Потенцијално уједињење Србије и Црне Горе?

Ви бројачи крвних зрнаца сте заиста невероватни.

Босна и Херцеговина је нефункционална држава. Онакво чудо од државе нигде не постоји.

Бесмислено је поредити БиХ и Србију. Можеш БиХ да поредиш, рецимо са Белгијом. Са Србијом никако.

Ни у Србији ни у Хрватској крвна зрнца не треба да одређују територију, и требало би да заборавиш такво размишљање. А што се тиче деведесет прве коју помињеш, од деведесет прве се много тога неповратно променило.

ПС. Следећи пут пажљивије читај.

Нигде нисам написао да Срби треба да се отцепе од БиХ, већ да Српска треба да буде самостална (а ово, опет, јер је БиХ нефункционална држава, а Српска функционише на сасвим другим принципима у односу на БиХ).
Mislis, uzmi Ago sto si srcu drago, tj. samo ono sto mi trenutno odgovara. A ono sto ne, to je nefunkcionalno, nepovratno se promjenilo, nerealno, zaboravi na to, i Srbi sretni i svi ostali na broju.....
 
Mislim da smo mi taj faktor nestabilnosti u CG, nelegitimno i legitimno. Ali nas narod je taj koji koci stvarne evroatlanske integracije CG. To bi uz nase htenje mogla postati mala i uredjena drzava, daleko ispred nas.... Medjutim nase sluzbe i vlast koc sve to kao sto rade i ovde u Srbiji..
Sa jedne starne da, sa druge ne. jer njihove sluzbe rade posao da oni koji se okrenu protiv Srbije bivaju nagradjeni.A narod se oseca kako se osecao vekovimaa ima i onih koji gledaju ineteres i tu je sukob
 
Postoji samo eventualna potencijalna mogućnost Ujedinjenih Država na apsolutno istovetnom principu Američkog Ustava.
Na tom principu je trebala da ostane stara Jugoslavija, ali niko nije hteo da se odrekne potpune samostalnosti.
........................
Ali znate kakvi su naši svi Balkanci . Odmah bi hteli da menjau neke članove koji im ne odgovaraju, a tamo postoji ustav na najdužim stažom na svetu.
 
Само што ови никад нису били на власти у Србији, носили оружје и спроводили Хитлерову политику, за разлику од ХДЗ-а који је био изабран на изборима, облачио своју војску у усташке униформе, повамирио идеологију усташа из Другог св. рата, штовања Павелићевог режима и идеја, те на концу успешно реализовао неонацистичке и клерофашистичке идеје које су тада зацртане спроводећи операције Олуја и Блесак против цивилног становништва друге националности и вероисповести.
Nejasan si. Kakve ustaške odore i HDZ? O čemu ti?
 
Ја не могу да вјерујем да постоје Срби који за себе кажу да су Срби а не подржавају никакав вид уједињења.

Шта бисмо добили уједињењем? Па, добили бисмо доста лепих и битних српских градова попут Подгорице, приморје од ког би цела Србија и Црна Гора профитирале (јер би већи део Срба из СРБ опет љетовао у својој држави). Добкли бисмо то да нема границе између брата и брата, да пола Србије може у ђедовину а да не вуца папире, пасоше и да не стоји по границама..

На крају, добили бисмо Његошев Завјет и све оно за шта су се бориле највеће српске главешине Црне Горе.

ЗА УЈЕДИЊЕЊЕ🇷🇸 СРБИЈА!
 
Црној Гори и многим удаљенијим српским територијама дати титулу 'историјске регије', попут у Шпанији што имају Галиција и Каталонија на пример. Уз то и неке аутономне повластице. Али све да буде један простор без граница које одвајају један те исти народ!
 
U Srbiji zivi vise razlicitih naroda i narodnosti, nego u B i H.
Tačno
Smatras li da i oni imaju pravo na disoluciju.
Ne. Malo ih je, integrisani su u srpsko društvo i nemaju političke opcije koje se zalažu za tako nešto. Svih manjina u Srbiji bez Kosova ima procentualno 3 puta manje nego srba u Bejha nakazi.
Jos ako se uzme u obzir da je 91gd. na teritoriji danasnjeg Entiteta Rs
Republike Srpske*
,a zivilo vise nesrba
Lažeš kao prosečan mujgur. Srba je bilo 55%, i još 7% jugoslovena od kojih bar pola možeš računati kao srbe.
kojim pravom smatras da oni danas sticu pravo na nekakvu disoluciju, koji cak i Dayton nedozvoljava...
Pravom za nacionačnu slobodu. Kosovo je napravilo presedan koji sad može svako da koristi. Srbi u Republici Srpskoj imaju to pravo, a i imaju svoje institucije, ljude i želju da se u nekoj budućnosti spoje sa Srbijom ili budu nezavisni ako tako odluče, isto kao i Crna Gora.
 

Back
Top