћеш проћи.
Не буди дрзак,ја сам ти уделио нешто много више од новца-пријатељски савет.
Дакле,нема потребе да ми шаљеш две поруке,и једну сам сасвим лепо прочитао
и скужио.
Видим да си запео ко Тоша Џонсон да будеш песник,па ћу ти опет рећи:мани се
ћорава посла,сине,јербо се поезија не ради тако :)
Свако добро,прикац,и смањи живцирање-жуч је то.

"Nema nas vise u nasim sutonima,
vise nas zvezde ne prate.
Gde god da krenem, samo hladna tama,
sve cesce tamo put me navede.

Nema te vise u mojim dodirima,
tek snovi bedra dotaknu.
Ulicom krenem, nasim beskrajima,
stope mi tvoje ne cuju.

I tako odlutam, more krije neke rime,
mirisu na tvoje ime.
Zalutam u nasa davna milovanja,
nadje se par secanja na dar..."

Ако ово зовеш поезијом ... стварно ће ти требати добар спонзор
да ово угледа светлост штампарског папира :) Куку и леле, родијаче !

Te pisce bilo proze ili poezije koji traze sponzora ja bih izbicevao.
Posto znaju da prodajem knjige ponekad mene pitaju dal znam nekog izdavaca pa da ih spojim.Kao da oni ne znaju.Ima preko stotinu izdavaca,od toga bar 20 vrlo poznatih.Pa nek im se jave,ali ne,oni hoce da ih ja spojim nadajuci se mufte da im neko stampa knjige.
A stampanje je danas dzab dzabe.Mogu one dzepne knjige,pa te knjige kostaju i to nove na komad 100 din.Ima ih na tezgama,u knjizarama,svuda.
Ja te knjige kupim po komadu za 40-50 din a onda mozete zamisliti koliko je jeftina stampa.
Posto je pisac anonimus,sta ce njemu tiraz od 500 ili 1000 kom,previse je.
Neka stampa o svom trosku prvo 100 kom,pa podeli to prijateljima za dzabe.
Pa posle nek nastampa jos 200 i to opet nek podeli nekim prodavcima za simbolicnu cenu.Ili neka stane sam na ulicu i prodaje.Znam zenu koja svoju knjigu prodaje na ulici za 150 din,uglavnom zene od nje kupe,ona im se potpise i ocas proda 10-15 komada.
Mali stampari ce mu ta dzepna izdanja u kolicini od 100-200 kom nastampati za 30-ak dinara po komadu.Sve u svemu kostalo bi ga do sto evra.Ali gospoda nemaju ili nece da utrose 100eu.
Kazem da bih izbicevao jer su sujetni a i alavi.Knjizevnost je umetnost,i tu ako covek hoce da se obogati nikad nece biti umetnik.
Nije pravo ni da zudi za slavom ali kudikamo je prihvatljivije da neko zeli objaviti knjigu da bi postao slavan i cuven.
Lord Bajron kad je objavljivao svoje knjige nije hteo od izdavaca uzeti ni funte.Bilo ga je sramota da zaradjuje na pesmama.A desavalo se da za jedan dan proda 10 hiljada primeraka.

Luciuss,lepo sroceno.Rekel je jos Rembo pre 150 godina da ruka sa perom vredi koliko i ruka sa nekom alatkom.
Pa,gospodo,izvolte,il pisite kako valja il kopajte krumpir.Zarada je ista,ako vam je do toga,a ako nije samo to onda
drugari,ta ta ta tira-svi kod Branka kockice i zdravo djaci !:)
Luciuss,s obzirom da se bavis prodajom knjiga,hteo sam te pitati da li bi mozda mogao da me spojis sa nekim od
izdavaca,moj mali pise strasnu poeziju,ali СТРАШНУ! Unapred zahvalan, Ja.

Back