Potreban sponzor za štampanje knjige

Molim sve ljude dobre volje da mi pomognu oko stampanja knjige poezije ciji je kvalitet procenila jedna izdavacka kuca, koja bi uskoro da objavi moju knjigu. U teskoj sam materijalnoj situaciji, a sponzor bi mi bio potreban. Ukoliko bi neko imao volju da mi pomogne, sklopili bismo neki Ugovor, na obostranu korist.

m.popovic@nadlanu.com

064/22-999-21

Rađe se obrati nekoj firmi, to za njih nisu neke pare, a za pojedinca jesu. Ako znaš nekoga u Telekomu, EPS-u ili sličnim velikim firmama, možda upali. Oni drže do toga što zovu društvena odgovornost kompanija, indirektni marketing, na neki način.

Istina, i šteta što je tako, ali tako je.
Nema leba od poezije, naročito u rimovanim stihovima, možda će pre uzeti u razmatranje neke crtice i poeziju u prozi, ali i to slabo.
Takodje, i kad bi ti štampali, tiraž bi bio krajnje bedan , u najboljem slučaju 500 primeraka, a bez neke skupe i provokativne reklame na prodaju zaboravi(nisi žensko, dakle šanse su ti 70 % manje što se samoreklame tiče, a i košta boga oca). Da je socijalizam, što se izdavača i štampanja knjiga tiče,druga bi se pesma orila...
Bolje piši horor priče i romane. Naškrabaj nešto, izvuci što šokantnije ideje iz sebe, pa ko zna

Nece da stampaju jer poeziju niko ne kupuje.
Pa Branka Miljkovica i Prevera mozes kupiti za 100 dinara.
A kamoli nekog anonimusa.

Ne niko, već manji broj ljudi u odnosu na broj onih koji doprinose planjavanju tiraža "romana" Moj deda Luj Viton i Moja baba Greta Garbo. :confused: Ali, onaj ko piše poeziju i ne cilja na čitalačku publiku Isidore Bjelice i sličnih. :lol:
(Što se tiče cene, nije merilo samo to da li je reč o anonimusu, već i to da li je nešto prevaziđeno. I knjige o Titu i Jovanki su danas džaba, naravno. Koga više to interesuje?)

Istina, i šteta što je tako, ali tako je.
Nema leba od poezije, naročito u rimovanim stihovima, možda će pre uzeti u razmatranje neke crtice i poeziju u prozi, ali i to slabo.

Koliko vidim po tvojim postovima, ti si neki sveopšti stručnjak. :lol:

Takodje, i kad bi ti štampali, tiraž bi bio krajnje bedan , u najboljem slučaju 500 primeraka, a bez neke skupe i provokativne reklame na prodaju zaboravi(nisi žensko, dakle šanse su ti 70 % manje što se samoreklame tiče, a i košta boga oca).

Daleko od toga da je tiraž od 500 primeraka bedan za anonimnog autora.
Čak je i prevelik za počinjanje.
(Uzgred, jesi li ti za neki kvalitetan "proizvod", iz bilo koje oblasti umetnosti, u našoj zemlji, od 80-ih na ovamo, videla negde skup i provokativan marketing? Ja nisam. Ali, ti "proizvodi" ipak dopru do onih kojima su namenjeni.)

Da je socijalizam, što se izdavača i štampanja knjiga tiče,druga bi se pesma orila...

Ovo je tačno. Bilo bi lakše. Danas je mnogo teže. Ali ne i neizvodivo.

Bolje piši horor priče i romane. Naškrabaj nešto, izvuci što šokantnije ideje iz sebe, pa ko zna

A, vidiš, ja sam mišljenja da horor priče, i uopšte, dela SF i F tematike čita daleko manji broj ljudi od onih koji vole poeziju. Mada, naravno, i takvi sadržaji imaju svoju publiku. Svako delo ima svoju publiku.
(Čovek koji je postavio uvodni post, sumnjam da ima nameru da naškraba nešto s namerom da zaradi. Motivi su razni. Uopšte, onaj ko piše iz sebe a ne po porudžbini ili rukovodeći se trendom, verovatno nema na pameti ideju zarađivanja. Da ima, pisao bi o svom stricu, Al Paćinu. Pride, pisanje danas nije nikom bazični i jedini izvor prihoda.)

To je zato što u današnje vreme svaka budala piše poeziju i smatra da je dobar pesnik i da baš njega treba objaviti. Istina, i šteta što je tako, ali tako je.

Danas svaka budala snima i CD, glumi, ilustruje, karikira, kreira, dizajnira. To je prosto stvar zdravlja države. Nikako ne znači da ne postoje ljudi koji vrede.
Budala ima uvek i u svakom poslu. I to je normalno. Jer činjenica da se baviš nečim ne znači da si u tome najbolji. Ali, srećom, u svakom poslu ima i onih koji nisu budale. Onih briljantnih.

Poslednja izmena:

Back